Uitvaart Oudewater

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer in Oudewater die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Oudewater verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Oudewater – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Oudewater gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Oudewater
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 136 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oudewater aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oudewater, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Lopik, Polsbroek en Montfoort bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oudewater

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oudewater kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Oudewater. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Oudewater kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oudewater

Bij het wegvallen van een naaste spelen er verscheidene emoties. Er is natuurlijk het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een onverwachts overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Allereerst de administratieve aangifte bij de gemeente. Later moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Oudewater. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • De uitvoering van het testament

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Oudewater.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode meerdere dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Vindt meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oudewater

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oudewater te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oudewater contacteren

Voor een uitvaart in Oudewater heb je de keuze uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele plaats zijn gevestigd. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle werkzaamheden voorafgaand aan de uitvaart als de uitvaart zelf. In iedere uitvaartcentrum in Oudewater zijn prachtige opties om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de teraardebestelling is. Bovendien is daar alles in paraatheid om je geliefde passend te laten verzorgen.

De zwaarstwegende rol van een uitvaartcentrum Oudewater zijn de ruimtes waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Uiteraard mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de begrafenis een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor uitsluitend intimi.

De meeste uitvaartcentra in Oudewater hebben een zaal waar de uitvaart gehouden kan worden. De plechtigheid is het meest persoonlijke stukje van de begrafenis en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle soorten geloven. Diverse uitvaartcentra in Oudewater kun je ook media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Wanneer het afscheid is genomen kun je later veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Dit mag een simpele koffietafel zijn, maar ook overvloedig. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verschillende uitvaartcentra in Oudewater en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oudewater

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Oudewater

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede opgevold. De keuze kan daarnaast overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Oudewater gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is overigens niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Oudewater in de gaten te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een (graf)steen of monument op de rustplaats. Natuurlijk is de wens van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Oudewater

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oudewater

Het lijkt misschien wat bitter om na een overlijden te moeten stilstaan bij de prijzen van een uitvaart in Oudewater. Het is wel noodzakelijk gezien het organiseren van een heengaan behoorlijk duur kan zijn. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor kennisgeving van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Een aantal dingen zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Oudewater zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oudewater en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oudewater inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oudewater inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oudewater

Een uitvaartverzekering in Oudewater uitzoeken is een van de voornaamste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Oudewater een verzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een fors stuk van de uitvaartkosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Oudewater zal altijd afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor wisselt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie lager uit als je deze op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders een te groot risico. Daarnaast zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Oudewater niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het afsluiten van een verzekering gaat dan ook meestal gepaard met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het aanleveren van een medisch dossier. Je kunt er natuurlijk daarnaast voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Indien dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oudewater

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oudewater verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oudewater

Het is wijselijk om meteen na het overlijden een uitvaartondernemer in Oudewater te bellen. Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om direct al zaken te organiseren. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een tijd van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaart. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de allerlaatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan kunnen jullie samen doorspreken wat de wensen rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk vandaar allerlei uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Oudewater zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Oudewater

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oudewater

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oudewater. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oudewaterse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oudewater. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oudewater bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oudewater die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oudewater

Geheel de zorg uit handen

16 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van het makkelijk aan kunnen vragen van de offertes (en voor onszelf nog even en vergelijk op de verzekering gedaan naderhand) tot de echte uitvaart. Snel en gemakkelijk kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Erg tevreden.

- Cornelis van de Pol

Betrokken en hulpvaardig

6 april 2024

Dit gaan we niet gauw vergeten want de man van het crematie centrum was fantastisch. Hij was erg aardig en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Sebastiaan Bosch

Boven verwachting soepel

4 april 2024

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was gauw geregeld.

- Eric van de Velden

Boven verwachting flexibel

26 maart 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was snel besloten .

- Dennis de Bruin

Heel fijn opgevangen

17 maart 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de liefdevolle opvang was enorm welkom. Alles was een optie en vooral afgestemd op wat wij wilden.

- Jacob de Vries

Een eigen afscheid

10 maart 2024

Omdat we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg gelukkig met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Ingrid de Wit

Dankbaar voor warme begeleiding

6 maart 2024

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet in mijn eentje meer voor. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De opvolgende dag was dit geregeld.

- Erik Scholten

Snel in contact met de juiste personen

1 maart 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Hierdoor waren we in staat de opties en voorkeuren reeds door te nemen. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende ervaring dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank je wel voor het mede mogelijk maken ervan.

- Arjan Koster

Tot in de puntjes verzorgd

18 februari 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie zeer soepel geregeld. Verder hadden we gauw contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Annemieke Koning

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oudewater

Eerbetoon uitvaartbegeleiding Woerden

Leeuwerikstraat 6
3443 AZ Woerden
Nederland

06 24545204
http://www.eerbetoon.nl/

Ametista Uitvaartbegeleiding

Inarimeer 1
3446 JJ Woerden
Nederland

0348 498 129
http://www.ametista.nl/

Andante uitvaartbegeleiding

Waardsedijk 123
3425 TD Snelrewaard
Nederland

0348 568 241
http://www.andanteuitvaart.nl/