Uitvaart Wijk bij Duurstede

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Wijk bij Duurstede?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Wijk bij Duurstede verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wijk bij Duurstede – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wijk bij Duurstede gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Wijk bij Duurstede vinden

Uitvaart Wijk bij Duurstede
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wijk bij Duurstede aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wijk bij Duurstede, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Doorn, Cothen en Langbroek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wijk bij Duurstede

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wijk bij Duurstede kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Wijk bij Duurstede. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wijk bij Duurstede

Een overlijden is iedere keer een schokkende aangelegenheid. Er is natuurlijk het leed en wellicht de shock bij een plotseling heengaan. Het is ook een tijd waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wijk bij Duurstede overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft vastgelegd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Wijk bij Duurstede.

Zeker zul je in deze hectische periode veel dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wijk bij Duurstede

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wijk bij Duurstede te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wijk bij Duurstede contacteren

Bij een begrafenis in Wijk bij Duurstede kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentra die verdeeld over de stad beschikbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de dag als de begrafenis zelf. In ieder uitvaartcentra in Wijk bij Duurstede zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene vakkundig en met eer te behouden tot de datum van de begrafenis. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je geliefde keurig te laten verzorgen.

De belangrijkste activiteit van een uitvaartcentrum Wijk bij Duurstede zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard kun je de overledene ook in huis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances houden voor alle personen die de overledene kenden. Daarnaast kun je het afgesloten houden voor alleen genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Wijk bij Duurstede kun je gebruik maken van een toegespitste ruimte voor het uitleiden. De dienst is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor zelf geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten geloofsthema’s. In veel uitvaartcentrum Wijk bij Duurstede zijn er ook opties voor video- of foto presentaties tijdens de plechtigheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Wijk bij Duurstede en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wijk bij Duurstede

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Wijk bij Duurstede

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan ook overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Wijk bij Duurstede gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Wijk bij Duurstede in het oog te houden. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra tariefstelling voor een grafsteen of gedenkteken op de rustplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Wijk bij Duurstede

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wijk bij Duurstede

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan best duur kan zijn. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Daar zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wijk bij Duurstede en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wijk bij Duurstede inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wijk bij Duurstede inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wijk bij Duurstede

Een uitvaartverzekering in Wijk bij Duurstede is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Door middel van een uitvaartverzekering in Wijk bij Duurstede zal je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze versie spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, aangezien het zaken zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Wijk bij Duurstede is afhankelijk van meerdere zaken. Dat is dan zeker de oorzaak dat de verzekeringspremie voor iedereen zal variëren. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je hem op een jongere leeftijd aangaat. Logisch, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger iemand. Ook is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Wijk bij Duurstede afgewezen kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal gepaard met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden later een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw familie aanspreken om de overige kosten te betalen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wijk bij Duurstede

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wijk bij Duurstede verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wijk bij Duurstede

Het is goed om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Wijk bij Duurstede te bellen. De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk daarom verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Wijk bij Duurstede zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Wijk bij Duurstede

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wijk bij Duurstede

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wijk bij Duurstede. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wijk bij Duurstedese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wijk bij Duurstede. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wijk bij Duurstede bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wijk bij Duurstede die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wijk bij Duurstede

Goedkoop en eervol

20 mei 2024

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. Aangezien onze inkomsten laag is was dit prima.

- Anita van Dam

Blij met warme ondersteuning

11 mei 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks alleen te doen. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon ondersteunen. De eerstvolgende dag was dit geregeld.

- Tim Willems

Een integere uitvaart

10 mei 2024

Vertrouwelijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Bas de Leeuw

Betaalbaar en eervol

1 mei 2024

Lage tarieven en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Linda van Beek

Perfect geregeld

21 april 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie buitengewoon prettig geregeld. Verder hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Kim van de Wal

Houvast in deze lastige tijd

13 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Roy Molenaar

Passende uitvaart geregeld

8 april 2024

Vlot en respectvol geregeld. Heel blij.

- Maaike Sanders

Volledig ontzorgt

1 april 2024

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Vlug en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Fantastisch geregeld.

- Catharina de Haan

Passende uitvaart geregeld

24 maart 2024

Vlot en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit gegaan is.

- Sabrina Willems

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wijk bij Duurstede

Uitvaartverzorging Smorenburg

Groenewoudseweg 12
3945 BC Cothen
Nederland

0343 562 091
https://www.smorenburguitvaart.nl/contact/rouwcentrum-smorenburg

Marjan van Wiggen, Uitvaartzorg op maat…

Kromme Stelakker 32
3945 CX Cothen
Nederland

0343 563 781
http://uitvaartzorgopmaat.nl/

Uitvaartverzorging Donker

Belvedèrelaan 9-11
4112 NX Beusichem
Nederland

0345 501 236
http://www.uitvaartverzorgingdonker.nl/