Uitvaart Venray

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Venray die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Venray verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Venray – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Venray gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Venray

Uitvaart Venray
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Venray aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Venray, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Leunen, Heide en Veulen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Venray

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Venray kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Venray vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Venray

Een heengaan is iedere keer een heftige aangelegenheid. Denk aan de schok bij een onverwachts overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Venray gebracht worden. In de dagen direct na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Venray.

Ongetwijfeld zul je in deze indrukwekkende tijd meerdere dingen vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Venray

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Venray te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Venray contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Venray Lang niet iedereen weet wat de toegevoegde waarde is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand in eigen woning op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Venray. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Venray. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Ook kunt je in uitvaartcentrum Venray samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Venray. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Venray

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Venray

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen het liefste niet mee belasten. Een crematie is doorgaans genomen minder duur dan een begrafenis. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat voor een begrafenis in Venray een rustplaats gehuurd moet worden. De prijzen daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te doen. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de prijzen hierin overigens ook weer heel erg verschillen.

Crematies in Venray zijn beduidend beter geprijsd. Het duurste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Het is tevens mogelijk om eigenhandig de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Venray, is het altijd wijs om de tarieven tegen elkaar af te wegen. Er bestaan aanzienlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt dus al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Venray

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Venray

Het lijkt wellicht wat wrang om na een overlijden na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Venray. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost hedendaags rond de € 7.000,-. Hier zitten wel allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Venray zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Venray en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Venray inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Venray inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Venray

Het is voor elk persoon uit Venray raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte forse tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is ideaal indien je specifieke wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Venray aanzienlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het allermeeste aansluit bij jouw voorkeuren.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Venray

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Venray verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Venray

Vlak na het heengaan van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Venray De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Venray zal er een indrukwekkende uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige finale herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Venray

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Venray

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Venray. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Venrayse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Venray. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Venray bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Venray die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Venray

Een waardig vertrek

18 september 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen na de uitvaart niks meer mogen horen, helaas.

- Bastiaan van den Bosch

Liefdevol opgevangen

10 september 2023

Het schitterende leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was een optie en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Robertus de Jong

Hele mooie ceremonie gehad!

3 september 2023

Het is exact gegaan zoals papa het graag had gewild. Echt geweldig mooi (en met relatief beperkte onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Het was buitengewoon mooi met alle ‘vreemde’ behoeften die we hadden en dit kon ook allemaal. Naderhand is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Barry de Graaf

Persoonlijke begeleiding afscheid

30 augustus 2023

Lieve mensen die alles gauw en degelijk regelen gevonden.

- Hendrikus Boer

Algeheel ontzorgt

26 augustus 2023

Via uitvaartplek zijn we compleet ontzorgt. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor mezelf nog even en vergelijking op de verzekering voltooid achteraf) tot de echte uitvaart. Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Antonius van den Heuvel

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

19 augustus 2023

De uitvaartorganisatie van onze keuze was erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Koen de Lange

Waardige uitvaart geregeld

10 augustus 2023

Vlug en loffelijk gedaan. Erg content met hoe dit gegaan is.

- Pascal Willems

Een waardig afscheid

30 juli 2023

We hebben een zeer geschikte begeleider kunnen vinden. We hebben alleen na de uitvaart niets meer vernomen, helaas.

- Alexander van de Ven

Een waardig afscheid

28 juli 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan die van ons. We hebben alleen achteraf niks meer mogen horen, spijtig.

- Claudia van der Meulen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Venray

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Briensveld Uitvaartverzorging B.V.

Brienshoekweg 6
5809 EW Leunen
Nederland

0478 515 221
http://www.briensveld.nl/