Uitvaart Roermond

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Roermond die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Roermond verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Roermond – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Roermond gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Roermond
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 52 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Roermond aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Roermond, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sint Odilienberg, Haelen en Buggenum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Roermond

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Roermond kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Roermond. Lees hieronder verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Roermond kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Roermond

Een overlijden is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Denk aan de schrik bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Roermond overgebracht worden. In de dagen direct na het overlijden moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende voorkeuren

Indien er van tevoren duidelijkheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Roermond unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal zaken vergeten. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Roermond

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Roermond te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Roermond contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Roermond Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Roermond. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Roermond er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Roermond met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te nuttigen en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Roermond kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Roermond

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Roermond

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een significante en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Hier wil je jouw achtergeblevenen bij voorkeur niet mee opzadelen. Gemiddeld is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Roermond een rustplaats geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen tariefstelling voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te vogelen voor je besluit om een keuze te maken. Naast de tariefstelling voor het graf zelf zal je eveneens tariefstelling kwijt zijn aan de (graf)steen en een kist. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin simpelweg ook weer zeer veel verschillen.

Crematies in Roermond zijn aanmerkelijk minder duur. Bij een crematie gaan de allermeeste tariefstelling in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Roermond, is het immer verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk behoorlijke afwijkingen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zal je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Roermond

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Roermond

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Het is echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden enorm duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog extra kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een gemiddelde uitvaart kost hedendaags ongeveer € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier standaard bij in. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de prijzen aanzienlijker dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Roermond en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Roermond inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Roermond inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Roermond

Het is voor iedereen uit Roermond slim om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de zekerheid dat zij niet voor aanzienlijke kosten komen te staan. Vaak kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een onvoorwaardelijk dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn opgenomen. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig georganiseerde uitvaartdienst.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een spaarpotje op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering biedt iets meer onafhankelijkheid, omdat je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende voorkeuren hebt.

Als laatste is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Roermond behoorlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Roermond

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Roermond verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Roermond

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Roermond in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Roermond. We hebben het al even kort benoemd in dit artikel, echter is het verstandig om hier wat dieper bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Denk onder andere aan de formaliteiten die plaats zullen vinden of aan het organiseren van de dag op zichzelf. Indien je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Roermond is het steevast slim om even via onze site een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even vluchtig in contact komen en heb je direct een helder beeld door wie jij het liefste de allerlaatste dag van jouw dierbare laat regelen. Tevens is het een goed plan om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Horen bloemen en (rouw)kaarten onder andere ook tot de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou liever met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Roermond

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Roermond

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Roermond. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Roermondse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Roermond. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Roermond bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Roermond die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Roermond

Verwachtingen zijn overtroffen

5 juli 2021

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was ontzettend meegaand dus dit was gauw geregeld.

- Jessica Koster

De allerlaatste groet was perfect

3 juli 2021

Ik heb eigenlijk niet de passende woorden om te definiëren hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan uitmuntend. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootpapa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze lieve opa.

- Michiel van Vliet

Liefdevol opgevangen

21 juni 2021

Het schitterende bestaan van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was ontroerend. Alles was een optie en in het bijzonder afgestemd op wat wij wilden.

- Martine de Bruin

De laatste groet was perfect

17 juni 2021

Ik heb werkelijk niet de geschikte woorden om te definiëren hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie allerlaatste groet mogen geven aan onze fijne opa.

- Marjolein Wolters

Buitengewoon content door lieve hulp

12 juni 2021

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn levenspartner moest organiseren. Ik hoefde niks afzonderlijk te doen. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. De volgende dag was dat geregeld.

- Albert de Jonge

Zeer mooie dienst gehad!

30 mei 2021

Het is precies gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk lage kosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Het was enorm mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Björn van den Bosch

Een eigen afscheid

25 mei 2021

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Dave Koning

Erkentelijk voor een eigen afscheid

20 mei 2021

Het uitvaart centrum van onze keuze was snel en erg vriendelijk. Zelfs het helpen met de persoonlijke teksten was niet teveel en de assistentie was zeer gewaardeerd.

- Natasja Willems

Betrouwbaar

10 mei 2021

Intiem en alleen met familie was de wens. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlug de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Manon de Bruin

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Roermond

Moments Uitvaartverzorging

Meander 72
6071 SB Swalmen
Nederland

06 39118292
https://www.moments-uitvaart.nl/

Uitvaartzorg Maas en Roer

Duiperweg 40
6042 LM Roermond
Nederland

0475 202 240
https://www.uitvaartzorgmaasenroer.nl/

Natuurbegraafplaats Bergerbos

Roskam 7
6077 NK Sint Odiliënberg
Nederland

0475 202 232
http://www.natuurbegraafplaats.nl/