Uitvaart Broeksterwoude

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een top uitvaartondernemer in Broeksterwoude die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Broeksterwoude verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Broeksterwoude – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2022 en verder.

Uitvaartondernemer Broeksterwoude gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Broeksterwoude vinden

Uitvaart Broeksterwoude
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 64 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Broeksterwoude aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Broeksterwoude, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wouterswoude, Noardburgum en Veenwouden bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Broeksterwoude

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Broeksterwoude kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Broeksterwoude vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Broeksterwoude kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Broeksterwoude

Bij het heengaan van een naaste spelen er verschillende emoties. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de shock bij een onverwachts overlijden. Maar een heengaan houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet veel besloten worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Broeksterwoude. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende verlangen

Indien er vooraf duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Broeksterwoude unieke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Broeksterwoude

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Broeksterwoude te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Broeksterwoude contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Broeksterwoude. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Broeksterwoude. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Broeksterwoude er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Broeksterwoude samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het moment hiervoor. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Broeksterwoude. Zo nu en dan kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Broeksterwoude

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Broeksterwoude

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Broeksterwoude gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er wel voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Broeksterwoude in het oog houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. logischerwijs is de voorkeur van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Broeksterwoude

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Broeksterwoude

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de prijzen denkt. Het is tevens noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan aanzienlijk prijzig kan zijn. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk hierbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig ongeveer € 7.000,-. Daarbij zitten wel een aantal mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf bepalen. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een generaal graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Broeksterwoude en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Broeksterwoude inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Broeksterwoude inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Broeksterwoude

Het is voor iedereen uit Broeksterwoude raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte enorme prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort genomen kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets meer onafhankelijkheid, omdat je meer keuzes hebt. Dit is een zeer verstandige uitvaartverzekering als je specifieke wensen hebt.

Als laatste is er ook nog een variant waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Broeksterwoude behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het allermeeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Broeksterwoude

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Broeksterwoude verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Broeksterwoude

Direct na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Broeksterwoude Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al zaken te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Broeksterwoude zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Broeksterwoude

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Broeksterwoude

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Broeksterwoude. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Broeksterwoudese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Broeksterwoude. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Broeksterwoude bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Broeksterwoude die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Broeksterwoude

Persoonlijke begeleiding was geweldig!

20 juli 2022

Dag en nacht bereikbaar was heel erg prettig. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Echt schitterend geregeld.

- Edwin Verhoeven

Enorme steun gehad

11 juli 2022

We konden eerst goed kijken wie wij aangenaam vonden. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen direct voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Robin Bosch

Een integere begrafenis

5 juli 2022

Vertrouwelijk en alleen met genodigden was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Marleen van der Heijden

Persoonlijke steun en toeverlaat

1 juli 2022

Dit gaan we niet snel vergeten daar de persoon van het crematie centrum was super. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Kevin van Veen

Echt betrokken bij de uitvaart

23 juni 2022

Mensen die echt meedenken zijn sporadisch. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat misschien klinkt.

- Judith Peeters

Direct in contact met de juiste personen

12 juni 2022

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Daardoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken ervan.

- Suzanne van der Heijden

Een intieme uitvaart

9 juni 2022

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg meegaand. De teksten werden ook herschreven met zijn assistentie en ook meedenken over alles was klasse.

- Femke Timmermans

Respectvol en eenvoudig afscheid

4 juni 2022

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was enigszins minder lekker maar verder alles goed gegaan.

- Vanessa Verbeek

Verwachtingen zijn overtroffen

23 mei 2022

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was snel besloten .

- Sharon Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Broeksterwoude

Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân

Rondweg-West 158
9101 BG Dokkum
Nederland

0519 235 002
http://www.crematoriumnoordoostfryslan.frl/

Kaspersma Uitvaartkistenfabriek B.V.

Bocksmeulen 2
9101 RA Dokkum
Nederland

088 603 1200
https://kaspersmadokkum.nl/

Uitvaartzorg Zeilinga

De Schans 9
9101 HR Dokkum
Nederland

0519 297 280
http://www.uitvaartzorgnoordoostfriesland.nl/