Uitvaart De Rips

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een professionele uitvaartondernemer in De Rips die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart De Rips verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit De Rips – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer De Rips gezocht?

Vraag ondersteuning aan in De Rips

Uitvaart De Rips
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart De Rips aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in De Rips, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Deurne, Bakel en Milheeze bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart De Rips

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in De Rips is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit De Rips vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen De Rips

Een overlijden is altijd een heftige situatie. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een onverwachts heengaan. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in De Rips. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al voorkeuren over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in De Rips.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere zaken over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in De Rips

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit De Rips te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in De Rips contacteren

Voor een uitvaart in De Rips heb je de opties uit diverse verschillende uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de dag als de begrafenis zelf. In elk uitvaartcentrum in De Rips zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is daar alles in gereedheid om je dierbare proper te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in De Rips zijn de ruimtes waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances houden voor alle personen die de dierbare kenden. Verder kun je het besloten houden voor enkel genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in De Rips kun je gebruik maken van een aparte zaal voor het uitleiden. Als nabestaanden van de overledene kun je het vertrek erg persoonlijk maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum De Rips zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de uitvaartdienst.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je vervolgens dikwijls nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in De Rips met mekaar en maak een afgewogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit De Rips

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en De Rips

Bij een overlijden is een significante keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel daarnaast gevolgd. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in De Rips zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in De Rips gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een begraafplaats gebracht worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin daarnaast gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de prijzen van een begrafenis en crematie De Rips in het oog te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de gestorvene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis De Rips

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in De Rips

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de kosten denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen hier nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen hoger dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio De Rips en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart De Rips inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart De Rips inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering De Rips

Het is voor iedereen in De Rips verstandig om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je nabestaanden niet voor onverwachte aanzienlijke kosten van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets meer vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Daarnaast is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in De Rips dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk nodig. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken De Rips

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in De Rips verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer De Rips

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in De Rips in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in De Rips. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan daarnaast gelijk de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden georganiseerd.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan de organisatie van de uitvaartdienst op zichzelf. Als je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in De Rips is het steevast handig om moeiteloos via onze website een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je snel een indruk van degene die dit voor jou kunnen doen. Verder is het een slim idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in De Rips ook in de gelegenheid om wellicht live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in De Rips

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

De Rips

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio De Rips. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De De Ripsse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in De Rips. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in De Rips bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit De Rips die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in De Rips

Enorm geholpen

22 juli 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. We vonden een persoon die ons erg steunde en die dingen snel voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Angela de Ruiter

Prachtig afscheid begeleid

16 juli 2024

Vlot en respectvol geregeld. Heel gelukkig.

- Sander van de Ven

Enorm betrokken

12 juli 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl direct in verbinding met een hele lieve begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons heel fijn geholpen.

- Manon Prins

Een persoonlijk afscheid

30 juni 2024

Aangezien we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Aangezien dit er behoorlijk wat waren was het een heel persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Sabine Vink

Eerbiedige uitvaart

22 juni 2024

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet zo lekker maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Barbara de Leeuw

Perfect geregeld

18 juni 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie erg prettig georganiseerd. Verder hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Nienke van de Velde

Dank jullie wel!

13 juni 2024

Snel waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Mega bedankt!

- Hendrika Wolters

Geweldig geholpen

5 juni 2024

Wij konden eerst goed kijken wie wij prettig vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was georganiseerd.

- Sjoerd van Vliet

Zeer tevreden door fijne hulp

29 mei 2024

Ik heb zeer attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest organiseren. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Antonius Huisman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit De Rips

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Nabo multiculturele uitvaartbegeleiding

Runmolen 37
5404 KP Uden
Nederland

0413 266 424
https://www.nabo-uitvaart.nl/