Uitvaart Hantum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Hantum?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Hantum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Hantum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hantum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Hantum vinden

Uitvaart Hantum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 106 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hantum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hantum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Dokkum, Aalzum en Hantumhuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hantum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Hantum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Hantum vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Hantum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hantum

Een heengaan is altijd een heftige aangelegenheid. Denk aan de schrik bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve melding bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hantum gebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstuk
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Wel of niet opbaren
  • De koffietafel
  • De executie van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Hantum.

Zeker zul je in deze drukke tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hantum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hantum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hantum contacteren

Bij een teraardebestelling in Hantum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een belangrijke functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de uitvaart als de uitvaart zelf. In alle uitvaartcentra in Hantum zijn er adequate faciliteiten om de overledene vakkundig en met eerbaarheid te behouden tot de datum van de uitvaart. Tevens is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Hantum zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de teraardebestelling een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor enkel intimi.

In zowat alle uitvaartcentra in Hantum kun je gebruik maken van een toegespitste aula voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Hantum zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties bij de plechtigheid.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt veelal kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Hantum met elkaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hantum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Hantum

Bij een overlijden is een belangrijke optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel daarnaast gevolgd. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Hantum zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Hantum gehouden kan worden.

Als men kiest voor een begrafenis, zal de overledene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Hantum in de gaten te houden. Normaliter is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een grafsteen of monument op het graf. simpelweg is de wens van de gestorvene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Hantum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hantum

Bij individuele wensen bij een uitvaart in Hantum kan dit erg in de kosten lopen. Het is moeilijk om een schatting te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Als je een uitvaartverzorger in de arm neemt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dat is doorgaans gedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. Dit maakt het denkbaar om op de dag van het finale vertrek de werkzaamheden uit handen te geven. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Wanneer je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je in ieder geval €500 lichter. De prijzen voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de pagina van de betreffende aanbieder wel zien wat de tariefstellingen zijn die samen gaan met het transport.

Aanvullende extra uitgaven zijn afhankelijk van de behoeften bij een uitvaart in Hantum. Denk aan onder andere bloemstukken of kaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Als je graag een teraardebestelling wilt regelen dan zal er tevens een geldbedrag moeten worden uitgegeven aan de rustplaats, aan een kist en aan een steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling grofweg lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde zaken en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hantum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hantum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hantum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hantum

Het is voor elk persoon in Hantum raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de geruststelling dat zij niet voor forse tarieven komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect voor wanneer je unieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hantum aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hantum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hantum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hantum

Het is goed om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Hantum te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Hantum zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Hantum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hantum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hantum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hantumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hantum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hantum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hantum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hantum

Uitvaartdienst prachtig zoals verlangd

29 februari 2024

Precies zoals mijn vader het wilde! Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen invullen. Het was enorm mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Charlotte Verbeek

Verwachtingen zijn overtroffen

18 februari 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was vlot besloten .

- Nancy Schipper

Uitvaart ondersteuning was geweldig

14 februari 2024

Dag en nacht bereikbaarheid was enorm fijn. De lievelings lekkernij van oma stond gedurende de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Schitterend.

- Marloes Bosman

Een warme uitvaart

5 februari 2024

We hebben een zeer waardige begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon misschien wat netter.

- Jeroen Scholten

Enorm geholpen

22 januari 2024

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was geregeld.

- Dennis Blom

Tot in de puntjes geregeld

14 januari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw present. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie ontzettend prettig geregeld. Snel contact ook.

- Matthijs Vermeulen

Op maat begeleiding was geweldig!

9 januari 2024

Elk moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was erg prettig. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Werkelijk formidabel geregeld.

- Deborah Post

Persoonlijke steun en toeverlaat

6 januari 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was fantastisch. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Sharon Kok

Zeer mooie dienst gehad!

24 december 2023

Het is precies gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaart geregeld is. Het was erg mooi met alle ‘vreemde’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Ook na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Hendrika Bakker

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hantum

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/