Uitvaart Hooghalen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een top uitvaartondernemer in Hooghalen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hooghalen verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hooghalen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hooghalen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Hooghalen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 124 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hooghalen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hooghalen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Amen, Nijlande en Eldersloo bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hooghalen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hooghalen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Hooghalen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hooghalen

Een overlijden is immer een ingrijpende aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de shock bij een plotseling overlijden. Het is ook een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hooghalen. In de dagen direct na het overlijden moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Indien er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Wanneer dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Hooghalen.

Geheid zul je in deze drukke tijd enkele dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hooghalen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hooghalen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hooghalen contacteren

Bij een teraardebestelling in Hooghalen kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een belangrijke functie bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de dag als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentrum in Hooghalen zijn prachtige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Hooghalen zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook in huis opbaren. Als je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Hooghalen hebben een gehoorzaal waar de dienst georganiseerd kan worden. De gedienstigheid is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf invullen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Hooghalen zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen tijdens de dienst.

Zodra het afscheid is geweest kun je vervolgens vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt doorgaans kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Hooghalen met elkaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hooghalen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Hooghalen

Bij een overlijden is een belangrijke optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Hooghalen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een begraafplaats gebracht worden. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft trouwens niet. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Hooghalen in de gaten houdt. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Natuurlijk is de wens van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Hooghalen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hooghalen

Het lijkt mogelijk wat zuur om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Hooghalen. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Hierin zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hooghalen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hooghalen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hooghalen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hooghalen

Een uitvaartverzekering in Hooghalen vergelijken is een van de beste beslissingen die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Hooghalen zul je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het omstandigheden zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie betaalt voor je uitvaartverzekering in Hooghalen is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal verschillen. Een jonger mens betaalt grofweg minder verzekeringspremie dan een individu op oudere leeftijd. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Ook zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Het is zo dat een verzekering in Hooghalen geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook regelmatig samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hooghalen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hooghalen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hooghalen

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Hooghalen in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Hooghalen. Even beknopt wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Wanneer je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Hooghalen is het steevast verstandig om moeiteloos via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw dierbare laat verzorgen. Eveneens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemen en (rouw)kaarten bijvoorbeeld ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Hooghalen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hooghalen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hooghalen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hooghalense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hooghalen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hooghalen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hooghalen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hooghalen

Uitvaart prachtig zoals gewild

25 juli 2024

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt geweldig mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Niets was apart of teveel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Wendy Smeets

Een integere begrafenis

19 juli 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Merci.

- Edwin de Koning

Respectvol en eenvoudig afscheid

10 juli 2024

We hebben onze broer een waardige en mooie uitvaartdienst kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was super geregeld.

- Rogier Kuiper

Oprechte betrokkenheid

4 juli 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg rouwig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo attent en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Eigenlijk heel vriendelijk.

- Yvonne Willemsen

Magnifiek afscheid

26 juni 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. Ondanks de rouw na het overlijden van oma hadden we geen beter afscheid georganiseerd kunnen krijgen. De snelheid van de offerte heeft hier oprecht aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te organiseren.

- Joyce Scholten

De uitvaartdienst van opa was eerbiedig

17 juni 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we fijne begeleiding, wat zo bepalend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Ruud van de Berg

Boven verwachting meegaand

9 juni 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Alexander van de Ven

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

2 juni 2024

Na de shock van het opeens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verbaasd met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niets geen koel gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was raar.Petje af.

- Nathalie van de Ven

Erkentelijk voor een eigen afscheid

31 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was handig en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Eric Janssen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hooghalen

Flare uitvaartbegeleiding

Vaart Z.Z. 1d
9401 GE Assen
Nederland

06 15427898
http://www.flare-uitvaartbegeleiding.nl/

Onderlinge Uitvaartvereniging “De Laatste Eer” UA

Pottenbakkerstraat 48
9403 VX Assen
Nederland

0592 340 631
https://www.dlea.nl/vereniging

Crematorium de Boskamp

Boskamp 5
9405 NN Assen
Nederland

0592 390 330
https://www.boskamp.nl/