Uitvaart Overveen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag draaglijker voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Overveen?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Overveen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Overveen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Overveen gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Overveen
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Overveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Overveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Velserbroek, Haarlem en Bloemendaal bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Overveen

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Overveen kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Overveen. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Overveen

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er diverse gevoelens. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Overveen. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

  • De kist
  • De (graf)steen of de urn
  • Bloemstuk
  • Berichtgeving naar nabestaanden
  • Het vervoer van de overledene
  • Zelf verzorgen of laten verzorgen
  • Koffie of thee
  • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Indien er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Indien dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo correct mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Overveen unieke aanpassingen aan een begrafenis aan te brengen.

Geheid zul je in deze drukke periode meerdere zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Overveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Overveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Overveen contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Overveen. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstemmen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Overveen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je behandeling wenst van je dierbare is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Overveen. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Overveen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 momentje met de dierbare, dan is dit het moment ervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Overveen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Overveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Overveen

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel alsmede opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Overveen zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Weet dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Overveen gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een kerkhof en soms moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar tevens gecremeerd kan worden. Dat is overigens niet noodzakelijk. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Overveen in de gaten hebt. Normaal gesproken is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een (graf)steen of gedenkteken op de rustplaats. Logischerwijs is de voorkeur van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Overveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Overveen

De tariefstellingen voor een uitvaart in Overveen kunnen zeker flink uitlopen als je meerdere behoeften hebt. We kunnen nauwelijks een kostenplaatje vermelden aangezien een uitvaart zeer persoonlijk is. Mocht je van plan zijn om uitvaartverzorging in te roepen kost dit gemiddeld €1.500,-. Dit wordt (in de meest voorkomende gevallen) volledig gedekt door de uitvaartverzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort dingen niet zelfstandig te hoeven regelen. De wijze van afscheid nemen kun je zelf regelen afhankelijk van je wensen. Als je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 lichter. De tarieven voor het vervoer verschillen per uitvaartcentrum. Over het algemeen kun je vooraf de doorsnee tarieven van de diverse uitvaartcentra zien op de internerpagina van het vervoerbedrijf.

Uiteraard kunnen er aanvullende uitgaven ontstaan bij een uitvaart in Overveen. Hier kan men denken aan potentiële bloemstukken of aan kaarten. Verder zal je moeten denken aan de prijzen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een begrafenis heb je eveneens te maken met extra kosten voor een grafkist, een bepaald graf en een steen. Bij een crematie zijn de kosten over het algemeen lager maar hier dien je ook te denken aan een asurn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Overveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Overveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Overveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Overveen

Een uitvaartverzekering in Overveen is de voornaamste keuze rondom je uitvaart. Als je in Overveen een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk gedeelte van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een bepaald geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Wel is het aan te raden, het maakt het je wel echt een stuk eenvoudiger in tijden van de uitvaart.

De premie van de uitvaartverzekering in Overveen zal steevast afhankelijk zijn van meerdere factoren. Daarom verschilt de premie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit als je die op een jongere leeftijd aangaat. Verstandig, want een ouder persoon overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Gelijktijdig zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te accepteren voor een verzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Overveen je een te groot gevaar vindt, mogen ze je weigeren. Bijna altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten aanleveren alvorens je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoon een bedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker zijn dat de uitvaart bekostigd kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw familie aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Overveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Overveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Overveen

Vlak na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Overveen Na een heengaan zul je niet in de sfeer zijn om meteen al zaken te regelen. Wanneer dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Overveen zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Overveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Overveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Overveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Overveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Overveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Overveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Overveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Overveen

Snel en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

24 juli 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was buitengewoon betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Doordat het ook snel geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Wilhelmina Jonker

Een steun in deze lastige tijd

18 juli 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Hendrika Sanders

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

8 juli 2024

Lieve mensen die alles rap en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Willem Dijkstra

Prachtig afscheid begeleid

1 juli 2024

Vlug en waardig geregeld. Heel blij.

- David Smits

Uitvaart prachtig zoals gewild

27 juni 2024

Precies zoals mijn vader het wilde! Echt bijzonder mooi (en met betrekkelijk lage prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niets was apart of teveel voor het afscheid, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- René Peters

Het vertrek van opa was zo fijn!

17 juni 2024

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Gelukkig hadden we meelevende ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaart!

- Petra de Leeuw

Persoonlijke begeleiding afscheid

9 juni 2024

Attente mensen die alles vlot en betrouwbaar organiseren gevonden.

- Albert van de Pol

Betaalbaar en eervol

5 juni 2024

Een evenzeer goedkope als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Marloes de Ruiter

Liefdevol opgevangen

31 mei 2024

Ons mamma stond zelf heel mooi in het leven dus de attente opvang was enorm welkom. Alles was een optie en voornamelijk afgestemd op wat wij wilden.

- Tessa de Jonge

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Overveen

Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding

Herenweg 92
2101 MP Heemstede
Nederland

023 531 0238
http://www.brokkingenbokslag.nl/

hart & ziel uitvaarten – uitvaartzorg Haarlem

Langendijkstraat 13
2013 EL Haarlem
Nederland

023 820 0920
http://www.hartenzieluitvaarten.nl/

Uitvaartverzorging Ineke Smit

A.L. Dyserinckstraat 31
2032 RA Haarlem
Nederland

06 54661799
https://www.inekesmituitvaartverzorging.nl/