Uitvaart Kerkrade

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Kerkrade die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Kerkrade verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste onderdeel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Kerkrade – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Kerkrade gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Kerkrade

Uitvaart Kerkrade
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Kerkrade aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Kerkrade, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Baneheide, Simpelveld en Landgraaf bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Kerkrade

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Kerkrade is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Kerkrade vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Kerkrade kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Kerkrade

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een uitvaart. Omdat je onjuistheden wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee helpen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Zij ondersteunen je met het inregelen van alles wat er relevant is op deze dag. Wat zijn nu feitelijk de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Bij een uitvaart regelen in Kerkrade is dit altijd de leidende stap die genomen moet worden. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen ondernemen voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Dit kan ingetogen binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen in te lichten die de overledene kent.

Vervolgens is het ogenblik aangebroken om de teraardebestelling zelf te gaan organiseren. Hiermee bedoelen we dus het organiseren van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd slim om in het testament te kijken van de overledene, hier is vaak wat in vastgelegd over de finale voorkeuren. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het verstandig om de andere zaken te organiseren. Normaal gesproken is dit de fase waarin financiëel de balans wordt opgemaakt en de laatste facturen worden betaald. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Kerkrade

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Kerkrade te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Kerkrade contacteren

Voor een begrafenis in Kerkrade heb je de opties uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een behoorlijke impact op alle aangelegenheden voor en na de teraardebestelling. In iedere uitvaartcentrum in Kerkrade zijn geweldige mogelijkheden om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Ook is daar alles in paraatheid om je geliefde netjes te laten verzorgen.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Kerkrade zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt vooraf een moment voor condoleances inrichten voor alle mensen die de geliefde kenden. Daarnaast kun je het besloten houden voor alleen genodigden of familie.

In vrijwel alle uitvaartcentra in Kerkrade kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het uitleiden. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg persoonlijk maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In menig uitvaartcentrum Kerkrade zijn er ook opties voor video- of foto voorstellingen bij de dienst.

Na de dag zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreide opties. Vergelijk daarom de diverse uitvaartcentra in Kerkrade met elkaar en maak een bewuste selectie voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Kerkrade

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Kerkrade

Bij een heengaan is een belangrijke keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuzemogelijkheid kan bovendien overgelaten zijn aan de directe familie.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Kerkrade zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Kerkrade gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gangbaar om te kiezen voor een crematorium waar ook de gelegenheid is om een uitvaartdienst te organiseren. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Kerkrade in het oog te houden. Meestal is een begrafenis prijziger dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende kosten voor een steen of monument op de gedenkplaats. Natuurlijk is de wens van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Kerkrade

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Kerkrade

Nadenken over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Jammer genoeg is dit echt nodig, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de dierbare en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaart
  • Het vervoer van de gestorvene
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een rouwadvertentie

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier normaal bij in. De kosten voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Kerkrade en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Kerkrade inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Kerkrade inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Kerkrade

Een uitvaartverzekering in Kerkrade is de belangrijkste selectie van je uitvaart. Wanneer je in Kerkrade een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink stuk van de kosten zijn gedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Kerkrade zal voortdurend afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per individu en per verzekeraar. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je deze op een vroegere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders te veel risico. Verder is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet verplicht om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Kerkrade je een te fors gevaar vindt, kunnen ze je afwijzen. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook meestal samen met het aanleveren van een gezondheidsverklaring en in sommige gevallen het opsturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig geld opzij zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Kerkrade

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Kerkrade verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Kerkrade

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Kerkrade te bellen. Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om direct al dingen te regelen. Indien je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen geregeld moeten worden. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle dingen bij een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Hierna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle voorkeuren hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Kerkrade zal er een fijne uitvaartdienst plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Kerkrade

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Kerkrade

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Kerkrade. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Kerkradese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Kerkrade. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Kerkrade bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Kerkrade die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Kerkrade

Zeer meelevend

10 juni 2024

We waren absoluut radeloos toen we geconfronteerd werden met een overlijden. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel vlug in contact met een persoon die ons verder kon helpen. We hadden zeer snel contact en ze heeft ons fantastisch fijn geholpen met het regelen.

- Joris de Jong

Waardige uitvaart geregeld

5 juni 2024

Razendsnel en waardig geregeld. Heel blij.

- Anita van Wijk

Uitvaartverzorger zeer lief

26 mei 2024

Allereerst komt het verdriet en de klap en dan weet je dat er van alles besloten moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen daarvoor. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was erg speciaal. Niks geen nuchter gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Paulus Peters

Lage tariefstelling en vreedzaam

19 mei 2024

Lage kosten en een sereen afscheid was wat we wensten. We hebben niet zo veel geld dus was noodzakelijk.

- Hendrikus van Loon

Betrokken en hulpvaardig

17 mei 2024

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij kunnen staan.

- Ruben Hofman

Geheel de zorg uit handen

6 mei 2024

Via uitvaartplek zijn we algeheel ontzorgt. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het echte afscheid, alles was overeengekomen. Vlug en simpel kwamen wij in contact met de juiste uitvaartcentra. Absoluut tevreden.

- Annemieke de Boer

Het afscheid van opa was zo mooi!

3 mei 2024

Omdat dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Voortaan snappen we hoe noodzakelijk de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Nicole Groen

Het vertrek van opa was erg mooi!

20 april 2024

Aangezien dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het enorm indrukwekkend. Voortaan snappen wij hoe bepalend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Lisette Smits

Warme helpende hand

16 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg verdrietig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik in 24 uur een prettige uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ze was zo nuttig en begripvol.
Ze was heel hartelijk en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Oprecht heel sympathiek.

- Barbara van Leeuwen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Kerkrade

Begrafenis- en Crematievereniging St Jozef

Nieuwenhagerheidestraat 78
6374 EC Landgraaf
Nederland

045 531 1978
http://www.st-jozef.com/

Gemeentelijke begraafplaats Hambos

Nullanderbergsweg
6466 XZ Kerkrade
Nederland

14 045
https://www.kerkrade.nl/wonen-en-leven/begraafplaatsen_3181/

Onderlinge Begrafenis- en Crematievereniging “Holz” UA

Calbertsweg 151
6465 CD Kerkrade
Nederland

045 545 3787
http://www.begrafenisverenigingholz.nl/