Uitvaart Eersel

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan een professional voor de uitvaart in Eersel?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Eersel verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het beste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Eersel – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Eersel gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Eersel
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 133 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Eersel aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Eersel, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Steensel, Duizel en Hoogeloon bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Eersel

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Eersel is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Eersel. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Eersel

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt aardig wat bij kijken. Aangezien je fouten wilt voorkomen is het aan te raden om dit door iemand anders te laten regelen. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan bekenden of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te vragen. Dit is de partij die je zal assisteren bij het regelen van de verschillende aangelegenheden. Wat zijn nu eigenlijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een uitvaart in Eersel wilt regelen, zul je allereerst deze stap te zetten alvorens je verder kunt. Dankzij deze aangifte zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Vanzelfsprekend zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het overlijden. Dit kan discreet binnen de directe kring van de overledene, of publiekelijk door iedereen te informeren die de overledene kent.

Vervolgens is het tijd voor de daadwerkelijke invulling van de teraardebestelling. Hier doelen we dus op de uitvaartdiensten en op het regelen van een rustplaats of asurn. Het is altijd verstandig om in het testament te kijken van de overledene, hier is regelmatig wat in vastgelegd over de finale wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. Dikwijls kunnen uitvaartdiensten op maat worden aangeboden. Denk aan dingen zoals:

  • Hoeveel personen nodig je uit voor de plechtigheid?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel personen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de ceremonie is het tijd voor de concrete afronding. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de financiële dingen. Tot slot is er dan nog de afwikkeling van de (mogelijke) nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Eersel

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Eersel te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Eersel contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in aanraking komen met een uitvaartcentrum in Eersel. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Eersel. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Eersel er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Tegelijkertijd kunt je in uitvaartcentrum Eersel samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de persoon. Wil je nog een klein 1 op 1 moment met de dierbare, dan is dit het tijdstip ervoor. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje koffie te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Eersel. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Eersel

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Eersel

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Bij voorkeur wil je deze complexe keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder duur dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Eersel een graf geregeld moet worden. De prijzen kunnen flink oplopen hiervoor. Elke gemeente in Holland rekent zijn eigen kosten voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even goed uit te zoeken voor je besluit om een keuze te maken. Je bent naast de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een (graf)kist en een grafsteen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kunnen de tarieven hierin uiteraard ook weer heel erg verschillen.

Crematies in Eersel zijn aanmerkelijk beter geprijsd. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit veelal denkbaar tegen een vergoeding. Het is tevens mogelijk om zelf de as uit te strooien, wanneer dit in overleg wordt gedaan. Los van de vraag of je een begrafenis of crematie in Eersel wilt is het van waarde om de tariefstelling altijd goed te vergelijken. Over en weer zitten er namelijk flinke verschillen tussen de aanbieders. Je kunt zo al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Eersel

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Eersel

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, voornamelijk als je aan de tariefstelling denkt. Het is ook noodzaak gezien het regelen van een overlijden enorm prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog extra kosten bij, zoals:

  • De locatie van opbaren voor de uitvaart
  • Het vervoer van de overledene
  • Eventuele dragers
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

De kosten na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daarbij zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Eersel zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel als voorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de uitgaven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Eersel en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Eersel inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Eersel inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Eersel

Het is voor iedereen uit Eersel raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan zeker dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Doorgaans zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan verzekerd van een verstandig georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is volmaakt voor wanneer je bijzondere voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Eersel behoorlijk fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het meeste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Eersel

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Eersel verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Eersel

Vlak na het overlijden van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Eersel De rouw overheerst nadat een persoon overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je over het algemeen geen idee waar je moet zijn en hoe er zaken georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

Om meerdere zaken uit je handen te nemen in een periode van verdriet zijn er uitvaartverzorgers. Zij organiseren alle dingen rondom een uitvaartdienst. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer aangifte doen bij de gemeente en de finale verzorging en rouwvervoer naar een rouwcentrum organiseren. Aansluitend zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het uitwerken van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

De uitvaartondernemer geldt na een overlijden als een steun en toeverlaat voor de nabestaanden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Eersel zorgen voor een fijne allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Eersel

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Eersel

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Eersel. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Eerselse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Eersel. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Eersel bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Eersel die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Eersel

Enorme steun gehad

23 juli 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en dingen uit handen nam. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Wilhelmina Smit

Merci!

13 juli 2024

Vlot waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Zelf hebben we vrijwel niks autonoom hoeven doen.
Mega bedankt!

- Nicole Mol

Boven verwachting meegaand

6 juli 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel inschikkelijk deze mensen die gevonden hebben.

- Marcel van der Meer

Dank jullie wel!

3 juli 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes binnen. Zelf hebben we praktisch niks autonoom hoeven doen.
Mega bedankt!

- Vincent Peters

Persoonlijke uitvaartdienst

28 juni 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Omdat dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de prijzen ons alles mee dus erg gelukkig met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Marloes Vermeulen

Zeer fijne plechtigheid gehad!

19 juni 2024

Exact zoals mijn vader het wilde! Echt bijzonder mooi (en met relatief beperkte prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Het was enorm mooi met alle ‘gekke’ voorkeuren die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Zelfs later was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Jacobus van de Velde

De uitvaartdienst was fantastisch

10 juni 2024

Vlug en fatsoenlijk geregeld. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Natascha Martens

Op verzoek bijna direct een passende begeleider

3 juni 2024

Voor het echte overlijden van onze tante zochten wij al contact met verschillende uitvaartcentra. Aan het sterfbed konden de zorgen al doorgenomen worden. Dit was erg uniek en denkbaar door dat we snel diverse uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Arie Evers

Het afscheid van opa was zo fijn!

28 mei 2024

Dit was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Voortaan weten we hoe beslissend de geschikte persoon voor de uitvaartdienst eigenlijk is.

- Jacqueline de Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Eersel

Begrafenis- en Crematiebegeleiding De Horizon

Dreef 1
5504 LA Veldhoven
Nederland

040 254 9596
http://www.dehorizon-uitvaartverzorging.nl/

van de ven uitvaarten

Zandoerle 1
5507 RJ Veldhoven
Nederland

06 21340264
http://www.vandevenuitvaarten.nl/

Monica van den Broek – De Uitvaartzorg

De Run 8321
5504 EN Veldhoven
Nederland

040 291 3646
https://www.deuitvaartzorg.nl/