Uitvaart Valkenswaard

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer uit Valkenswaard die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Valkenswaard verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Valkenswaard – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Valkenswaard gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Valkenswaard
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Valkenswaard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Valkenswaard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Veldhoven, Riethoven en Westerhoven bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Valkenswaard

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Valkenswaard is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Valkenswaard vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Valkenswaard

Een uitvaart organiseert zichzelf niet en hier komt behoorlijk wat bij kijken. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door iemand anders te laten organiseren. Je kunt dit niet alleen vragen aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te benaderen. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er relevant is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste stap is om melding te doen bij de gemeente. Als je een begrafenis in Valkenswaard wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om alleen de directe kring te verwittigen.

Daarna is het tijd voor de concrete invulling van de uitvaart. Hiermee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd praktisch om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in gedocumenteerd omtrent de laatste wensen. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke zaken. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Valkenswaard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Valkenswaard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Valkenswaard contacteren

Voor een uitvaart in Valkenswaard heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad zitten. Een uitvaartcentrum speelt een significante functie bij zowel alle werkzaamheden vooraf aan de begrafenis als de dag zelf. In elk uitvaartcentrum in Valkenswaard zijn indrukwekkende opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Ook is daar alles in paraatheid om je dierbare keurig te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Valkenswaard zijn de plekken waar de overledenen opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook in huis opbaren. Wanneer je dit het liefste in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor louter intimi.

De meeste uitvaartcentra in Valkenswaard hebben een aula waar de uitvaartdienst gehouden kan worden. De plechtigheid is het meest intieme stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. Allerlei uitvaartcentra in Valkenswaard kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de uitvaart zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Valkenswaard en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Valkenswaard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Valkenswaard

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Valkenswaard gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een begraafplaats gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het noodzakelijk om de prijzen van een begrafenis en crematie Valkenswaard in het oog te houden. Normaal gesproken is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een steen of monument op de rustplaats. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Valkenswaard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Valkenswaard

Bij persoonlijke wensen bij een uitvaart in Valkenswaard kan dit flink in de kosten lopen. We kunnen lastig een bedrag vermelden omdat een uitvaart heel persoonlijk is. Als je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit is grofweg gedekt door een uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer in te huren hoef je zelf aan weinig dingen meer te denken. In de tijd van rouw is het prettig om dit soort zaken niet zelf te hoeven organiseren. De manier van afscheid nemen kun je zelfstandig inrichten afhankelijk van je voorkeuren. Als je dit op een uitvaart locatie laat uitvoeren kun je rekening houden met in ieder geval 500,-. De tarieven voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Standaard kun je op voorhand de gemiddelde tarieven van de verschillende uitvaartcentra zien op de site van het vervoerbedrijf.

Natuurlijk kunnen er aanvullende kosten ontstaan bij een uitvaart in Valkenswaard. Denk aan bijvoorbeeld bloemstukken of rouwkaarten. Daarnaast zal je moeten denken aan de kosten die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je daarnaast te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de kosten over het algemeen minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer weten over de gemiddelde aangelegenheden en tariefstellingen bij een heengaan? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Valkenswaard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Valkenswaard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Valkenswaard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Valkenswaard

Wij raden iedereen in Valkenswaard aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte enorme tarieven van de uitvaart komen te staan. Doorgaans kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hier ben je dan verzekerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een bedrag op waarmee de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider vrijheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een hele verstandige uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn daarnaast nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Valkenswaard behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Valkenswaard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Valkenswaard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Valkenswaard

Meteen na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Valkenswaard De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Valkenswaard zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Valkenswaard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Valkenswaard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Valkenswaard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Valkenswaardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Valkenswaard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Valkenswaard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Valkenswaard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Valkenswaard

Prachtig afscheid

18 april 2024

Het was zo fijn! Ondanks de rouw na het heengaan van grootmoeder hadden we geen mooier afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Danny Groen

Perfect geregeld

10 april 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie behoorlijk soepel geregeld. Snel contact ook.

- Michel van de Veen

Respectvol en eenvoudig vertrek

2 april 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed georganiseerd.

- David Vermeulen

Prachtige uitvaart

27 maart 2024

De uitvaartdienst was zeer imponerend. De verslagenheid was aanzienlijk na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet beter georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaart te organiseren.

- Martine van der Meer

Persoonlijke hulp en toeverlaat

20 maart 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Bram van de Velden

Snel geregelde huiselijke uitvaart

13 maart 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Wendy Kuipers

Dankbaar voor warme ondersteuning

2 maart 2024

Ik heb hele liefdevolle hulp gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest regelen. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De opvolgende dag was het geregeld.

- Maria Jonker

Houvast in deze heftige tijd

24 februari 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Petra Gerritsen

Formidabel afscheid

19 februari 2024

De uitvaart was erg imponerend. De verslagenheid was enorm na het overlijden van oma maar de uitvaartdienst had niet beter geregeld kunnen worden. Zeer fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Nienke Kok

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Valkenswaard

ester van den hoek UITVAART

Van Cuijkstraat 30
5555 EC Valkenswaard
Nederland

06 44312423
http://www.estervandenhoekuitvaart.nl/

Els de Wit-van der Stappen Uitvaartverzorging

Bergstraat 17
5551 AW Valkenswaard
Nederland

040 204 9423
http://www.vdstappen.nl/

Anita van Overveld Uitvaartverzorging

Crusaethof 36
5551 VW Valkenswaard
Nederland

06 27900050
http://www.vanovervelduitvaartzorg.nl/