Uitvaart Haarlem

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Haarlem?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Haarlem verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Haarlem – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Haarlem gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Haarlem

Uitvaart Haarlem
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Haarlem aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Haarlem, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Velserbroek, Overveen en Bloemendaal bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Haarlem

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Haarlem is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Haarlem vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Haarlem

Bij het overlijden van een geliefde spelen er diverse gevoelens. Er is natuurlijk het verdriet en wellicht de schrik bij een plotsklaps overlijden. Maar een overlijden houdt ook een moeilijke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Als eerste moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Haarlem vervoerd worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Wanneer dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Haarlem unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Haarlem

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Haarlem te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Haarlem contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Haarlem. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. In eigen woning opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Haarlem. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Haarlem. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is aan te raden. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Haarlem bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om samen een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Haarlem. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Haarlem

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Haarlem

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en buitengewoon persoonlijke keuze van mensen. Bij voorkeur wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is over het algemeen genomen minder prijzig dan een begrafenis. Dit heeft grotendeels te maken met het feit dat voor een begrafenis in Haarlem een rustplaats gehuurd moet worden. De tariefstellingen kunnen stevig stijgen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de tarieven voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Crematies in Haarlem zijn beduidend minder duur. Het duurste aan het cremeren is de asurn. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig een optie tegen een kostenvergoeding. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om het eigenhandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Haarlem wilt is het van belang om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt daarom al snel veel besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Haarlem

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Haarlem

Nadenken over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een heengaan aanzienlijk kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Tevens is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de overledene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot minimaal 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Haarlem en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Haarlem inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Haarlem inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Haarlem

Een uitvaartverzekering in Haarlem uitzoeken is een van de voornaamste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Door een uitvaartverzekering in Haarlem zal je er namelijk niet helemaal alleen voor staan als het aankomt op de kosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen betalen een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vaststaand geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het aan te raden, het maakt het je immers echt een stuk eenvoudiger ten tijde van de uitvaart.

De verzekeringspremie van de uitvaartverzekering in Haarlem zal voortdurend afhankelijk zijn van een aantal factoren. Daardoor varieert de premie ook per verzekerd bedrag, per mens en per verzekeraar. Zo valt een premie lager uit indien je deze op een jongere leeftijd afsluit. Verklaarbaar, want een ouder mens overlijdt normaliter gezien eerder dan een jonger iemand. Tevens is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Haarlem niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Het regelen van een uitvaartverzekering gaat dan ook vaak gepaard met het meezenden van een gezondheidsverklaring en in een paar gevallen het meesturen van een medisch dossier. Mocht je het zelf liever doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een bedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen je nabestaanden straks een geldbedrag tekort bij het betalen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Haarlem

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Haarlem verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Haarlem

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Haarlem De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom bestaan er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwtransport van de overledene richting een uitvaartcentrum. Dan kunnen jullie samen bespreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Haarlem zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Haarlem

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Haarlem

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Haarlem. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Haarlemse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Haarlem. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Haarlem bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Haarlem die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Haarlem

Snel en gemakkelijk uit handen genomen afscheid

23 juli 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Remco Kok

Uitmuntend geregeld

17 juli 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Zo nu en dan werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes georganiseerd werd. Ook hadden we snel contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Ruud van Doorn

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

6 juli 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Christian Vink

Warme helpende hand

1 juli 2024

Het overlijden van mijn mama had een flinke impact op mij, diepe rouw en dus niet in staat zaakjes te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl snel in aanraking komen met de geschikte mensen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Sylvia van Beek

Schitterend afscheid

24 juni 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. De verslagenheid was aanzienlijk na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. Ontzettend fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Janneke van de Wal

Enorm betrokken

19 juni 2024

We waren absoluut wanhopig toen wij geconfronteerd werden met een overlijden. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl vlug in verbinding met een zeer lieve begeleidster. We hadden enorm snel contact en ze heeft ons fantastisch goed geholpen met het regelen.

- Sjoerd van Loon

De ultieme groet was perfect

8 juni 2024

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te definiëren hoe overeenstemmend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van grootpapa echt werden gehoord. Daardoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze liefste opa kunnen regelen.

- Nicolaas van de Velde

Persoonlijke begeleiding afscheid

2 juni 2024

De uitvaart is snel, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Adriaan Gerritsen

Speciale mensen

31 mei 2024

Alleen heel bijzondere mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Zo betrokken zijn bij zoiets persoonlijks en het dan doen zoals wij wilde hebben… in 1 term fantastisch!

- Johanna de Bruijn

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Haarlem

Loft Uitvaartbegeleiding | Afscheid in het bijzonder

Manpadslaan 22
2105 MA Heemstede
Nederland

06 20380224
http://www.loftuitvaartbegeleiding.nl/

Begraafplaats Heemstede

Herfstlaan 5
2103 AV Heemstede
Nederland

023 528 0376
https://www.begraafplaatsheemstede.nl/

Heemstede Algemene Begraafplaats

Herfstlaan 3
2103 AV Heemstede
Nederland

023 528 0376
http://www.begraafplaatsheemstede.nl/