Uitvaart Gouda

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Gouda?

Dan ben je aan het juiste adres.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Gouda verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Gouda – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Gouda gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Gouda
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Gouda aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Gouda, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Zwammerdam bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Gouda

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Gouda kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Gouda. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Gouda

Een overlijden is immer een ingrijpende situatie. Er is vanzelfsprekend het verdriet en misschien de schok bij een plotseling heengaan. Het is bovendien een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het organiseren van een uitvaart. Als eerste de administratieve mededeling bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Gouda. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een uitvaart in Gouda persoonlijke wijzigingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode een aantal dingen over het hoofd zien. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer belangrijk? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Gouda

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Gouda te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Gouda contacteren

Voor een teraardebestelling in Gouda heb je de opties uit allerlei soorten uitvaartcentra die door de hele plaats vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een bepalende rol bij zowel alle activiteiten voorafgaand aan de uitvaart als de begrafenis zelf. In alle uitvaartcentra in Gouda zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te behouden tot de datum van de uitvaart. Tegelijkertijd is hier alles voorhanden om de overledene de finale behandeling te kunnen geven.

Het voornaamste in de uitvaartcentra in Gouda zijn de plekken waar de dierbaren opgebaard worden en waar het afscheid plaatsvindt. Uiteraard kun je de geliefde ook thuis opbaren. Wanneer je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle mogelijkheden voor aanwezig. Je kunt vooraf een moment voor condoleances organiseren voor alle personen die de geliefde kenden. Ook kun je het afgesloten houden voor enkel genodigden of familie.

In zowat alle uitvaartcentra in Gouda kun je gebruik maken van een speciale zaal voor het vertrek. Als nabestaanden van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Gouda zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de uitvaartdienst.

Wanneer het afscheid is genomen kun je later veelal nog wat eten en drinken in het uitvaartcentrum. Je kunt doorgaans kiezen voor iets standaards zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende mogelijkheden. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de diverse uitvaartcentra in Gouda en kies voor wat past bij jullie afscheid.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Gouda

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Gouda

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel helder wat de wens van de overledene was en deze voorkeur wordt normaal alsmede opgevold. Alsmede kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Gouda zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Gouda gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de dienst naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een begraafplaats en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wordt er voor een crematie gekozen, dan is het gewoon om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Gouda in de gaten hebt. In de regel is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit komt voornamelijk door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de extra prijzen voor een steen of monument op het graf. Natuurlijk is de wil van de gestorvene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Gouda

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Gouda

Piekeren over een uitvaartdienst kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de tariefstelling denkt. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan behoorlijk kostbaar kan zijn. Je gaat sowieso sommige kosten maken, denk daarbij aan een kist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Een veelheid aangelegenheden zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Gouda zo duur maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het laatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Gouda en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Gouda inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Gouda inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Gouda

Wij advisreren iedereen in Gouda aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte flinke prijzen van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen zijn er twee aparte soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn geïntegreerd en waardoor je gegarandeerd bent van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is perfect indien je aparte wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel bedrijven voor een uitvaartverzekering in Gouda dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking nodig. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Gouda

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Gouda verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Gouda

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Gouda in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Gouda. We hebben het al even vluchtig vermeld in dit artikel, echter is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Het organiseren van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel loopt.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is goed omdat het een hele persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze internetpagina simpel en gauw doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je meteen een impressie van degene die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het handig om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Behoren bloemstukken en rouwkaarten onder andere ook tot de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan organiseren? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Deze persoonlijke wensen kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze moeilijke periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets simpeler voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Gouda

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Gouda

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Gouda. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Goudase uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Gouda. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Gouda bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Gouda die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Gouda

Betrokken en behulpzaam

19 november 2023

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was zeer ervaren. Deze was zeer nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Hendrikus de Wit

Een steun in deze moeilijke tijd

17 november 2023

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Zeer prettig en een terechte pluim voor de snelle reacties.

- Manon de Wit

Respectvol en sober afscheid

8 november 2023

We hebben onze broer een eerbiedige en indrukwekkende teraardebestelling kunnen geven. Het enige punt van kritiek was de koffie, deze was niet erg lekker maar de rest was geweldig georganiseerd.

- Wendy Hoekstra

Boven verwachting flexibel

29 oktober 2023

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Pieter van der Laan

Buitengewoon content door fijne hulp

26 oktober 2023

De mensen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij geregeld na het contact vinden met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Mirjam Verbeek

Op verzoek praktisch onmiddellijk een waardige begeleider

16 oktober 2023

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met allerlei uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de mogelijkheden en wensen reeds door te spreken. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we snel in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Michiel Mulder

Verwachtingen zijn overtroffen

10 oktober 2023

De veranderingen in inrichting van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was gauw georganiseerd.

- Yvonne de Koning

Erg meevoelend

3 oktober 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we echt moesten doen. Dankzij uitvaartplek.nl kwamen we heel vlug in contact met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam vlot contact met ons op en heeft ons geweldig aangenaam geholpen.

- Johan Verhoeven

De ultieme groet was perfect

28 september 2023

Ik heb werkelijk niet de juiste woorden om te definiëren hoe gepast het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. Hierdoor hebben we een prachtig uitvaart voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Robin de Jong

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Gouda

De Haan Rijkaart van Cappellen Uitvaartverzorging

Zwanendreef 2
2841 NT Moordrecht
Nederland

0182 373 899
https://www.dhrvc.nl/

Opale uitvaarten | Marc Obbens

Elisabeth Hoeve 11
2804 HM Gouda
Nederland

0182 538 005
http://www.opaleuitvaarten.nl/

Bertus Kostwinder Overledenenzorg

Goudseweg 62
2808 NK Gouda
Nederland

06 22971692
http://bertuskostwinder.nl/