Uitvaart Bornwird

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Bornwird die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Bornwird verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Bornwird – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Bornwird gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Bornwird vinden

Uitvaart Bornwird
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 98 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bornwird aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bornwird, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sijbrandahuis, Aalzum en Hantumhuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bornwird

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Bornwird is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Bornwird vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bornwird

Een overlijden is iedere keer een schokkende aangelegenheid. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een plotsklaps overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Bornwird vervoerd worden. In de dagen direct na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de selectie van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Wanneer er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Bornwird unieke aanpassingen aan een teraardebestelling aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische tijd veel dingen missen. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bornwird

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bornwird te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bornwird contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Bornwird. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Bornwird. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Bornwird. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Bornwird met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje koffie te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Bornwird. Soms is het denkbaar om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bornwird

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Bornwird

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon intieme keuze van mensen. Het liefste wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder duur dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Bornwird een grafkuil geregeld moet worden. De tarieven kunnen stevig stijgen hiervoor. De tariefstelling voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed te onderzoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Behalve de tarieven voor de rustplaats zelf zal je gelijktijdig kosten kwijt zijn aan de steen en een grafkist. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de prijzen hierin logischerwijs ook weer beduidend afwijken.

Een crematie in Bornwird brengt mindere prijzen met zich mee. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een compensatie. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Bornwird wilt is het van betekenis om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Door dit te signaleren zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Bornwird

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Bornwird

Piekeren over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Helaas is dit wel nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Bornwird zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bornwird en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bornwird inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bornwird inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bornwird

Een uitvaartverzekering in Bornwird uitzoeken is een van de slimste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Bornwird een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een groot onderdeel van de uitvaartkosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene kosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet verplicht om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Bornwird zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Dat is dan zeker de oorzaak dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een premie lager uit indien je hem op een vroegere leeftijd aangaat. Dit is logisch, de verzekeraar neemt anders teveel risico. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Bornwird je een te groot gevaar vindt, zullen ze je weigeren. Nagenoeg altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen wanneer je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Je kunt er simpelweg bovendien voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart betaald kan worden. Bij een gebrek zal de gemeente eventueel jouw familie benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bornwird

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bornwird verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bornwird

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Bornwird in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Bornwird. Even kort wederom stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

De meeste plechtigheden en de vlekkeloze planning wordt geregeld door hen. Indien je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Bornwird is het steevast slim om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het laatste afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je direct een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er verricht kunnen worden.

Behoren bloemen en kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze kritieke periode, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Bornwird

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bornwird

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bornwird. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bornwirdse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bornwird. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bornwird bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bornwird die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bornwird

Een vertrouwd afscheid

24 november 2023

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke voorkeuren in de plechtigheid opnemen. Er waren meerdere voorkeuren en daarom werd afscheid net zoals papa dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blijgestemd met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Maarten Vos

De allerlaatste groet was perfect

16 november 2023

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe fijn de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen geven aan onze lieve grootpapa.

- Marcel van de Veen

Een intieme teraardebestelling

5 november 2023

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg attent. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was erg gerespecteerd.

- Margaretha van den Broek

Merci!

2 november 2023

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf nauwelijks iets te bepalen.
Onwijs erkentelijk!

- Michiel van Veen

Een intieme teraardebestelling

24 oktober 2023

Het uitvaart centrum van onze keuze was vlot en erg attent. De teksten werden ook herschreven met zijn steun en ook meedenken over alles was klasse.

- Monique Smit

Op maat hulp was fantastisch!

16 oktober 2023

Dag en nacht bereikbaar was zeer aangenaam. De lievelings lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (tijdens de koffie) centraal. Prachtig.

- Suzanne van de Velden

Een persoonlijk afscheid

8 oktober 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid verwerken. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid inderdaad zoals pap dat wilde. De prijs was goed dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Miranda Bosman

Een persoonlijk afscheid

7 oktober 2023

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Er waren veel behoeften en daarom werd afscheid precies zoals pap dat wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Jasper Gerritsen

Het afscheid van grootvader was zo fijn!

25 september 2023

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Gelukkig hadden we fijne ondersteuning, wat zo doorslaggevend is voor een fijne en waardige begrafenis!

- Bram Huisman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bornwird

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/