Uitvaart Overasselt

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Overasselt?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Overasselt verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Overasselt – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Overasselt gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Overasselt

Uitvaart Overasselt
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 76 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Overasselt aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Overasselt, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nijmegen, Weurt en Malden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Overasselt

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Overasselt is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Overasselt vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Overasselt

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je onjuistheden wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Zij ondersteunen je met het regelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Overasselt is dit altijd de belangrijkste actie die genomen moet worden. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het tijd voor de daadwerkelijke invulling van de begrafenis. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of asurn. Het is altijd verstandig om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd omtrent de finale wensen. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de praktische afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Overasselt

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Overasselt te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Overasselt contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Overasselt. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Overasselt. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Overasselt er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Plaatjes aanleveren is raadzaam. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Overasselt met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Overasselt. Tenslotte kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Overasselt

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Overasselt

Bij een heengaan is een cruciale keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast opgevold. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Overasselt zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Overasselt gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Overasselt in de gaten houdt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een (graf)steen of monument op het graf. Logischerwijs is de wil van de gestorvene altijd leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Overasselt

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Overasselt

Bij persoonlijke behoeften bij een uitvaart in Overasselt kan dit aanzienlijk in de papieren lopen. Het is ingewikkeld om een schatting te geven nu lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Indien je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit wordt gemiddeld gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. Dat maakt het een optie om op de dag van het laatste vertrek de taken uit handen te geven. De manier van afscheid nemen kun je zelf inrichten afhankelijk van je behoeften. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. Het tarief voor het transporteren van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Doorgaans kun je van tevoren de doorsnee bedragen van de verschillende uitvaartcentra zien op de website van het vervoerbedrijf.

Natuurlijk kunnen er onverwachte kosten ontstaan bij een uitvaart in Overasselt. Hier kan iemand denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je tevens te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zal je te maken krijgen met mindere kosten, echter zal je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Overasselt en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Overasselt inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Overasselt inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Overasselt

Een uitvaartverzekering in Overasselt is de voornaamste selectie van je uitvaart. Wanneer je in Overasselt een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een flink onderdeel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij genoemde versie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, omdat het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer aan te raden.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Overasselt is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal variëren. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit wanneer je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Verklaarbaar, want een ouder iemand overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger iemand. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Overasselt je een te groot gevaar vindt, mogen ze je weigeren. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook regelmatig gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook gewoon een geldbedrag apart zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente eventueel jouw familie aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Overasselt

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Overasselt verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Overasselt

Het is goed om meteen na het heengaan een uitvaartondernemer in Overasselt te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een periode van treurnis zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de laatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Dan kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk dus verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Overasselt zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Overasselt

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Overasselt

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Overasselt. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Overasseltse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Overasselt. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Overasselt bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Overasselt die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Overasselt

De uitvaart van grootvader was eerbiedig

22 juli 2022

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo bepalend is voor een goede en passende uitvaartdienst!

- Steven de Koning

Bijzondere mensen

11 juli 2022

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een gepaste ervaring hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewenst in deze moeilijke tijd.

- Esther van Dam

Speciale mensen

5 juli 2022

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn speciaal. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 woord geweldig!

- Eveline Martens

Hele mooie ceremonie gehad!

27 juni 2022

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaart geregeld is. Niets was vreemd of te veel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Daarna is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Simon van Loon

Blij met warme ondersteuning

21 juni 2022

Ik heb hele liefdevolle ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest organiseren. Ik hoefde niets afzonderlijk te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De eerstvolgende dag was dat geregeld.

- Eveline Boer

De uitvaartdienst was geweldig

14 juni 2022

Snel en zorgvuldig georganiseerd. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Wouter Hendriks

Volledig ontzorgt

5 juni 2022

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan mogen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Vlot en gemakkelijk kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Zeer tevreden.

- Johannes van Dam

Enorm geholpen

30 mei 2022

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen snel voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Franciscus Timmermans

Een bijzonder afscheid

26 mei 2022

Aangezien we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Er waren veel voorkeuren en daarom werd afscheid net zoals vader dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Maria Meijer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Overasselt

Wessels Uitvaartverzorging

Elckerlycweg 3
6602 HJ Wijchen
Nederland

024 641 2695
https://wessels-uitvaartverzorging.nl/

Van den Heuvel uitvaartverzorging

Graafseweg 780
6603 CR Wijchen
Nederland

06 54990748
http://www.vandenheuveluitvaartzorg.nl/

Najade Uitvaarten

Meerkolstraat 21
6542 TJ Nijmegen
Nederland

06 34342117
http://www.najade-uitvaarten.nl/