Uitvaart Hichtum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer in Hichtum die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Hichtum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Hichtum – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Hichtum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Hichtum vinden

Uitvaart Hichtum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 120 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Hichtum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Hichtum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bolsward, Kubaard en Hartwerd bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Hichtum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Hichtum kan best een moeilijke klus blijken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon aanspreken die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Hichtum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Hichtum

Een overlijden is iedere keer een heftige situatie. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de shock bij een onvoorzien heengaan. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het organiseren van een teraardebestelling. Allereerst de administratieve kennisgeving bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Hichtum overgebracht worden. In de dagen direct na het heengaan moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Hichtum.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele zaken vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer bepalend? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Hichtum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Hichtum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Hichtum contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Hichtum Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plek vindt het laatste afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Hichtum. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je behandeling wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Hichtum. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Hichtum bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de gelegenheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Hichtum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematiecentrum. Tot slot kun je ook na het vertrek samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Hichtum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis of Crematie Hichtum

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de keuze tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste gevallen is het wel duidelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt normaal bovendien opgevold. De keuze kan alsmede overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Hichtum zal duidelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Hichtum gehouden kan worden.

Indien iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene na afloop naar een kerkhof worden getransporteerd. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen direct naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gewoon om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar gelijktijdig gecremeerd kan worden. Dit hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Hichtum in het oog houdt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de extra tarieven voor een steen of monument op de gedenkplaats. Natuurlijk is de voorkeur van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Hichtum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Hichtum

Het voelt misschien wat bitter om na een overlijden na te denken over de tarieven van een uitvaart in Hichtum. Jammer genoeg is dit wel nodig, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de papieren lopen. Je gaat überhaupt een aantal kosten maken, denk daarbij aan een grafkist of een urn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de voorkeuren komen er nog aanvullende kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot minimaal 7.000,- euro. Hierin zitten wel flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Hichtum zo exclusief maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tariefstellingen zijn dus een beetje beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal minder duur zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Hichtum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Hichtum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Hichtum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Hichtum

Een uitvaartverzekering in Hichtum regelen is een van de slimste beslissingen die je maar kunt maken. Als je in Hichtum een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een groot deel van de uitvaartkosten zijn afgedekt. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een vastgesteld geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet verplicht. Wel is het te adviseren, het maakt het je immers echt een stuk zorgelozer rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan premie kwijt bent voor je uitvaartverzekering in Hichtum is afhankelijk van meerdere zaken. Daardoor verschilt de verzekeringspremie ook per verzekerd geldbedrag, per individu en per aanbieder. Zo valt een premie lager uit wanneer je hem op een vroegere leeftijd afsluit. Begrijpelijk, want een ouder persoon overlijdt normaliter gezien sneller dan een jonger iemand. Tevens is de premie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt hebben en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Hichtum niet geaccepteerd kan worden als de verzekeraar je een te riskant geval vindt. Vrijwel iedere keer zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren als je een uitvaartverzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf willen doen dan kun je uiteraard ook gewoonweg een geldbedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit wordt gerealiseerd, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente soms jouw naasten benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Hichtum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Hichtum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Hichtum

Het is raadzaam om ogenblikkelijk na het overlijden een uitvaartondernemer in Hichtum te bellen. De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is dingen regelen. Als je nog niet eerder met een overlijden te maken hebt gehad, heb je doorgaans geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die onmiddellijk na een overlijden georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De achtergeblevene kan dan stilstaan bij het rouwproces. Tegelijkertijd zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum regelen. Later zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent doorspreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een belangrijke hulp bij een overlijden. Vergelijk daarom diverse uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Hichtum zal er een prachtige uitvaart plaatsvinden voor een prettige allerlaatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Hichtum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Hichtum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Hichtum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Hichtumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Hichtum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Hichtum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Hichtum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Hichtum

Geweldige uitvaart

1 maart 2024

De uitvaart was zeer imponerend. Ondanks het verdriet na het overlijden van oma hadden we geen fijner afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe snel we de offertes binnen hadden.

- Ellen van de Pol

Houvast in deze heftige tijd

20 februari 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Hendrika Mulder

Vlot geregelde huiselijke uitvaart

15 februari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel erg betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg huiselijk. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Diana Jonker

Snel en gemakkelijk uit handen genomen uitvaart

6 februari 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Het afscheid (en de locatie) voelde volstrekt relaxed ondanks het leed. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een koude omgeving vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Elisabeth van Dijk

Fantastische uitvaart

25 januari 2024

Het was zo smaakvol! De verslagenheid was groot na het sterven van oma maar de uitvaart had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, daardoor was er flink wat ruimte om de uitvaartdienst te regelen.

- Angelique Gerritsen

Het afscheid was uitstekend georganiseerd

18 januari 2024

Ik heb echt niet de juiste woorden om te beschrijven hoe geschikt het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan vlekkeloos. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie allerlaatste groet kunnen houden aan onze lieve grootvader.

- Christian van de Velde

Boven verwachting flexibel

13 januari 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. De uitvaartverzorgster was enorm meegaand dus dit was gauw besloten .

- Mariska Peeters

Eerbiedige uitvaart

3 januari 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en prachtige teraardebestelling kunnen geven. De koffie was wat minder lekker maar verder alles goed gegaan.

- Joyce Hoekstra

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

24 december 2023

Het bedrijf wat contact met ons zocht was heel persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook snel geregeld was en niet in een kille ambiance vonden wij het prettig dat het uit handen werd genomen.

- Joyce de Groot

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Hichtum

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/

Uitvaartcentrum & Crematorium Sneek

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 428 700
http://www.crematoriumsneek.nl/