Uitvaart Alphen aan den Rijn

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Vandaar dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Alphen aan den Rijn die bij jouw wensen past?
Lees dan vooral verder.
Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Alphen aan den Rijn verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past. Het fijnste gedeelte?
Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Alphen aan den Rijn – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Alphen aan den Rijn gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Alphen aan den Rijn
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 99 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Alphen aan den Rijn aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alphen aan den Rijn, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bodegraven, Aarlanderveen en Ter Aar bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Alphen aan den Rijn

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Alphen aan den Rijn is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Alphen aan den Rijn vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Alphen aan den Rijn

Er komt veel werk kijken bij het inregelen van een teraardebestelling. Aangezien elke fase van essentieel belang is adviseren wij je aan om assistentie te vragen bij het regelen van de uitvaart. Vaak willen familieleden of bekenden je hiermee assisteren, maar je kunt dit eveneens aan een uitvaartondernemer over laten. Zij assisteren je met het regelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die gezet moeten worden? De eerste actie is om aangifte te doen bij de gemeente. Wanneer je een uitvaart in Alphen aan den Rijn wilt regelen, zul je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in gang kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het organiseren. De verwachte vervolgstap is om het overlijden kenbaar te maken aan anderen. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijker door iedereen te informeren die de overledene kent.

Hierna is het ogenblik daar om de begrafenis persoonlijk te gaan regelen. Hiermee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Het is altijd slim om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is doorgaans wat in vastgelegd over de laatste wensen. Wanneer er geen testament is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de plechtigheid is het moment voor de concrete afronding. Hier kan je onder andere denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Tot slot is er dan nog de afhandeling van de (potentiële) erfenis. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Alphen aan den Rijn

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Alphen aan den Rijn te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn contacteren

Wanneer een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden geliefden voorbereid op de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de uitgeruste koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand in eigen woning op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Afbeeldingen aanleveren is raadzaam. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het ogenblik hiervoor. Na het vertrek behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet vertrekken van het uitvaartcentrum in Alphen aan den Rijn. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Alphen aan den Rijn

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Alphen aan den Rijn

De keuzemogelijkheid tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en buitengewoon intieme keuze van personen. Het liefste wil je deze persoonlijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Over het algemeen is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Voornaamste reden hiervoor is dat er bij een begrafenis in Alphen aan den Rijn een graf geregeld moet worden. De tarieven kunnen stevig oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even goed uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Naast de kosten voor het graf zelf zal je tevens tarieven kwijt zijn aan de grafsteen en een grafkist. Ook hier kunnen de tarieven stijgen, afhankelijk van wat jouw voorkeuren zijn.

Een crematie in Alphen aan den Rijn brengt mindere prijzen met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste prijzen in de asurn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal geoorloofd tegen een compensatie. Je kunt er uiteraard tevens voor kiezen om het zelfstandig te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Alphen aan den Rijn, is het immer wijs om de kosten tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk grote afwijkingen tussen de aanbieders. Je kunt dus al snel stevig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Alphen aan den Rijn

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Alphen aan den Rijn

Bij individuele behoeften bij een uitvaart in Alphen aan den Rijn kan dit hevig in de kosten lopen. We kunnen amper een prijs noemen aangezien een uitvaart erg persoonlijk is. Indien je een uitvaartverzorger inhuurt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dit is doorgaans gedekt door een verzekering. Dit is zeker weten aan te raden, dankzij deze ondersteuning zul je namelijk niet meer alles eigenhandig te hoeven doen. Dat maakt het mogelijk om op de dag van het laatste afscheid de verantwoordelijkheid uit handen te geven. De kosten voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Wanneer je dit op een uitvaart locatie laat doen kun je denken aan in ieder geval 500,-. De tariefstelling voor het verplaatsen van je geliefde is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je op voorhand de doorsnee bedragen van de diverse uitvaartcentra zien op de pagina van het vervoerbedrijf.

Overige extra kosten zijn afhankelijk van de wensen bij een uitvaart in Alphen aan den Rijn. Hier kan men denken aan mogelijke bloemstukken of aan kaarten. Afhankelijk van de extra kosten van een teraardebestelling of een crematie lopen de kosten op. Bij een begrafenis heb je verder te maken met extra uitgaven voor een grafkist, een bepaald graf en een grafsteen. Bij een crematie zijn de tarieven grofweg lager maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Benieuwd naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Alphen aan den Rijn en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Alphen aan den Rijn inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Alphen aan den Rijn inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Alphen aan den Rijn

Een uitvaartverzekering in Alphen aan den Rijn afsluiten is een van de slimste beslissingen die je maar kunt maken. Als je in Alphen aan den Rijn een verzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een flink gedeelte van de uitgaven zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen keren een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een afgesproken geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het absoluut te adviseren.

De premie van de uitvaartverzekering in Alphen aan den Rijn zal altijd afhankelijk zijn van bepalende factoren. Daarom varieert de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per persoon en per aanbieder. Zo valt een verzekeringspremie lager uit wanneer je deze op een jongere leeftijd afsluit. Logisch, want een ouder individu overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger mens. Ook is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt vergelijken en van je persoonlijke gezondheid. Een verzekeraar is niet verplicht om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Alphen aan den Rijn je een te fors gevaar vindt, zullen ze je afwijzen. Vrijwel altijd zul je dan wel jouw medische dossier moeten aanleveren voordat je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een geldbedrag opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt namelijk wel zeker weten dat de uitvaart bekostigd kan worden. Indien dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw familie aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Alphen aan den Rijn

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Alphen aan den Rijn verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Alphen aan den Rijn

Het is wijselijk om onmiddellijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Alphen aan den Rijn te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al zaken te organiseren. Indien dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om allerlei dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle zaken rondom een uitvaartdienst. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger onder andere de melding regelt als ook het vervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Daarna zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Alphen aan den Rijn zorgen voor een prachtige allerlaatste groet aan je geliefde.

Uitvaarthulp inschakelen in Alphen aan den Rijn

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Alphen aan den Rijn

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Alphen aan den Rijn. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Alphen aan den Rijnse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Alphen aan den Rijn. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Alphen aan den Rijn bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Alphen aan den Rijn die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Alphen aan den Rijn

Uitermate geschikte begeleiding

1 maart 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een gepaste belevenis hebben wij gehad, zo persoonlijk dat was echt heel wenselijk in deze lastige tijd.

- Mark Willemsen

Oprechte interesse

20 februari 2024

Het doodgaan van mijn mama had een forse invloed op mij, enorme rouw en dus niet in staat dingen te bepalen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo lief en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Eigenlijk heel sympathiek.

- Rob van Dijk

Bedankt!

15 februari 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Onwijs erkentelijk!

- Janneke Timmermans

Een vertrouwd afscheid

7 februari 2024

Na het snelle eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in de plechtigheid opnemen. Er waren allerlei behoeften en daarom werd afscheid precies zoals vader dat wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg blijgestemd met de prijsopgave van uitvaartplek achteraf!

- Ingrid Kramer

Ontzettend tevreden door attente hulp

21 januari 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij zeer geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De opvolgende dag was dit geregeld.

- Eveline Hoekstra

Op verzoek bijna direct een waardige begeleider

20 januari 2024

Vlak voor het sterven kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaartdienst van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Daniël de Koning

Vlug en moeiteloos uit handen genomen uitvaart

9 januari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde volkomen relaxed ondanks het leed. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Patricia de Groot

Een fijne uitvaartdienst

31 december 2023

We hebben een uitermate passende begeleider kunnen vinden. Alleen de nazorg kon wellicht wat beter.

- Robin de Haan

Vlug en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

25 december 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar mooi en warm.

- Jacoba Martens

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Alphen aan den Rijn