Uitvaart Munstergeleen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een fijne uitvaartondernemer in Munstergeleen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Munstergeleen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Munstergeleen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Munstergeleen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Munstergeleen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 113 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Munstergeleen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Munstergeleen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Puth, Geleen en Sweikhuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Munstergeleen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Munstergeleen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Munstergeleen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Munstergeleen

Het regelen van een overlijden is immer zwaarwegend. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schok bij een plotseling heengaan. Het is bovendien een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Munstergeleen vervoerd worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Indien er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Munstergeleen unieke wijzigingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd veel zaken missen. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Munstergeleen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Munstergeleen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Munstergeleen contacteren

Indien een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Munstergeleen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Munstergeleen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Munstergeleen er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Munstergeleen bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Munstergeleen. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Munstergeleen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Munstergeleen

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Munstergeleen zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat ongeacht de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Munstergeleen gehouden kan worden.

Ingeval iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is simpelweg niet verplicht. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Munstergeleen in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende prijzen voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. Natuurlijk is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Munstergeleen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Munstergeleen

Het lijkt misschien wat bitter om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Munstergeleen. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden best prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De prijzen voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Munstergeleen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Munstergeleen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Munstergeleen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Munstergeleen

Wij advisreren iedereen in Munstergeleen aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je gegarandeerd bent van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is ideaal voor wanneer je persoonlijke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Munstergeleen dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijk onmisbaar. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Munstergeleen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Munstergeleen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Munstergeleen

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Munstergeleen in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Munstergeleen. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan tevens gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte manier zal worden georganiseerd.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaartdienst op zichzelf. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina makkelijk en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een fatsoenlijk beeld door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw geliefde laat regelen. Doorgaans is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Munstergeleen ook in staat om wellicht live muziek te organiseren als de overledene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets eenvoudiger voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Munstergeleen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Munstergeleen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Munstergeleen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Munstergeleense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Munstergeleen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Munstergeleen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Munstergeleen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Munstergeleen

De allerlaatste groet was perfect

24 mei 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootvader echt werden gehoord. Daardoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze beste opa kunnen regelen.

- Guido Prins

Heel erg betrokken

17 mei 2024

We waren helemaal radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we enorm vlot in contact met iemand die ons verder kon helpen. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig prettig geholpen.

- Rutger Hendriks

Persoonlijke uitvaart

7 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag snel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle persoonlijke ideeën. Aangezien dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Bianca Groen

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

27 april 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de plek) voelde heel ontspannen ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Martijn de Wit

Tot in de puntjes verzorgd

20 april 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes geregeld werd. Direct contact ook.

- Nicole de Groot

Hele mooie plechtigheid gehad!

17 april 2024

Het is exact gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt geweldig mooi (en met relatief beperkte prijzen) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Het was erg mooi met alle ‘gekke’ behoeften die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Diana Wolters

Geheel de zorg uit handen

10 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was geregeld. Het verliep gesmeerd en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Absoluut tevreden.

- Daniëlle Verbeek

Persoonlijke hulp was geweldig!

2 april 2024

Ongeacht het moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg prettig. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Schitterend.

- Pieter Kramer

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

29 maart 2024

Na de shock van het ineens sterven van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verbaasd met hoe lief en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen zakelijk gedoe, gewoon heel eigen en niets was vreemd.Niks anders dan respect hiervoor.

- Suzanne Brouwer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Munstergeleen

Uitvaartvereniging Voerendaal

Kerkplein 43
6367 EN Voerendaal
Nederland

045 575 0709
http://www.uvzvoerendaal.nl/

Rouwservice Nederland B.V.

Lindelaufer Gewande 40
6367 AZ Voerendaal
Nederland

045 574 8520
http://www.rouwservice-nederland.nl/

Pegasus Uitvaartzorg

Smeetsstraat 46
6171 VD Stein
Nederland

046 435 0688
http://www.pegasusuitvaart.nl/