Uitvaart Wierum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Wierum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wierum verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Wierum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wierum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Wierum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wierum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wierum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oosternijkerk, Niawier en Nes bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wierum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Wierum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Wierum. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wierum

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er cruciaal is op deze dag. Welke stappen doorloop je tijdens dit proces? Alles begint bij het melden van overlijden bij de gemeente. Wanneer je een teraardebestelling in Wierum wilt regelen, moet je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het regelen. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Dan is het moment daar om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of asurn. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Wanneer er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de begrafenis is het cruciaal om de overgebleven zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke dingen. Als laatste is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wierum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wierum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wierum contacteren

Bij een uitvaart in Wierum kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante rol bij zowel alle activiteiten vooraf aan de dag als de uitvaart zelf. In iedere uitvaartcentrum in Wierum zijn prachtige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de uitvaart is. Tevens is daar alles in gereedheid om je geliefde proper te laten verzorgen.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Wierum zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel familieleden.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Wierum hebben een gehoorzaal waar de dienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg passend maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Wierum zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de uitvaartdienst.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Wierum met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wierum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Wierum

Bij een overlijden is een cruciale keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat ongeacht de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de ceremonie daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Wierum gehouden kan worden.

Ingeval men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is overigens niet gedwongen. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Wierum in het oog hebt. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de wens van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Wierum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Wierum

Het lijkt mogelijkerwijs wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Wierum. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden aanzienlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een veelheid zaken zitten hier standaard bij in. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wierum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wierum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wierum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wierum

Het is voor elk persoon in Wierum raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je achtergeblevenen hebben dan de zekerheid dat zij niet voor aanzienlijke tarieven komen te staan. Kort door de bocht zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Wierum dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wierum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wierum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wierum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Wierum in te huren voor een afscheid in Wierum. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Dit is dan ook direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de juiste manier zal worden geregeld.

Denk onder andere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaart zelf. Als je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Wierum is het steevast slim om even via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je al snel een goed beeld door wie jij graag de finale dag van jouw geliefde laat regelen. Bovendien is het verstandig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je mogelijk kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Wierum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wierum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wierum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wierumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wierum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wierum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wierum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wierum

Het vertrek was mooi

21 mei 2024

Vlot en perfect alles in orde gemaakt na de offerteaanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Vanessa van Doorn

Betrouwbaar

15 mei 2024

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Sabrina Wolters

De begrafenis van grootvader was eerbiedig

4 mei 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Nu snappen we hoe bepalend de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Sabrina de Haan

Boven verwachting meegaand

28 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was gauw geregeld.

- Remco van de Berg

Heel erg betrokken

21 april 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in verbinding met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden heel vlug contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het regelen.

- Hendrikus van der Laan

Fijne helpende hand

14 april 2024

Het overlijden van mijn moeder had een grote impact op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel lief.

- Sander de Vos

Uitvaartverzorger heel erg zorgzaam

6 april 2024

Na de schrik van het opeens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niks geen koel gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Adrianus Hendriks

Het afscheid van grootvader was enorm mooi!

5 april 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk spannend. Nu weten we hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Niels de Jonge

De uitvaartdienst was prachtig

29 maart 2024

Vlot en voortreffelijk alles geregeld na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Suzanne van Doorn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wierum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/