Uitvaart Heerhugowaard

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets makkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Heerhugowaard die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Heerhugowaard verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Heerhugowaard – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Heerhugowaard gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Heerhugowaard
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 102 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Heerhugowaard aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Heerhugowaard, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ursem, Broek op Langedijk en Zuid Scharwoude bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Heerhugowaard

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Heerhugowaard is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer uit Heerhugowaard. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Heerhugowaard kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Heerhugowaard

Een heengaan is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwacht overlijden. Het is bovendien een periode waarin er zeer veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Ten eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Heerhugowaard. In de dagen direct na het overlijden moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstukken
  • Rouwkaarten
  • Rouwvervoer
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • De koffietafel
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds frequenter mogelijk om bij een teraardebestelling in Heerhugowaard unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze hectische periode meerdere dingen missen. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Heerhugowaard

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Heerhugowaard te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Heerhugowaard contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Heerhugowaard Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Heerhugowaard. Zo is het onder andere mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Heerhugowaard. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een afbeelding aanleveren. Ook kun je bij meerdere uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Ook kunt je in uitvaartcentrum Heerhugowaard samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik ervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Heerhugowaard. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Heerhugowaard

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Heerhugowaard

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Heerhugowaard zal helder zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Heerhugowaard gehouden kan worden.

Indien men kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een begraafplaats worden overgebracht. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een afgelegen crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Heerhugowaard in de gaten hebt. Doorgaans is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een grafsteen of monument op de rustplaats. Logischerwijs is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Heerhugowaard

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Heerhugowaard

De kosten voor een uitvaart in Heerhugowaard kunnen zeker sterk stijgen als je veel behoeften hebt. We kunnen moeilijk een bedrag vermelden omdat een uitvaartdienst volkomen persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger aan het werk zet kun je uitgaan van ongeveer 1.500,- euro, dit wordt meestal gedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer in arm te nemen hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelfstandig te moeten regelen. De prijzen voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je minimaal €500 kwijt. De kosten voor het vervoer variëren per uitvaartcentrum. Vaak kun je op de website van de betreffende aanbieder wel zien wat de tarieven zijn die samen gaan met het vervoer.

Logischerwijs kunnen er aanvullende kosten ontstaan bij een uitvaart in Heerhugowaard. Denk aan onder andere bloemstukken of kaarten. Afhankelijk van de aanvullende kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een teraardebestelling heb je zeker te maken met extra uitgaven voor een (graf)kist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de tarieven meestal minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een (as)urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Wil je meer begrijpen over de doorsnee aangelegenheden en tariefstellingen bij een overlijden? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Heerhugowaard en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Heerhugowaard inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Heerhugowaard inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Heerhugowaard

Wij raden iedereen in Heerhugowaard aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan echt dat je nabestaanden niet voor onverwachte flinke tarieven van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je kiezen uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin de meeste basis diensten zijn opgenomen en waardoor je gegarandeerd bent van een fatsoenlijk geregelde uitvaart.

Tekenend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is ideaal als je bijzondere wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn ook nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Heerhugowaard behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo kies je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Heerhugowaard

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Heerhugowaard verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Heerhugowaard

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Heerhugowaard te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al dingen te regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je vaak geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de achtergeblevenen. Vergelijk dus diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Heerhugowaard zal er een mooie dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Heerhugowaard

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Heerhugowaard

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Heerhugowaard. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Heerhugowaardse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Heerhugowaard. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Heerhugowaard bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Heerhugowaard die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Heerhugowaard

Lage tarieven en vredig

25 september 2023

Een zowel goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen laag is was dit uitmuntend.

- Jan van Dongen

Enorm blij door attente hulp

20 september 2023

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Alles werd voor mij geregeld na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Ruben Hoekstra

Een waardig vertrek

13 september 2023

We hebben een buitengewoon geschikte ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon eventueel wat netter.

- Steven Driessen

Zeer betrokken

8 september 2023

We waren helemaal radeloos toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl snel in contact met een zeer attente begeleidster. We hadden heel gauw contact en ze heeft ons enorm fijn geholpen met het organiseren.

- Stefan de Jonge

Een fijne uitvaart

2 september 2023

Er is geen andere uitvaartverzorger te vinden die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen na de uitvaart niks meer vernomen, spijtig.

- Nicolaas Huisman

Warmhartig bijgestaan

26 augustus 2023

Het mooie bestaan van onze mamma is formidabel omgezet in haar afscheid en de warme opvang was aangrijpend. Niets was te eigenaardig en het was heel persoonlijk.

- Nicolaas van Beek

Een waardig vertrek

16 augustus 2023

Er is geen enkele uitvaartverzorger te vinden die meer betrokken is dan de onze. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, betreurenswaardig.

- Maartje Scholten

Betrouwbaar

10 augustus 2023

We wilden het bij voorkeur klein en besloten houden en dat is geslaagd. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Merci.

- Marcel van Dongen

Persoonlijke uitvaartdienst

30 juli 2023

Aangezien we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle zelfbedachte ideeën. Omdat dit er nogal wat waren was het een zeer persoonlijke uitvaartdienst zoals onze papa dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blij met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Johanna Visser

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Heerhugowaard

Uitvaartvereniging de Laatste Eer

Schoener 32
1721 GR Broek op Langedijk
Nederland

0226 317 270
https://www.debegrafenisondernemer.nl/broekoplangedijk/de-laatste-eer-begrafenisvereniging

Angita Waal-Pijper Uitvaartverzorging

Dorpsweg 162a
1711 RN Hensbroek
Nederland

06 50606710
http://www.angitawaaluitvaart.nl/

De Jongh Uitvaartverzorging B.V.

Melkpad 30
1722 GG Zuid-Scharwoude
Nederland

0226 340 474
http://www.dejonghuitvaartverzorging.nl/