Uitvaart Marum

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Marum die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Marum verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het mooiste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Marum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Marum gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Marum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 123 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Marum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Marum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nuis, Jonkersvaart en De Wilp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Marum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Marum kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Marum vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Marum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Marum

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er fundamenteel is op deze dag. Welke fasen doorloop je gedurende dit proces? Alles start bij het melden van heengaan bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Marum wilt regelen, moet je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is verplicht om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gebruikelijk om alleen de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het moment aangebroken om de teraardebestelling eigenhandig te gaan regelen. Hiermee bedoelen we natuurlijk het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd rondom de laatste wensen. Als er geen testament voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden aangepast. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de teraardebestelling is het van belang om de overgebleven zaken te regelen. Doorgaans is dit de periode waarin financiëel de balans wordt opgesteld en de laatste facturen worden betaald. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Marum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Marum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Marum contacteren

Bij een teraardebestelling in Marum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentra die verspreid in de stad aanwezig zijn. Een uitvaartcentrum speelt een bepalende rol bij zowel alle activiteiten vantevoren aan de dag als de uitvaart zelf. In elk uitvaartcentra in Marum zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene professioneel en met aanzien te behouden tot de datum van de uitvaart. Tegelijkertijd is hier alles beschikbaar om de overledene de allerlaatste verzorging te kunnen geven.

De zwaarstwegende functie van een uitvaartcentrum Marum zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Zonder twijfel mag het opbaren ook in huis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een moment voor condoleances inrichten voor alle personen die de overledene kenden. Verder kun je het exclusief houden voor uitsluitend genodigden of naverwanten.

In nagenoeg alle uitvaartcentra in Marum kun je gebruik maken van een speciale aula voor het uitleiden. Als nabestaanden van de overledene kun je het afscheid erg uniek maken. Er is de ruimte voor eigenhandig geselecteerde muziek, al dan niet live, sprekers en er is gelegenheid voor alle verschillende religies. Allerlei uitvaartcentra in Marum kun je eveneens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de dag zijn er opties voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit mag een eenvoudige koffietafel zijn, maar ook uitgebreid. Vergelijk daarom de verscheidene uitvaartcentra in Marum met elkaar en maak een weloverwogen keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Marum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Marum

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Marum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de ceremonie naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is simpelweg niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er tevens voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Marum in het oog houdt. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit ontstaat voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op het graf. logischerwijs is de wens van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Marum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Marum

Het voelt misschien wat naar om na een heengaan na te denken over de tariefstelling van een uitvaart in Marum. Helaas is dit echt nodig, want een uitvaart kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaart
  • Rouwvervoer
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Daarbij zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Marum zo duur maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan wanneer je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een regulier graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Marum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Marum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Marum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Marum

Het is voor iedereen uit Marum raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Evenzeer jij als je nabestaanden hebben dan de opluchting dat zij niet voor forse prijzen komen te staan. Kort door de bocht kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarmee je verzekerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een geldbedrag op waarvan de uitvaart georganiseerd kan worden. Deze verzekering biedt iets uitgebreider vrijheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een zeer geschikte uitvaartverzekering als je aanvullende wensen hebt.

Er zijn eveneens nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Marum best groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuzemogelijkheid die het meeste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Marum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Marum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Marum

Het is goed om direct na het heengaan een uitvaartondernemer in Marum te bellen. De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je meestal geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het transport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Marum zorgen voor een prachtige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Marum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Marum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Marum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Marumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Marum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Marum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Marum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Marum

Verwachtingen zijn overtroffen

22 juli 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Bianca de Bruijn

Merci!

17 juli 2024

Vlug waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Onwijs dankbaar!

- Charlotte de Groot

Persoonlijke begeleiding afscheid

6 juli 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Diana Bos

Een persoonlijk afscheid georganiseerd

4 juli 2024

Personen die echt meedenken zijn uniek. Wij zijn een prettige ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Judith Visser

Snel geregelde huiselijke uitvaart

24 juni 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde volkomen ontspannen ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Kim van Beek

Perfect geregeld

19 juni 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en hierdoor was de crematie ontzettend soepel geregeld. Ook hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Bram Groen

Bijzonder geschikte begeleiding

9 juni 2024

Mensen die opereren in de uitvaartzorg zijn bijzonder. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term geweldig!

- Kevin de Lange

Prachtig afscheid begeleid

4 juni 2024

Vlug en eervol gedaan. Heel tevreden.

- Martine van der Heijden

Persoonlijke begeleiding was fantastisch!

27 mei 2024

Ongeacht het moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was zeer fijn. De favoriete lekkernij van grootmoeder stond gedurende de uitvaart (bij de koffie) centraal. Echt prachtig geregeld.

- Robert Schouten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Marum

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Uitvaartzorg Westerkwartier 0594 – 517151

Tolberterstraat 39
9351 BC Leek
Nederland

0594 517 151
http://www.uitvaartzorgwesterkwartier.nl/

Uitvaartzorg BijZonder

Berkenlaan 20
9482 RL Tynaarlo
Nederland

0592 853 435
http://www.uitvaartzorg-bijzonder.nl/