Uitvaart Oploo

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Oploo?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Oploo verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Oploo – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oploo gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Oploo
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oploo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oploo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rijkevoort, Rijkevoort Walsert en Westerbeek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oploo

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Oploo is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Oploo vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Oploo kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oploo

Het regelen van een overlijden is altijd intensief. Denk aan de schrik bij een onvoorzien heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een begrafenis. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oploo. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er diverse keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Wanneer er vooraf helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Oploo.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode meerdere zaken vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oploo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oploo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oploo contacteren

Als iemand heengaat die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Oploo Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Oploo. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Oploo er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Oploo met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Oploo. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oploo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Oploo

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Meestal is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Oploo een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen behoorlijk oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even degelijk na te gaan voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer beduidend afwijken.

Crematies in Oploo zijn fors goedkoper. Het duurste aan het cremeren is de urn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit vaak geoorloofd tegen een kostenvergoeding. Het is tevens een optie om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Oploo, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt zo al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Oploo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Oploo

Het voelt misschien wat wrang om na een heengaan te moeten stilstaan bij de tariefstelling van een uitvaart in Oploo. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan best in de papieren lopen. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal dingen zitten hier standaard bij in. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oploo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oploo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oploo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oploo

Een uitvaartverzekering in Oploo regelen is een van de voornaamste keuzes die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Oploo zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het betrekking heeft op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld bedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut aan te raden.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Oploo zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger individu betaalt doorgaans lagere verzekeringspremie dan een mens op latere leeftijd. Begrijpelijk, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger persoon. Tevens is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Oploo je een te omvangrijk risico vindt, zullen ze je afslaan. Het regelen van een verzekering gaat dan ook vaak samen met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente misschien jouw naasten aanspreken om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oploo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oploo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oploo

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Oploo De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en rouwtransport naar een rouwcentrum organiseren. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Oploo zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Oploo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oploo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oploo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oploose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oploo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oploo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oploo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oploo

Lage kosten en vreedzaam

20 juli 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten beperkt is was dit uitmuntend.

- Jacob Kramer

Warmhartig bijgestaan

18 juli 2024

Het geweldige bestaan van onze mamma is prachtig omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Natascha Post

Op maat begeleiding was geweldig!

11 juli 2024

Ieder moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm aangenaam. De favoriete lekkernij van oma stond tijdens de uitvaart (bij de koffie) centraal. Echt prachtig geregeld.

- Marianne van der Laan

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

30 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was enorm betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Irene Brouwer

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

26 juni 2024

Eerst komt het leed en de dreun en dan besef je dat er van alles geregeld moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen ervoor. Erg dankbaar dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de interesse en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was heel bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Niks anders dan respect hiervoor.

- Rutger Willemsen

Verwachtingen zijn overtroffen

21 juni 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was flink meegaand dus dit was vlot geregeld.

- Melanie Kuipers

Buitengewoon tevreden door attente hulp

9 juni 2024

Ik heb hele liefdevolle ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest organiseren. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De opvolgende dag was dat geregeld.

- Ronald van Vliet

Grote hulp gehad

2 juni 2024

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. Al razendsnel waren we met iemand in contact die ons persoonlijk benaderde en zaken uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het heengaan van onze zuster aan te geven.

- Adriaan Bosch

Persoonlijke begeleiding afscheid

29 mei 2024

Fijne mensen die alles vlot en degelijk regelen ontdekt.

- Hendrik de Wit

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oploo

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Fiore Uitvaartzorg

Wethouder Lemmenstraat 11
5454 GH Sint Hubert
Nederland

0485 470 000
http://www.fioreuitvaartzorg.nl/

Afscheidshuis Fiore

Kerkpad 17
5454 GK Sint Hubert
Nederland

0485 470 000
https://www.fioreuitvaartzorg.nl/afscheidshuis/