Uitvaart Meijel

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Meijel die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Meijel verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Meijel – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Meijel gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Meijel
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 135 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Meijel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Meijel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Heijthuijsen, Griendtsveen en America bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Meijel

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Meijel kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Meijel. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Meijel

Het regelen van een overlijden is immer intensief. Denk aan de schok bij een plotseling overlijden en het daaruit voortkomende leed. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Meijel overgebracht worden. In de dagen ogenblikkelijk na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Meijel persoonlijke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode veel zaken over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog aan denken? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Meijel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Meijel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Meijel contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Meijel. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Meijel. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Meijel. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Meijel met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Bovendien kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Meijel kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Meijel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Meijel

Bij een overlijden is een belangrijke optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal daarnaast gevolgd. De voorkeur kan bovendien overgelaten zijn aan de naaste familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Meijel zal helder zijn, maar wat hebben deze verschillen voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Meijel gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de ceremonie naar een kerkhof gebracht worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is overigens niet gedwongen. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Meijel in de gaten houdt. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een grafsteen of gedenkteken op het graf. overigens is de wens van de gestorvene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Meijel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Meijel

Het lijkt mogelijk wat bitter om na een heengaan na te denken over de kosten van een uitvaart in Meijel. Het is echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best duur kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Een aantal aangelegenheden zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Meijel zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Meijel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Meijel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Meijel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Meijel

Een uitvaartverzekering in Meijel is de belangrijkste keuze van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Meijel zul je er namelijk niet helemaal afzonderlijk voor staan als het aankomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n uitvaartverzekering af te sluiten. Maar, omdat het omstandigheden zoveel makkelijker maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut aan te raden.

De premie van de uitvaartverzekering in Meijel zal altijd afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daarom wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Een jonger individu betaalt over het algemeen lagere verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke welzijn. Het is zo dat een verzekering in Meijel niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te gevaarlijk geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan wel jouw medische dossier moeten inleveren alvorens je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Meijel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Meijel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Meijel

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Meijel in te huren voor het regelen van een uitvaart in Meijel. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het belangrijk om hier wat dieper bij stil te staan. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaartdienst uit handen te nemen. Dit is dan ook direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden georganiseerd.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze site simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze manier heb je gauw een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het een verstandig plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Meijel ook in de gelegenheid om mogelijk live muziek te regelen als de overledene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je wellicht kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze heftige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste partij zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Meijel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Meijel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Meijel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Meijelse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Meijel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Meijel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Meijel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Meijel

Dank jullie wel!

24 juli 2024

Gauw waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Super dankbaar!

- Tamara Hermans

Eervol afscheid begeleid

19 juli 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel blij.

- Peter Peters

Warme helpende hand

12 juli 2024

Het doodgaan van mijn moeder had een grote invloed op mij, flinke rouw en dus niet in staat dingen te bepalen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in aanraking komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Simone Hendriks

Een uitkomst bij rouw

3 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Erg goed en een enorme pluim voor de vlotte reacties.

- Wouter de Vries

Wel betrokken bij de uitvaart

22 juni 2024

Soms in het leven kom je personen tegen die oprecht met je betrokken zijn. We zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaartdienst, hoe gek dat ook klinkt.

- Ruud Post

Verwachtingen zijn overtroffen

18 juni 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Nicole de Boer

Direct in contact met de juiste persoon

12 juni 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en voorkeuren alvast door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en mogelijk door dat we snel allerlei uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mede mogelijk maken daarvan.

- Rutger Martens

Dank jullie wel!

2 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks zelfstandig hoeven doen.
Super dankbaar!

- Ramona Kramer

Boven verwachting meegaand

28 mei 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste moment zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was vlot besloten .

- Daniëlle Mulder

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Meijel

Fien Bos Uitvaartzorg

Ninnesweg 131
5981 PB Panningen
Nederland

077 308 2833
https://fienbosuitvaartzorg.nl/

Fading Uitvaartzorg

Burgemeester Geurtslaan 34c
6093 PS Heythuysen
Nederland

06 24665211
http://fading-uitvaartzorg.nl/

Janssen Uitvaartverzorging

Loosteeg 19 A
5981 NJ Panningen
Nederland

077 307 8642
http://www.janssenuitvaart.nl/