Uitvaart Oegstgeest

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Oegstgeest?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Oegstgeest verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Oegstgeest – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Oegstgeest gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Oegstgeest

Uitvaart Oegstgeest
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 100 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Oegstgeest aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Oegstgeest, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Leiden, Warmond en Sassenheim bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Oegstgeest

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Oegstgeest kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Oegstgeest vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Oegstgeest kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Oegstgeest

Er komt veel werk kijken bij het organiseren van een uitvaart. Aangezien iedere fase van doorslaggevend belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het organiseren van de teraardebestelling. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee assisteren, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Dit is de partij die je zal assisteren bij het organiseren van de verschillende dingen. Wat zijn nu echt de stappen die gezet moeten worden? De belangrijkste stap is om melding te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart organiseren in Oegstgeest is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen ondernemen voor het organiseren. Natuurlijk zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te informeren.

Dan is het moment aangebroken om de begrafenis zelfstandig te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het vinden van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te achterhalen hoe de overledene wil dat de dag ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Regelmatig kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de teraardebestelling is het verstandig om de overgebleven zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële dingen. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Oegstgeest

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Oegstgeest te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Oegstgeest contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Oegstgeest. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Oegstgeest. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Oegstgeest er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de begrafenis kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Oegstgeest met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje thee te nuttigen en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Oegstgeest kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Oegstgeest

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Oegstgeest

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hiermee wil je jouw nabestaanden het liefste niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen goedkoper dan een begrafenis. Belangrijkste reden hiertoe is dat er bij een begrafenis in Oegstgeest een rustplaats georganiseerd moet worden. De tarieven kunnen aardig oplopen hiervoor. De tarieven voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan zeker aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent naast de tariefstelling voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een steen. Ook hier kunnen de tariefstelling oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Oegstgeest zijn flink goedkoper. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de asurn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as bovendien uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Oegstgeest, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen onder partijen. Je kunt zo al snel fors besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Oegstgeest

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Oegstgeest

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Oegstgeest kan dit flink in de kosten lopen. We kunnen lastig een prijs noemen omdat een uitvaartdienst erg persoonlijk is. Wanneer je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit wordt meestal afgedekt door een verzekering. Dit is absoluut raadzaam, door deze ondersteuning zul je immers niet meer alles zelfstandig te hoeven doen. Dat maakt het een optie om op de dag van het finale afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De tariefstelling voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je graag wilt. Als je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan minstens 500,-. De kosten voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Over het algemeen kun je van tevoren de gemiddelde prijzen van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Aanvullende extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Oegstgeest. Hier kan iemand denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een begrafenis of een crematie lopen de uitgaven op. Als je liever een begrafenis wilt organiseren dan zal er zeker een bedrag moeten worden besteed aan het graf, aan een kist en aan een (graf)steen. In het geval van een crematie zal je te maken krijgen met lagere uitgaven, echter zul je ook een asurn en dergelijke moeten aanschaffen. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de gemiddelde uitgaven die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Oegstgeest en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Oegstgeest inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Oegstgeest inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Oegstgeest

Wij raden iedereen in Oegstgeest aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte hoge kosten van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is perfect indien je bijzondere voorkeuren buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Het is niet makkelijk om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Oegstgeest dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw positie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Oegstgeest

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Oegstgeest verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Oegstgeest

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Oegstgeest Na een overlijden zul je niet in de stemming zijn om meteen al dingen te regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en vervoer naar een rouwcentrum regelen. Vervolgens kunnen jullie samen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Oegstgeest zorgen voor een fijne laatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Oegstgeest

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Oegstgeest

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Oegstgeest. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Oegstgeestse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Oegstgeest. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Oegstgeest bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Oegstgeest die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Oegstgeest

Hele fijne plechtigheid gehad!

5 september 2023

Het is exact gegaan zoals papa het bij voorkeur had gewild. Echt bijzonder mooi (en met relatief lage onkosten) hoe we dit afscheid hebben mogen vormgeven. Het was enorm mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook allemaal. Daarna is er ook nog even gevraagd hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Jan Hoekstra

Formidabel afscheid

1 september 2023

De uitvaart was behoorlijk imponerend. Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen beter afscheid geregeld kunnen krijgen. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Antonius van Wijk

De uitvaart was geweldig

20 augustus 2023

Gauw en volmaakt alles geregeld na de offerteaanvraag. Naderhand nog gebeld of ik nog vragen had.

- Simone Molenaar

Eerbiedige uitvaart

19 augustus 2023

Respectvol afscheid genomen van mijn broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Anita Visser

Lage tarieven en vredig

7 augustus 2023

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen laag is was dit prima.

- Esther Groen

Het afscheid was geweldig georganiseerd

1 augustus 2023

Ik heb echt niet de juiste woorden om te beschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze lieve opa kunnen organiseren.

- René de Vries

Ontzettend tevreden door lieve hulp

29 juli 2023

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets alleen te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. De volgende dag was dit geregeld.

- Nathalie Janssen

Dank jullie wel!

20 juli 2023

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes in huis. Daarom hoefde we zelf amper iets te regelen.
Super dankbaar!

- Jeroen van der Meer

Zeer betrokken

10 juli 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we dankzij uitvaartplek.nl gauw in contact met een hele liefdevolle begeleidster. Ze nam snel contact met ons op en heeft ons enorm prettig geholpen.

- Marije Mulder

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Oegstgeest

Regentesse Uitvaarten

Regentesselaan 6
2341 KP Oegstgeest
Nederland

071 341 1590
https://regentesse.net/

Attendo Uitvaartzorg

Lange Voort 3
2343 CA Oegstgeest
Nederland

071 565 1577
https://www.attendouitvaartzorg.nl/

Ivonne Clemens Uitvaartverzorging

Spoelhoren 51
2201 VW Noordwijk
Nederland

06 23954021
https://www.ivonneclemens-uitvaartverzorging.nl/