Uitvaart Enkhuizen

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer in Enkhuizen die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Enkhuizen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Enkhuizen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Enkhuizen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Enkhuizen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 119 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Enkhuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Enkhuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Oosterleek, Bovenkarspel en Grootebroek bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Enkhuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Enkhuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Enkhuizen vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Enkhuizen

Een begrafenis regelt zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Aangezien je ongemakken wilt voorkomen is het te adviseren om dit door een ander te laten doen. Vaak willen familieleden of vrienden je hiermee ondersteunen, maar je kunt dit ook aan een uitvaartondernemer over laten. Zij helpen je met het organiseren van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Bij een begrafenis regelen in Enkhuizen is dit altijd de eerste actie die genomen moet worden. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Zonder dit verlof kun je niet de volgende stappen zetten voor het organiseren. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor opteren om iedereen te benaderen die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om slechts de directe kring te verwittigen.

Dan is het tijd voor de praktische uitwerking van de teraardebestelling. Daarmee bedoelen we natuurlijk het regelen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een begraafplaats of strooigebied. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de ceremonie ingericht wordt. Als er geen testament voorhanden is zul je je als naverwanten moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? Doorgaans kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het belangrijk om de resterende zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de geldelijke zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Enkhuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Enkhuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Enkhuizen contacteren

Als een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Enkhuizen. Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit wenselijk is. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Enkhuizen. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Als je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Enkhuizen. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Bij enkele uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Enkhuizen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Enkhuizen kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Enkhuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Enkhuizen

Een van de eerste keuzes die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Enkhuizen gehouden kan worden.

Als iemand kiest voor een begrafenis, zal de overledene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er tevens voor dat je de kosten van een begrafenis of crematie in Enkhuizen in het oog hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra prijzen voor een (graf)steen of monument op het graf. logischerwijs is de wil van de overledene immer leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Enkhuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Enkhuizen

Bij individuele voorkeuren bij een uitvaart in Enkhuizen kan dit behoorlijk in de papieren lopen. Het is lastig om een schatting te geven zo lang niet elk persoon hetzelfde wilt afnemen. Als je een uitvaartverzorger inschakelt kun je rekenen op ongeveer 1.500,- euro, dat is grofweg afgedekt door een verzekering. Door een uitvaartondernemer aan het werk te zetten hoef je zelf aan weinig zaken meer te denken. In de tijd van rouw is het fijn om dit soort zaken niet zelf te hoeven organiseren. De tarieven voor de verzorging en het opbaren zullen afhankelijk zijn van wat je bij voorkeur wilt. Indien je het in een uitvaartcentrum wilt doen dan ben je tenminste €500 kwijt. De tariefstelling voor het vervoeren van je dierbare is afhankelijk van de uitvaartondernemer. Vaak kun je op de site van de betreffende aanbieder wel zien wat de prijzen zijn die gepaard gaan met het vervoer.

Vanzelfsprekend kunnen er aanvullende kosten ontstaan bij een uitvaart in Enkhuizen. Hierbij kan iemand denken aan potentiële bloemen of aan kaarten. Eveneens zul je moeten denken aan de tariefstellingen die gepaard gaan met een begrafenis of een crematie. Bij een teraardebestelling heb je eveneens te maken met extra kosten voor een kist, een bepaald graf en een (graf)steen. Bij een crematie zijn de tariefstelling standaard minder hoog maar hier dien je ook te denken aan een urn en een eindbestemming. Via bovenstaand formulier helpen we je direct aan 3 offertes.

Nieuwsgierig naar de doorsnee kosten die bij uitvaarten komen kijken? Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Enkhuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Enkhuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Enkhuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Enkhuizen

Een uitvaartverzekering in Enkhuizen vergelijken is een van de voornaamste keuzes die je zelf kunt maken. Door middel van een uitvaartverzekering in Enkhuizen zal je er tenslotte niet helemaal alleen voor staan als het neerkomt op de onkosten. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de meest voorkomende kosten die komen kijken bij een uitvaartdienst. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Maar, omdat het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer te adviseren.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Enkhuizen is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor wisselt de verzekeringspremie ook per verzekerd bedrag, per persoon en per aanbieder. Een jonger individu betaalt over het algemeen minder verzekeringspremie dan een mens op oudere leeftijd. Verklaarbaar, want een ouder persoon overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger iemand. Tevens is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt uitzoeken en van je persoonlijke gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Als een uitvaartverzekeraar in Enkhuizen je een te groot gevaar vindt, kunnen ze je afslaan. Vrijwel altijd zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen alvorens je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook zelfstandig geld opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen straks een bedrag tekort bij het bekostigen van jouw uitvaartdienst. Als dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Enkhuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Enkhuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Enkhuizen

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Enkhuizen De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de melding regelt als ook het transport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle voorkeuren hieromtrent bespreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Vergelijk dus meerdere uitvaartondernemers, want door de uitvaartondernemer Enkhuizen zal er een prachtige dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de gestorvene.

Uitvaarthulp inschakelen in Enkhuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Enkhuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Enkhuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Enkhuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Enkhuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Enkhuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Enkhuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Enkhuizen

Merci!

25 juli 2024

Vlot waren we in aanraking met diverse uitvaartcentra. Dus hoefde we zelf amper iets te regelen.
Super erkentelijk!

- Marianne van Doorn

Betaalbaar en eervol

16 juli 2024

Lage tarieven en een vreedzaam afscheid was wat we wensten. We hebben niet zoveel geld dus was van belang.

- Martine Evers

Goedkoop en eervol

8 juli 2024

Lage kosten en een vredig afscheid was wat we wensten. Omdat ons inkomen beperkt is was dit perfect.

- Martinus de Leeuw

Speciale mensen

3 juli 2024

Alleen heel speciale mensen kunnen bewegen in de uitvaartzorg. Wat een fijne ervaring hebben wij gehad, zo eigen dat was echt heel gewild in deze zware tijd.

- Karin Schipper

Het afscheid van grootvader was zo fijn!

24 juni 2024

Omdat dit de allereerste keer was dat we een overlijden in de familie hadden was het best spannend. Nu weten we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Robin Smit

Houvast in deze heftige tijd

16 juni 2024

Zomaar hebben wij via uitvaartplek.nl de juiste persoon gevonden die ons zo fijn kon helpen Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Edwin Post

Het vertrek van opa was erg fijn!

8 juni 2024

Dit was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Voortaan weten we hoe belangrijk de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Rogier de Vos

Schitterend afscheid

1 juni 2024

Het was zo smaakvol! De troosteloosheid was enorm na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet waardiger geregeld kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Anita de Groot

Zeer mooie plechtigheid gehad!

29 mei 2024

Het is exact gegaan zoals vader het bij voorkeur had gewild. Onvoorstelbaar hoe op maat en relatief betaalbaar deze begrafenis georganiseerd is. Het was erg mooi met alle ‘aparte’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook allemaal. Achteraf is er ook nog even gepolst hoe het met ons ging en of alles naar wens was geweest.

- Rutger van Dongen

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Enkhuizen

Corina Uitvaartzorg

Oranje Nassaustraat 14 a
1611 EB Bovenkarspel
Nederland

0228 520 008
https://corinauitvaartzorg.nl/

Ontmoetingscentrum De Jonge

Rode Paard 9
1602 DG Enkhuizen
Nederland

0228 313 131
http://www.uitvaartverzorgingdejonge.nl/

Uitvaartverzorging De Jonge

Davidstraat 34
1601 AV Enkhuizen
Nederland

0228 313 131
http://www.uitvaartverzorgingdejonge.nl/