Uitvaart Merselo

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Merselo?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Merselo verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Merselo – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Merselo gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Merselo
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Merselo aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Merselo, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Griendtsveen, Venray en Leunen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Merselo

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Merselo kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Merselo vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Merselo kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Merselo

Bij het wegvallen van een naaste spelen er diverse emoties. Denk aan de schrik bij een onverwachts heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een teraardebestelling. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Merselo. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Indien er vooraf duidelijkheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Merselo.

Geheid zul je in deze hectische tijd veel zaken over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Merselo

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Merselo te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Merselo contacteren

Voor een teraardebestelling in Merselo heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle activiteiten vooraf aan de begrafenis als de dag zelf. In elk uitvaartcentrum in Merselo zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je geliefde zorgvuldig te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Merselo zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vantevoren een ogenblik voor condoleances inrichten voor alle mensen die de geliefde kenden. Ook kun je het exclusief houden voor louter genodigden of familie.

De meeste uitvaartcentra in Merselo hebben een zaaltje waar de uitvaart georganiseerd kan worden. De dienst is het meest intieme onderdeel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Meerdere uitvaartcentra in Merselo kun je bovendien media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Op het moment dat het afscheid is genomen kun je daarna doorgaans nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt normaliter kiezen voor iets algemeens zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Merselo met elkaar en maak een weloverwogen selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Merselo

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Merselo

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel alsmede opgevold. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Merselo zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Merselo gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gebruikelijk om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij daarnaast gecremeerd kan worden. Dit hoeft trouwens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het raadzaam om de tarieven van een begrafenis en crematie Merselo in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende kosten voor een grafsteen of monument op het graf. Natuurlijk is de wens van de overledene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Merselo

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Merselo

Het voelt misschien wat wrang om na een overlijden na te denken over de kosten van een uitvaart in Merselo. Het is wel noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk prijzig kan zijn. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen er nog allerlei kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Merselo zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar daarnaast aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de uitgaven aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Merselo en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Merselo inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Merselo inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Merselo

Een uitvaartverzekering in Merselo regelen is een van de voornaamste keuzes die je maar kunt maken. Als je in Merselo een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk onderdeel van de uitgaven zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de logische onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken bedrag bij elkaar. Het is natuurlijk niet gedwongen om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

De premie van de uitvaartverzekering in Merselo zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dat is dan eveneens de oorzaak dat de verzekeringspremie voor iedereen zal variëren. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je die op een jongere leeftijd aangaat. Dit is begrijpelijk, de verzekeraar loopt anders buitensporig risico. Verder zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt afsluiten en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Merselo geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering gaat dan ook veelal gepaard met het meesturen van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het opsturen van een medisch dossier. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Merselo

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Merselo verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Merselo

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het heengaan een uitvaartondernemer in Merselo te bellen. Na een heengaan zul je niet in de stemming zijn om meteen al zaken te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

Om flink wat dingen uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen bij een uitvaartdienst. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Merselo zorgen voor een mooie laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Merselo

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Merselo

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Merselo. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Merselose uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Merselo. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Merselo bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Merselo die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Merselo

Een intieme teraardebestelling

22 mei 2024

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was vlot en erg behulpzaam. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de assistentie was zeer gerespecteerd.

- Nicolaas van Dam

Een eigen afscheid

17 mei 2024

Aangezien we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Er waren meerdere wensen en daarom werd afscheid net zoals pap dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Erwin Verbeek

Uitvaartverzorger erg zorgzaam

5 mei 2024

Vooraf komt het verdriet en de dreun en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen hiervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niets geen zakelijk gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was eigenaardig.Niks anders dan respect hiervoor.

- Thomas Janssen

De ultieme groet was perfect

28 april 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze fijne grootpapa.

- Bas Jacobs

Heel erg betrokken

20 april 2024

We waren helemaal radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl direct in aanraking met een zeer lieve begeleidster. We hadden enorm gauw contact en ze heeft ons geweldig fijn geholpen met het regelen.

- Susanne de Groot

Waardige uitvaart geregeld

19 april 2024

Vlug en respectvol geregeld. Erg blij met hoe dit verlopen is.

- Adrianus Koster

Goedkoop en eervol

11 april 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen beperkt is was dit volmaakt.

- Judith Wolters

Ontzettend tevreden door lieve hulp

5 april 2024

Ik heb hele fijne ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn echtgenoot moest regelen. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Gerrit Scholten

Uitmuntend geregeld

24 maart 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Regelmatig werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in de puntjes georganiseerd werd. Tevens hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Nathalie Verhoeven

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Merselo

USP – Uitvaart Service Provider

Ambachtstraat 50
5804 CD Venray
Nederland

0478 648 645
http://uitvaartserviceprovider.nl/

Goemans Uitvaartzorg

Keizersveld 54
5803 AN Venray
Nederland

0478 588 889
http://www.goemansuitvaartzorg.nl/

Briensveld Uitvaartverzorging B.V.

Brienshoekweg 6
5809 EW Leunen
Nederland

0478 515 221
http://www.briensveld.nl/