Uitvaart Maassluis

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets makkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Maassluis die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Maassluis verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Maassluis – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Maassluis gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Maassluis

Uitvaart Maassluis
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 121 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Maassluis aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Maassluis, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Maasdijk, Maasland en Rozenburg bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Maassluis

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Maassluis kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Maassluis. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Maassluis

Een teraardebestelling regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij helpen je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Welke fasen doorloop je tijdens dit proces? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een teraardebestelling in Maassluis wilt organiseren, dien je eerst deze stap te zetten voor je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de daaropvolgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gewoon om slechts de directe kring te verwittigen.

Vervolgens is het moment daar om de begrafenis persoonlijk te gaan regelen. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in gedocumenteerd omtrent de laatste wensen. Als er geen testament aanwezig is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Als laatste is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Maassluis

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Maassluis te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Maassluis contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Maassluis Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Maassluis. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Maassluis er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum Maassluis bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Maassluis kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Af en toe kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Maassluis

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Maassluis

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt in de regel bovendien gevolgd. De voorkeur kan daarnaast overgelaten zijn aan de directe familie.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Maassluis gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden overgebracht. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat is uiteraard niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Wel is het belangrijk om de tarieven van een begrafenis en crematie Maassluis in het oog te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit ontstaat in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op de gedenkplaats. simpelweg is de voorkeur van de overledene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Maassluis

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Maassluis

Het lijkt mogelijk wat bitter om na een heengaan na te denken over de tarieven van een uitvaart in Maassluis. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat überhaupt meerdere kosten maken, denk hierbij aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Het transport van de gestorvene
  • Eventuele dragers
  • Bloemstukken
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Hier zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf bepalen. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een particulier graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Maassluis en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Maassluis inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Maassluis inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Maassluis

Wij raden iedereen in Maassluis aan om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan geheid dat je familie niet voor onverwachte aanzienlijke prijzen van de uitvaart komen te staan. Grofweg zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is ideaal indien je unieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Maassluis dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Maassluis

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Maassluis verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Maassluis

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Maassluis De rouw overheerst nadat een individu overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie tezamen bespreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Vergelijk vandaar verschillende uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Maassluis zal er een mooie uitvaart plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Maassluis

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Maassluis

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Maassluis. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Maassluisse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Maassluis. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Maassluis bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Maassluis die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Maassluis

Respectvol en sober afscheid

8 juni 2024

We hebben onze broer een waardige en mooie uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed georganiseerd.

- Martinus Dijkstra

Uitvaart begeleiding was top

2 juni 2024

Elk moment van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was enorm aangenaam. Kop koffie kon aangevuld worden met het lievelingsgebak van oma. Echt prachtig georganiseerd.

- Robin van der Meulen

Welgemeende betrokkenheid

25 mei 2024

Het heengaan van mijn moeder had een forse impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo attent en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Maurice de Wit

Goedkoop en eervol

22 mei 2024

Lage tariefstelling en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Klaas Peeters

Respectvol en eenvoudig afscheid

17 mei 2024

We hebben onze broer een waardige en indrukwekkende uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed geweest.

- Alexander de Jonge

Geweldig geholpen

8 mei 2024

We konden eerst goed voelen wie wij prettig vonden. Al snel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Jessica Willems

Merci!

30 april 2024

Snel waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Enorm dankjewel!

- Anita van de Berg

Eerbiedige uitvaart

20 april 2024

We hebben mijn broer een eerbiedige en prachtige uitvaartdienst kunnen geven. Het enige minpuntje was de koffie, deze was niet zo aangenaam maar de rest was top geregeld.

- Jan Bos

Blij met warme begeleiding

17 april 2024

Ik heb zeer lieve ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn man moest organiseren. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Simon Hermans

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Maassluis

Senz Uitvaartbegeleiding

Kerkplein 6
3155 AM Maasland
Nederland

06 51052564
http://www.senz.nu/

Uitvaartverzorging Van Der Pol BV

Houtsnipstraat 4
3145 LA Maassluis
Nederland

010 590 3451
http://www.uitvaartverzorgingvanderpol.nl/

Maranatha uitvaartverzorging b.v.

Vincent van Goghlaan 141
3141 KT Maassluis
Nederland

010 760 0670
http://maranatha.nu/