Uitvaart Damwoude

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Damwoude?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Damwoude verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Damwoude – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Damwoude gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Damwoude vinden

Uitvaart Damwoude
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Damwoude aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Damwoude, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wouterswoude, Raard en Bornwird bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Damwoude

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Damwoude kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Damwoude. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Damwoude

Het regelen van een heengaan is iedere keer intensief. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een onvoorzien overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Damwoude vervoerd worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Damwoude.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal dingen vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Damwoude

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Damwoude te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Damwoude contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Damwoude. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden geliefden klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Damwoude. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Damwoude er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Damwoude samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Damwoude. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Damwoude

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Damwoude

Het is noodzakelijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Eigenlijk wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Damwoude een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard oplopen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen prijzen voor een begrafenis. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Naast de tarieven voor het graf zelf zal je eveneens tariefstelling kwijt zijn aan de grafsteen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin uiteraard ook weer enorm afwijken.

Crematies in Damwoude zijn fors beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de asurn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Damwoude, is het immer wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk omvangrijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Damwoude

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Damwoude

Het voelt misschien wat wrang om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Damwoude. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags circa € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Damwoude en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Damwoude inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Damwoude inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Damwoude

Wij advisreren iedereen in Damwoude aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort genomen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan verzekerd van een goed geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een kapitaal op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je meer keuzes hebt. Dit is een uiterst praktische uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Tenslotte is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Damwoude dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijk noodzaak. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Damwoude

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Damwoude verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Damwoude

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Damwoude in te huren voor het regelen van een uitvaartdienst in Damwoude. Even kort andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Als je ervoor kiest om onmiddellijk in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Damwoude is het iedere keer slim om moeiteloos via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een goed beeld door wie jij graag de laatste dag van jouw geliefde laat regelen. Tevens is het een slim idee om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Horen bloemstukken en rouwkaarten bijvoorbeeld ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan regelen? Of is deze uitvaartondernemer in Damwoude ook in staat om eventueel live muziek te regelen als de overledene dit heeft verlangd? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Damwoude

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Damwoude

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Damwoude. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Damwoudese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Damwoude. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Damwoude bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Damwoude die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Damwoude

Passende uitvaart geregeld

17 mei 2023

Razendsnel en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Adriaan Boer

Verwachtingen zijn overtroffen

11 mei 2023

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was snel geregeld.

- Koen Koning

Een eigen afscheid georganiseerd

1 mei 2023

Mensen die echt meedenken zijn zeldzaam. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo goed geregeld konden krijgen.

- Mariska de Koning

Snel geregelde huiselijke uitvaart

27 april 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Patricia Mol

Een persoonlijk uitvaart georganiseerd

21 april 2023

Mensen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Erik Kuipers

Persoonlijke steun en toeverlaat

11 april 2023

Dit gaan we niet gauw vergeten daar de man van het crematie centrum was geweldig. Deze was heel nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Klaas Bosman

Geheel de zorg uit handen

8 april 2023

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was besloten . Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Enorm tevreden.

- Jacoba Hoekstra

Een integere begrafenis

22 maart 2023

We wilden het bij voorkeur klein en besloten houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Bedankt.

- Annemarie Groen

Uitvaart prachtig zoals verlangd

15 maart 2023

Exact zoals mijn papa het wilde! Echt bizar mooi (en met relatief beperkte kosten) hoe we dit vertrek hebben kunnen invullen. Niets was vreemd of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Ook later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Franciscus Blom

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Damwoude

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/