Uitvaart Oude Leije

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Oude Leije?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oude Leije verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Oude Leije – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oude Leije gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Oude Leije

Uitvaart Oude Leije
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 110 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oude Leije aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oude Leije, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Stiens, Finkum en Hijum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oude Leije

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oude Leije kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Oude Leije vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oude Leije

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien elke stap van fundamenteel belang is raden wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de uitvaart. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te raadplegen. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? Alles start bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Oude Leije wilt organiseren, moet je eerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring te informeren.

Vervolgens is het moment aangebroken om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of asurn. Het is altijd praktisch om in het testament te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in gedocumenteerd rondom de finale wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de uitvaart is het cruciaal om de resterende zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke aangelegenheden. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oude Leije

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oude Leije te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oude Leije contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Oude Leije. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand in eigen woning op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Oude Leije. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Oude Leije. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Oude Leije met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om gelijktijdig een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Oude Leije. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oude Leije

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Oude Leije

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de ceremonie daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Oude Leije gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er wel voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Oude Leije in het oog hebt. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. Uiteraard is de voorkeur van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Oude Leije

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oude Leije

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, zeker als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hierbij aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten weliswaar flink wat mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Oude Leije zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oude Leije en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oude Leije inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oude Leije inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oude Leije

Wij raden iedereen in Oude Leije aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de garantie dat zij niet voor hoge tarieven komen te staan. Kort genomen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een goed georganiseerde uitvaartdienst.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect voor wanneer je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Oude Leije aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oude Leije

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oude Leije verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oude Leije

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Oude Leije in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Oude Leije. Even vluchtig weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaart waarin alles soepel verloopt.

Denk onder meerdere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de dag zelf. Voordat je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Oude Leije is het steevast verstandig om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk idee door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw dierbare laat regelen. Daarnaast is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Oude Leije ook in staat om eventueel live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft verlangd? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Oude Leije

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oude Leije

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oude Leije. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oude Leijese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oude Leije. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oude Leije bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oude Leije die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oude Leije

Volledig ontzorgt

27 februari 2024

Via uitvaartplek zijn we volledig ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was georganiseerd. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Buitengewoon tevreden.

- Tom Molenaar

Eerbiedige uitvaart

17 februari 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en fijne uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed geweest.

- Claudia Maas

Dank jullie wel!

16 februari 2024

Snel waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Super erkentelijk!

- Koen Koster

Enorm betrokken

9 februari 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we nou moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in aanraking met iemand die ons verder kon helpen. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het regelen.

- Petronella van de Brink

Persoonlijke steun en toeverlaat

27 januari 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was super. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Deborah Martens

Perfect geregeld

15 januari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in detail georganiseerd werd. Razendsnel contact ook.

- Thijs Sanders

Uitvaart ondersteuning was geweldig

13 januari 2024

Dag en nacht bereikbaar was zeer fijn. Kop koffie kon uitgebreid worden met het lievelingsgebakje van oma. Schitterend.

- Simon van de Berg

Zeer mooie dienst gehad!

5 januari 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk beperkte prijzen) hoe we dit afscheid hebben mogen invullen. Het was ontzettend mooi met alle ‘vreemde’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Martin Jansen

Passende uitvaart geregeld

27 december 2023

Vlug en waardig geregeld. Heel tevreden.

- Chantal Schouten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oude Leije

Vereniging “Jelsumerhof”

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 212 7843
http://jelsumerhof.nl/

Noorderhof Uitvaartcentrum

Sem Dresdenstraat 6
8915 BZ Leeuwarden
Nederland

058 216 2021
https://noorderhofuitvaartcentrum.nl/

Afscheidshuis Leeuwarden

Harlingerstraatweg 130
8915 CP Leeuwarden
Nederland

058 202 3080
https://afscheidshuisleeuwarden.nl/