Uitvaart Doorn

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag draaglijker voor je. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Doorn die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Doorn verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Doorn – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Doorn gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Doorn
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Doorn aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Doorn, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Woudenberg, Cothen en Langbroek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Doorn

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Doorn kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Doorn. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Doorn kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Doorn

Bij het wegvallen van een naaste spelen er diverse gevoelens. Denk aan de schrik bij een onverwacht overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Doorn. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om beslissingen te maken. Indien dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een uitvaart in Doorn persoonlijke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze hectische periode veel zaken vergeten. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Doorn

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Doorn te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Doorn contacteren

Bij een begrafenis in Doorn kun je kiezen uit een variatie aan uitvaartcentrums die verdeeld over de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante rol bij zowel alle werkzaamheden vooraf aan de uitvaart als de uitvaart zelf. In ieder uitvaartcentra in Doorn zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene bekwaam en met aanzien te bewaren tot de dag van de teraardebestelling. Daarnaast is hier alles aanwezig om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De zwaarstwegende activiteit van een uitvaartcentrum Doorn zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Natuurlijk mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de dag een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor enkel familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Doorn hebben een aula waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg passend maken. De keuzemogelijkheid voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Doorn zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto presentaties gedurende de uitvaartdienst.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Doorn en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Doorn

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Doorn

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal ook gevolgd. De keuze kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Doorn zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Doorn gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar tevens gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Doorn in de gaten te houden. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tariefstelling voor een (graf)steen of monument op het graf. Overigens is de wil van de gestorvene doorgaans bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Doorn

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Doorn

Nadenken over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Het is tevens noodzaak gezien het regelen van een heengaan enorm duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf vaststellen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je slechts voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Doorn en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Doorn inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Doorn inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Doorn

Een uitvaartverzekering in Doorn vergelijken is een van de beste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Doorn zul je er immers niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

Wat je aan premie betaalt voor je uitvaartverzekering in Doorn is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger mens betaalt meestal minder premie dan een mens op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder iemand overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger individu. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een uitvaartverzekering in Doorn niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een bedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks een geldbedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Doorn

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Doorn verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Doorn

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Doorn Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om direct al dingen te regelen. Als dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie tezamen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Doorn zorgen voor een mooie laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Doorn

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Doorn

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Doorn. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Doornse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Doorn. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Doorn bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Doorn die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Doorn

Welgemeende interesse

19 juni 2024

Het doodgaan van mijn mama had een grote impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaakjes te organiseren. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Echt heel lief.

- Patrick de Wit

Snel en moeiteloos uit handen genomen afscheid

11 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was zeer betrokken. Het afscheid (en de locatie) voelde volstrekt relaxed ondanks het verdriet. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Anne Peeters

Persoonlijke steun en toeverlaat

3 juni 2024

Dit gaan we niet snel vergeten want de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Sjoerd Blom

Houvast in deze moeilijke tijd

28 mei 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo goed kon helpen Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Thijs Smit

Een integere uitvaartdienst

20 mei 2024

We wilden het liever klein en besloten houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Mariska van de Velden

Verwachtingen zijn overtroffen

15 mei 2024

Omdat onze familie het niet volkomen eens was werden er op het laatste moment dingen gewijzigd. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was gauw besloten .

- Jacobus Verbeek

Wel betrokken bij de uitvaartdienst

10 mei 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die echt met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn geregeld konden krijgen.

- Chantal de Vries

Algeheel ontzorgt

30 april 2024

Via uitvaartplek zijn we helemaal ontzorgt. Van het simpel aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Fantastisch geregeld.

- Johanna Bosch

Mooie uitvaart

26 april 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk indrukwekkend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet prettiger geregeld kunnen worden. Ontzettend fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Rogier Huisman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Doorn

Uitvaartverzorging Smorenburg

Groenewoudseweg 12
3945 BC Cothen
Nederland

0343 562 091
https://www.smorenburguitvaart.nl/contact/rouwcentrum-smorenburg

Marjan van Wiggen, Uitvaartzorg op maat…

Kromme Stelakker 32
3945 CX Cothen
Nederland

0343 563 781
http://uitvaartzorgopmaat.nl/

Alcuon Uitvaartverzorging

Dirkje van Barneveldweg 50
3711 CD Austerlitz
Nederland

0343 493 333
https://www.alcuon.nl/