Uitvaart Hantumhuizen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Hantumhuizen?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Hantumhuizen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Hantumhuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hantumhuizen gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Hantumhuizen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hantumhuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hantumhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Dokkum, Aalzum en Wetzens bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hantumhuizen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hantumhuizen kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hantumhuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hantumhuizen

Een overlijden is altijd een ingrijpende situatie. Denk aan de schrik bij een onverhoeds overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Hantumhuizen. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Hantumhuizen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische tijd meerdere zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hantumhuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hantumhuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hantumhuizen contacteren

Voor een uitvaart in Hantumhuizen heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Het uitvaartcentra heeft een flinke impact op alle dingen voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentrum in Hantumhuizen zijn schitterende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Daarnaast is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Hantumhuizen zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een moment voor condoleances houden voor alle mensen die de overledene kenden. Daarnaast kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Hantumhuizen hebben een gehoorzaal waar de uitvaart gehouden kan worden. Als nabestaanden van de overledene kun je het afscheid erg passend maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Hantumhuizen kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is geweest kun je daarna regelmatig nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Hantumhuizen met mekaar en maak een afgewogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hantumhuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Hantumhuizen

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van personen. Hiermee wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Hantumhuizen een rustplaats geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen fiks oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Naast de kosten voor het graf zelf zal je gelijktijdig prijzen kwijt zijn aan de grafsteen en een (graf)kist. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de tarieven hierin overigens ook weer gigantisch afwijken.

Een crematie in Hantumhuizen brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Het is tevens mogelijk om zelfstandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Hantumhuizen, is het altijd wijs om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt dus al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Hantumhuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hantumhuizen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, voornamelijk als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hantumhuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hantumhuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hantumhuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hantumhuizen

Het is voor elk persoon uit Hantumhuizen verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Bij benadering kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is volmaakt indien je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Hantumhuizen dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hantumhuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hantumhuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hantumhuizen

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Hantumhuizen in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Hantumhuizen. We hebben het al even vluchtig aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden geregeld.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze pagina eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed idee door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw dierbare laat verzorgen. Daarnaast is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Behoren bloemen en (rouw)kaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Hantumhuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hantumhuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hantumhuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hantumhuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hantumhuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hantumhuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hantumhuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hantumhuizen

Prachtig afscheid begeleid

13 april 2024

Razendsnel en waardig geregeld. Heel blij.

- Angelique van Doorn

Betaalbaar en eervol

12 april 2024

Lage prijzen en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Adriaan Hofman

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

3 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Het afscheid (en de plek) voelde volstrekt relaxed ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Claudia Koster

Betaalbaar en eervol

23 maart 2024

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Evelien Sanders

De uitvaart van opa was ontzagwekkend

22 maart 2024

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Gelukkig hadden we zorgzame ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaart!

- Jeffrey Martens

Houvast in deze heftige tijd

15 maart 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Marcel Mol

Een respectvol afscheid

5 maart 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. Enkel de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Anne Meijer

De laatste groet was perfect

27 februari 2024

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze liefste opa kunnen organiseren.

- Christian Kuijpers

Een waardig vertrek

17 februari 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan de onze. Enkel de nazorg kon mogelijk wat netter.

- Kim van der Heijden

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hantumhuizen

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/