Uitvaart Geleen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ondersteuning voor de uitvaart in Geleen?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Geleen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Geleen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Geleen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Geleen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 125 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Geleen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Geleen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Limbricht, Einighausen en Guttecoven bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Geleen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Geleen kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Geleen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Geleen

Een heengaan is iedere keer een schokkende gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Het is ook een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Geleen. In de dagen meteen na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Geleen.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende periode een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Geleen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Geleen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Geleen contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Geleen Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Geleen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Geleen. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Geleen samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om samen een kopje koffie te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Geleen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Geleen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Geleen

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Geleen een graf geregeld moet worden. De tarieven kunnen fiks oplopen hiervoor. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te vogelen voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Ook hier kunnen de kosten stijgen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Geleen zijn aanmerkelijk minder duur. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om het zelf te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Geleen, is het immer verstandig om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan flink wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Geleen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Geleen

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, vooral als je aan de tarieven denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hier aan een (graf)kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier gebruikelijk bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Geleen zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten hoger zijn. De prijzen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Geleen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Geleen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Geleen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Geleen

Een uitvaartverzekering in Geleen is de belangrijkste keuze rondom je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Geleen zul je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het te adviseren, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Geleen zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor verschilt de premie ook per verzekerd bedrag, per individu en per aanbieder. Een jonger individu betaalt grofweg minder verzekeringspremie dan een persoon op latere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger individu. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Geleen je een te fors gevaar vindt, zullen ze je afwijzen. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten aanleveren wanneer je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Geleen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Geleen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Geleen

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Geleen Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaart. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend kunnen jullie tezamen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Geleen zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Geleen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Geleen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Geleen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Geleense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Geleen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Geleen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Geleen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Geleen

Erg meevoelend

18 mei 2024

We waren even radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we zeer vlug in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden zeer gauw contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Willem van de Berg

Uitvaartdienst prachtig zoals gewenst

17 mei 2024

Exact zoals mijn papa het wilde! Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief voordelig deze uitvaartdienst georganiseerd is. Niets was apart of te veel voor de uitvaart, alle opties die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Daniëlle Molenaar

Zeer mooie ceremonie gehad!

4 mei 2024

Het is exact gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben kunnen invullen. Het was ontzettend mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gevraagd hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Ruben Smits

Houvast in deze lastige tijd

29 april 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de geschikte persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Ontzettend prettig en een dikke pluim voor de snelle reacties.

- Bas Peters

Persoonlijke uitvaartdienst

23 april 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in de plechtigheid opnemen. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat het liefste wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blij met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Nancy Hoekstra

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

16 april 2024

Ik heb werkelijk niet de passende woorden om te omschrijven hoe bijpassend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een geweldig uitvaart voor onze beste opa kunnen regelen.

- Angela van de Velde

Blij met warme begeleiding

8 april 2024

Ik heb zeer lieve hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Natascha Groen

Fijne mensen voor de uitvaart

1 april 2024

Liefdevolle mensen die alles gauw en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Simone van Doorn

Hele mooie plechtigheid gehad!

23 maart 2024

Precies zoals mijn papa het wilde! Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Ook na de uitvaart was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Maarten de Bruin

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Geleen

Kusters Uitvaartzorg

Provincialeweg 33
6141 AA Limbricht
Nederland

046 452 4156
http://www.kustersuitvaartzorg.nl/

Els Jacobs Uitvaartonderneming

Potgieterstraat 5
6191 EA Beek
Nederland

046 411 2922
http://www.elsjacobsuitvaart.nl/

Ubachs Uitvaartcentrum

Vouershof 2
6161 DB Geleen
Nederland

046 474 3293
http://www.ubachs.nl/