Uitvaart Swalmen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar ontzorging voor de uitvaart in Swalmen?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Swalmen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Swalmen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Swalmen gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Swalmen

Uitvaart Swalmen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Swalmen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Swalmen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Helden, Kessel en Roermond bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Swalmen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Swalmen kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Swalmen. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Swalmen

Het afhandelen van een overlijden is immer intens. Denk aan de schrik bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet van alles geregeld worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Later moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Swalmen. Daarna moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Wanneer er van tevoren duidelijkheid is over de wensen van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Swalmen persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal dingen missen. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Swalmen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Swalmen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Swalmen contacteren

Voor een begrafenis in Swalmen heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zitten. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere functie bij zowel alle werkzaamheden vooraf aan de teraardebestelling als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Swalmen zijn er adequate faciliteiten om de overledene bekwaam en met eer te behouden tot de dag van de uitvaart. Daarnaast is daar alles in paraatheid om je dierbare passend te laten verzorgen.

Het belangrijkste in de uitvaartcentra in Swalmen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de overledene ook in huis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor enkel intimi.

In haast alle uitvaartcentra in Swalmen kun je gebruik maken van een ingerichte zaal voor het uitleiden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg passend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een praatje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Swalmen zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen tijdens de plechtigheid.

Na de uitvaart zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt dikwijls kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere opties. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Swalmen met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Swalmen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Swalmen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een significante en zeer intieme keuze van mensen. Liever wil je deze intieme keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Voornaamste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Swalmen een grafkuil georganiseerd moet worden. De prijzen kunnen fiks oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan zeker om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin simpelweg ook weer enorm afwijken.

Crematies in Swalmen zijn aanmerkelijk minder duur. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Swalmen, is het altijd verstandig om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk stevige verschillen tussen de aanbieders. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Swalmen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Swalmen

Piekeren over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten wel flink wat mogelijkheden inbegrepen. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf inschatten. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De prijzen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Swalmen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Swalmen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Swalmen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Swalmen

Wij advisreren iedereen in Swalmen aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan immers dat je familie niet voor onverwachte hoge kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen diensten zijn geïntegreerd. Hier ben je dan gegarandeerd van een fatsoenlijk geregelde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering spaar je een geldbedrag op waarmee de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, omdat je uitgebreidere keuzemogelijkheden hebt. Dit is een buitengewoon geschikte uitvaartverzekering als je persoonlijke wensen hebt.

Er zijn ook nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Swalmen dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Swalmen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Swalmen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Swalmen

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Swalmen Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en vervoer naar een rouwcentrum organiseren. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel zitten over het invullen van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Swalmen zorgen voor een fijne laatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Swalmen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Swalmen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Swalmen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Swalmense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Swalmen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Swalmen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Swalmen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Swalmen

Heel erg betrokken

20 mei 2024

We waren even radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in verbinding met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden heel snel contact en ze heeft ons enorm goed geholpen met het regelen.

- Pieter Brouwer

Liefdevol bijgestaan

11 mei 2024

Ons moeder stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was enorm welkom. Niks was te vreemd en het was heel persoonlijk.

- Martijn Meijer

Echt betrokken bij de uitvaart

8 mei 2024

Soms in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Steven de Vos

Erg meelevend

1 mei 2024

We waren absoluut radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl gauw in aanraking met een hele fijne begeleidster. We hadden zeer vlug contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Klaas de Graaf

Enorm geholpen

24 april 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Franciscus Kok

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

17 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Diana Brouwer

Formidabele uitvaart

9 april 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. De verslagenheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet prettiger georganiseerd kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te organiseren.

- René Bosman

Uitvaartdienst prachtig zoals gewenst

5 april 2024

Het is precies gegaan zoals pappa het bij voorkeur had gewild. Ongelofelijk hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze uitvaartdienst georganiseerd is. Het was ontzettend mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gebeld hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Roel van de Brink

Zeer fijne plechtigheid gehad!

24 maart 2024

Het is precies gegaan zoals pappa het graag had gewild. Echt bizar mooi (en met betrekkelijk beperkte prijzen) hoe we dit vertrek hebben mogen vormgeven. Het was buitengewoon mooi met alle ‘aparte’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Zelfs achteraf was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Hendrik Hoekstra

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Swalmen

Moments Uitvaartverzorging

Meander 72
6071 SB Swalmen
Nederland

06 39118292
https://www.moments-uitvaart.nl/

Uitvaartzorg Maas en Roer

Duiperweg 40
6042 LM Roermond
Nederland

0475 202 240
https://www.uitvaartzorgmaasenroer.nl/

SHCN dierenuitvaart

Olympialaan 10
6042 JZ Roermond
Nederland

0475 343 134
http://www.shcn.nl/