Uitvaart Hattem

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Hattem?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hattem verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Hattem – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hattem gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Hattem

Uitvaart Hattem
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hattem aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hattem, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wezep, Hattemerbroek en Heerde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hattem

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hattem kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hattem vindt die hart heeft voor jouw zaak. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Hattem kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hattem

Een overlijden is iedere keer een heftige aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het verdriet en mogelijkerwijs de schrik bij een plotsklaps heengaan. Het is tevens een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Als eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hattem vervoerd worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Hattem unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke periode veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hattem

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hattem te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hattem contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Hattem. Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan vaak worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hattem. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Hattem er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Hattem bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Hattem. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hattem

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Hattem

Bij een heengaan is een significante keuzemogelijkheid waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. Vaak heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Hattem zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Hattem gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof gebracht worden. Enige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk behalve een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarin tevens gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet noodzakelijk. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Hattem in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een grafsteen of monument op de rustplaats. overigens is de voorkeur van de gestorvene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Hattem

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Hattem

Nadenken over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, voornamelijk als je aan de tarieven denkt. Jammer genoeg is dit toch echt nodig, want een uitvaart kan best in de kosten lopen. Je gaat hoe dan ook sommige kosten maken, denk hier aan een kist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Hierin zitten wel flink wat opties inbegrepen. De kosten voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de tarieven aanzienlijker zijn. De tariefstellingen zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hattem en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hattem inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hattem inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hattem

Wij advisreren iedereen in Hattem aan om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de zekerheid dat zij niet voor enorme prijzen komen te staan. In de regel zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Met een kapitaal uitvaartverzekering bouw je een kapitaal op waarvan de uitvaart geregeld kan worden. Deze verzekering geeft iets uitgebreider onafhankelijkheid, aangezien je uitgebreidere keuzes hebt. Dit is een uiterst handige uitvaartverzekering als je persoonlijke voorkeuren hebt.

Er zijn verder nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Hattem aanzienlijk omvangrijk is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering uitermate aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hattem

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hattem verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hattem

Het is een goed idee om een uitvaartondernemer in Hattem in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Hattem. Even beknopt weer stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het regelen van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Alle plechtigheden en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Voordat je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Hattem is het iedere keer verstandig om even via onze internetpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het finale afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een indruk van de mensen die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het verstandig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om bijkomende diensten te verrichten, zoals het aanschaffen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Hattem ook in de gelegenheid om misschien live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke behoeften kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze zware periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Hattem

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hattem

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hattem. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hattemse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hattem. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hattem bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hattem die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hattem

Een persoonlijk afscheid

21 mei 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in de plechtigheid opnemen. Er waren allerlei wensen en daarom werd afscheid precies zoals pap dat wilde. De prijs was keurig dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Björn Sanders

Respectvol en eenvoudig afscheid

17 mei 2024

Respectvol afscheid genomen van onze broer. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was super geregeld.

- Bram Postma

Perfect geregeld

7 mei 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaartdienst gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie behoorlijk soepel geregeld. Direct contact ook.

- Arjan Schouten

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

2 mei 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Dave Bos

Een respectvol afscheid

22 april 2024

We hebben een buitengewoon passende ondersteuner kunnen vinden. Enkel de nazorg kon wellicht wat beter.

- Rutger Maas

Fijne helpende hand

19 april 2024

Het overlijden van mijn moeder had een stevige impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in contact komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel lief.

- Jasper Janssen

Persoonlijke uitvaart

11 april 2024

Aangezien we na de aanvraag vlot contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle persoonlijke ideeën. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een enorm persoonlijke uitvaart zoals onze pappa dat het liefste wilde. De prijs was aantrekkelijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Maurice van den Bosch

Uitmuntend geregeld

1 april 2024

Nagenoeg onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Zo nu en dan werden er vragen en opties aan ons voorgelegd waardoor de crematie snel en tot in detail georganiseerd werd. Snel contact ook.

- Joris van den Broek

Formidabel afscheid

29 maart 2024

Het was zo smaakvol! De verslagenheid was groot na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet beter georganiseerd kunnen worden. Enorm fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Tom van den Broek

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hattem

Uitvaartvereniging “De Laatste Eer”

Van Galenstraat 5
8051 VC Hattem
Nederland

038 337 7964
https://uitvaart-dle-hattem.nl/

Klok Wils Uitvaartverzorging

Van Ittersumstraat 43
8012 TH Zwolle
Nederland

038 422 8506
https://uitvaartverzorging.online/afscheid-begeleiding-wils-klok-volledige-uitvaartzorg/05054412

Gemeentelijke Begraafplaats

Kerkhofdijk 6b
8051 DE Hattem
Nederland

038 443 1616
https://www.hattem.nl/Inwoners/Geboorte_trouwen_en_overlijden/Overlijden/Begraafplaatsen