Uitvaart Ommen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan ontzorging voor de uitvaart in Ommen?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ommen verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het beste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Ommen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ommen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Ommen vinden

Uitvaart Ommen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ommen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ommen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Arrien, Beerze en Stegeren bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ommen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Ommen kan best een lastige zijn. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Ommen. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ommen

Er komt veel inspanning kijken bij het organiseren van een begrafenis. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten doen. Vaak willen familieleden of kennissen je hiermee helpen, maar je kunt dit daarnaast aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal ondersteunen bij het organiseren van de verschillende dingen. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? De eerste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een teraardebestelling organiseren in Ommen is dit altijd de leidende actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het regelen. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe cirkel van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het moment daar om de uitvaart zelf te gaan regelen. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een rustplaats of urn. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is veelal wat in gedocumenteerd over de finale voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Vaak kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de begrafenis is het van belang om de overgebleven zaken te regelen. Over het algemeen is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden voldaan. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ommen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ommen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ommen contacteren

Voor een begrafenis in Ommen heb je de opties uit diverse soorten uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bijzondere rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de dag als de teraardebestelling zelf. In elk uitvaartcentrum in Ommen zijn indrukwekkende mogelijkheden om je dierbare vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Ommen zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Vanzelfsprekend kun je de geliefde ook thuis opbaren. Indien je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een moment kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook exclusief houden voor uitsluitend familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Ommen hebben een gehoorzaal waar de uitvaart gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het vertrek erg uniek maken. De keuze voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Ommen zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen gedurende de plechtigheid.

Zodra het afscheid is geweest kun je aansluitend vaak nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt meestal kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide opties. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Ommen met mekaar en maak een bewuste keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle voorkeuren kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ommen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis en Ommen

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon persoonlijke keuze van personen. Bij voorkeur wil je deze lastige keuze niet aan nabestaanden overlaten. Gemiddeld genomen is een begrafenis wat duurder dan een crematie. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Ommen een rustplaats geregeld moet worden. De prijzen hiervoor kunnen hard stijgen. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus verstandig aan om dit eerst even goed te onderzoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de kosten voor het graf zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je eigen wensen kunnen de tariefstelling hierin uiteraard ook weer beduidend verschillen.

Crematies in Ommen zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de meeste tarieven in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit doorgaans een optie tegen een kostenvergoeding. Je kunt er logischerwijs ook voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Ommen, is het altijd wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te beschouwen zul je in staat zijn om behoorlijk geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ommen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Ommen

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Ommen kan dit flink in de papieren lopen. Het is moeilijk om een schatting te geven zo lang niet iedereen hetzelfde wilt hebben. Als je een uitvaartverzorger inhuurt kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dat wordt gemiddeld afgedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer te regelen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het aangenaam om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De manier van afscheid nemen kun je zelfstandig regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Regelmatig kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de kosten zijn die gepaard gaan met het transport.

Onverwachte extra kosten zijn afhankelijk van de voorkeuren bij een uitvaart in Ommen. Denk aan onder andere bloemen of kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een begrafenis of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. Voor een crematie kun je te maken krijgen met mindere kosten, alleen zul je ook een asurn en dergelijke moeten kopen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en tarieven bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ommen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ommen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ommen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ommen

Wij raden iedereen in Ommen aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor hoge prijzen komen te staan. Meestal zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is uitstekend als je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Ommen behoorlijk groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ommen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ommen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ommen

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ommen Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al zaken te regelen. Wanneer je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Intussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum regelen. Aansluitend kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Ommen zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Ommen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ommen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ommen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ommense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ommen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ommen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ommen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ommen

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

29 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Monique Maas

Het afscheid was top georganiseerd

19 mei 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan perfect. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Hierdoor hebben we een schitterend afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- Wendy van der Linden

Het vertrek was mooi

11 mei 2024

Gauw en fatsoenlijk geregeld. Bovendien nog na de uitvaart even gebeld of we nog vragen hadden.

- Michel van Dam

Een waardige uitvaart

8 mei 2024

We hebben een uitermate passende ondersteuner kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, spijtig.

- Sjoerd de Ruiter

Geheel de zorg uit handen

29 april 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij amper aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was besloten . Het verliep soepel en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Super geregeld.

- Cornelia de Vos

Oprechte interesse

22 april 2024

Het heengaan van mijn mama had een behoorlijke invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat dingen te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlug in aanraking komen met de juiste mensen. Ze was zo attent en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Evelien Peters

Een integere uitvaartdienst

13 april 2024

We wilden het het liefste klein en persoonlijk houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Dank jullie wel.

- Sanne Visser

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

11 april 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de plaats) voelde enorm ontspannen ondanks het leed. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Nicolaas de Leeuw

Persoonlijke uitvaart

5 april 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Omdat dit er redelijk wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat bij voorkeur wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen bijstaan.

- Bram Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ommen

Uitvaartverzorging Vechtdal

Nieuwelandstraat 6
7731 TH Ommen
Nederland

0529 463 046
http://www.uitvaartverzorging-vechtdal.nl/

Uitvaartverzorging Hendrie Arnold

Kerkstraat 32A
8151 AP Lemelerveld
Nederland

0572 372 545
http://www.uitvaartverzorging-hendriearnold.nl/

Uitvaartverzorging Rina Uulders

Sluijerweg 8
7731 SZ Ommen
Nederland

06 50661632
http://www.uitvaartverzorgingrinauulders.nl/