Uitvaart Hijum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Hijum?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Hijum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hijum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Hijum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Hijum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 49 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hijum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hijum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Stiens, Finkum en Britsum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hijum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hijum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Hijum. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Hijum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hijum

Het afhandelen van een heengaan is altijd heftig. Denk aan de schok bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hijum vervoerd worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Hijum.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode een aantal zaken missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hijum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hijum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hijum contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Hijum Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Hijum. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Hijum. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra assisteren met de verzorging voor het afscheid. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Hijum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Hijum. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hijum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Hijum

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw nabestaanden graag niet mee belasten. Meestal is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Dit heeft merendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Hijum een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen kunnen aardig stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Het is dan echt om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tarieven voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de prijzen stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Hijum zijn beduidend minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal een optie tegen een vergoeding. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Hijum wilt is het van belang om de kosten altijd goed te vergelijken. Er bestaan tamelijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Hijum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Hijum

De tarieven voor een uitvaart in Hijum kunnen mogelijk aanzienlijk uitlopen als je meerdere voorkeuren hebt. Het is ingewikkeld om een inschatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te vliegen kost dat normaal €1.500,-. Dit wordt (in de allermeeste gevallen) compleet afgedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelfstandig te hoeven organiseren. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De tarieven voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het transport.

Logischerwijs kunnen er bijkomende kosten ontstaan bij een uitvaart in Hijum. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Tevens zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een kist, een bepaald graf en een steen. Voor een crematie kun je te maken krijgen met gereduceerde kosten, echter zul je ook een (as)urn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de doorsnee aangelegenheden en tarieven bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hijum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hijum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hijum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hijum

Een uitvaartverzekering in Hijum uitzoeken is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Indien je in Hijum een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk stuk van de kosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, omdat het dingen zoveel eenvoudiger maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Hijum zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een premie lager uit als je deze op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar neemt anders te veel risico. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Hijum je een te groot risico vindt, zullen ze je afwijzen. Het aanvragen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er overigens ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw familie aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hijum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hijum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hijum

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Hijum in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Hijum. We hebben het al even vluchtig benoemd in dit artikel, maar is het verstandig om hier wat meer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden geregeld.

De meeste formaliteiten en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Hijum is het altijd goed om moeiteloos via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder idee door wie jij graag de finale dag van jouw geliefde laat verzorgen. Tevens is het verstandig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Hijum ook in staat om mogelijk live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Hijum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hijum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hijum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hijumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hijum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hijum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hijum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hijum

De laatste groet was perfect

12 november 2021

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Björn de Groot

Liefdevol opgevangen

1 november 2021

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was erg welkom. Niks was te raar en het was zeer persoonlijk.

- Susanne Jacobs

Formidabele uitvaart

25 oktober 2021

Het was zo aantrekkelijk! Ondanks het verdriet na het overlijden van oma hadden we geen waardiger afscheid geregeld kunnen krijgen. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Jeffrey van der Linden

Warme helpende hand

17 oktober 2021

Toen mijn moeder overleed was ik erg teneergeslagen en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel sympathiek.

- Rob Schouten

Het afscheid van grootvader was erg mooi!

13 oktober 2021

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best indrukwekkend. Voortaan weten wij hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Marijke van de Veen

Vlug en moeiteloos uit handen genomen afscheid

4 oktober 2021

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Brenda Jacobs

Lieve mensen voor de uitvaart

23 september 2021

Attente mensen die alles razendsnel en degelijk regelen ontdekt.

- Maartje de Koning

Betaalbaar en eervol

12 september 2021

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitmuntend.

- Anouk van de Wal

Fijne helpende hand

10 september 2021

Toen mijn mama overleed was ik erg treurig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de juiste mensen. Ze was zo vriendelijk en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Catharina van den Bosch

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hijum

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/