Uitvaart Bedum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Wil jij een professionele uitvaartondernemer in Bedum die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Bedum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Bedum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Bedum gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Bedum
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 126 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Bedum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Bedum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Noordwolde, Zuidwolde en Onderdendam bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Bedum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Bedum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Bedum. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Bedum kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Bedum

Er komt veel werk kijken bij het regelen van een uitvaart. Aangezien iedere fase van fundamenteel belang is raden wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de uitvaart. Je kunt dit bijvoorbeeld verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij helpen je met het regelen van alles wat er doorslaggevend is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De eerste actie is om melding te doen bij de gemeente. Indien je een begrafenis in Bedum wilt organiseren, dien je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Dankzij deze verklaring zal je beschikken over een verlof voor het begraven of cremeren. Dit verlof is noodzakelijk om de volgende stap te mogen zetten. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten brengen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak normaal om louter de directe kring te informeren.

Vervolgens is het tijd voor de praktische invulling van de begrafenis. Hier bedoelen we dus op de uitvaartdiensten en op het bestellen van een graf of asurn. Raadpleeg altijd de wilsbeschikking om te ontdekken hoe de overledene wil dat de uitvaart ingericht wordt. Als er geen wilsbeschikking aanwezig is zul je je als familie moeten inlezen: wat zou hij/zij gewild hebben? De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Dit geldt voor dingen als:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na afloop van de uitvaart is het belangrijk om de overgebleven zaken te regelen. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de boekhouding van de overledene of aan de financiële zaken. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Bedum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Bedum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Bedum contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Bedum Lang niet iedereen weet wat de functie is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan meestal worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Bedum. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze optie zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Wanneer je verzorging wenst van je geliefde is dit ook een optie in de uitvaartcentra in Bedum. De mogelijkheden zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is wenselijk. Ook kun je bij verschillende uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Bedum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de geliefde, dan is dit het moment hiervoor. Na het afscheid behoren de bekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Bedum. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een laatste afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Bedum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Bedum

Bij een heengaan is een cruciale keus waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel duidelijk wat de voorkeur van de overledene was en deze voorkeur wordt in de regel bovendien opgevold. Daarnaast kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Bedum zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat los van de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de dienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Bedum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een begraafplaats getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gezeten zijn bij een kerkhof en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Indien er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar eveneens gecremeerd kan worden. Dat hoeft trouwens niet. Je mag gelijktijdig van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de prijzen van een begrafenis en crematie Bedum in de gaten te houden. Een begrafenis zal duurder zijn dan een crematie. Dit heeft voornamelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en extra kosten voor een steen of gedenkteken op het graf. Uiteraard is de wens van de overledene steevast leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Bedum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Bedum

Nadenken over een uitvaartdienst kan een ellendig gevoel geven, met name als je aan de kosten denkt. Helaas is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan aanzienlijk in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

  • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
  • Bloemen
  • Overlijdenskaarten
  • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. De prijzen voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Een koffietafel onder andere, is gebruikelijk met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je alleen voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een rustplaats. Een alledaags graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Bedum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Bedum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Bedum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Bedum

Een uitvaartverzekering in Bedum vergelijken is een van de beste keuzes die je zelfstandig kunt maken. Wanneer je in Bedum een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een aanzienlijk stuk van de uitgaven zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen compenseren de algemene onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Je spaart bij deze uitvaartverzekering een bepaald bedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het wenselijk, het maakt het je namelijk echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Wat je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Bedum is afhankelijk van meerdere zaken. Dat is dan ook de aanleiding dat de verzekeringspremie voor iedereen zal verschillen. Een jonger mens betaalt gemiddeld minder premie dan een mens op oudere leeftijd. Verstandig, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger mens. Gelijktijdig zal de verzekeringspremie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Een verzekeraar is niet geforceerd om je te aanvaarden voor een uitvaartverzekering. Indien een uitvaartverzekeraar in Bedum je een te fors risico vindt, mogen ze je afslaan. Vrijwel altijd zul je dan wel jouw medische verslag moeten overleggen als je een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Je kunt er logischerwijs bovendien voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden later een bedrag tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Bij een gebrek zal de gemeente soms jouw naasten aanspreken om de overige kosten te voldoen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Bedum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Bedum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Bedum

Het is verstandig om een uitvaartverzorger in Bedum in te zetten voor een afscheidsceremonie in Bedum. We hebben het al even beknopt benoemd in dit artikel, maar is het handig om hier wat langer bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dit is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende wijze zal worden geregeld.

Denk onder meerdere aan de plechtigheden die plaats zullen vinden of aan het regelen van de uitvaart op zichzelf. Als je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Bedum is het iedere keer slim om moeiteloos via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even snel in contact komen en heb je direct een fatsoenlijk idee door wie jij bij voorkeur de finale dag van jouw dierbare laat verzorgen. Bovendien is het goed om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of is deze uitvaartondernemer in Bedum ook in staat om wellicht live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de geschikte uitvaartondernemer. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange zware zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Bedum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Bedum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Bedum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Bedumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Bedum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Bedum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Bedum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Bedum

Het afscheid was geweldig geregeld

18 juni 2024

Ik heb werkelijk niet de geschikte woorden om te beschrijven hoe bijpassend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlug de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daardoor hebben we een geweldig afscheid voor onze beste opa kunnen regelen.

- Gerardus van Dijk

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

9 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Sylvia Peeters

Dankbaar voor warme ondersteuning

1 juni 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij uitermate geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag geslaagd.

- Wouter de Jong

Enorm meevoelend

25 mei 2024

Na het overlijden wisten we even niet wat we echt moesten doen. Door uitvaartplek.nl kwamen we heel snel in aanraking met een persoon die ons verder kon helpen. Ze nam razendsnel contact met ons op en heeft ons enorm prettig geholpen.

- Nicolaas de Jonge

Een eigen afscheid

23 mei 2024

Omdat we na de aanvraag direct contact met een uitvaartbegeleider hadden was er ruimte voor alle zelfbedachte ideeën. Er waren meerdere voorkeuren en daarom werd afscheid inderdaad zoals papa dat wilde. De prijs was eerlijk dus uitvaartplek heeft ons daarmee goed kunnen helpen.

- Gerardus Timmermans

Persoonlijke begeleiding afscheid

16 mei 2024

De uitvaart is vlug, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Sabrina Huisman

Snel in contact met de juiste personen

5 mei 2024

Voor het werkelijke overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Daardoor waren we in staat de mogelijkheden en voorkeuren alvast door te nemen. Dit was erg onvergelijkelijk en denkbaar door dat we snel meerdere uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- Nancy Mulder

Grote hulp gehad

1 mei 2024

Wij konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. Al razendsnel waren we met iemand in gesprek die ons zelf benaderde en zaken uit handen wilde nemen. Zelfs het melden bij de gemeente (van het overlijden van mijn zus) was geregeld.

- Hendrikus de Bruijn

Eerbiedige uitvaartdienst

25 april 2024

We hebben mijn broer een waardige en mooie uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was iets minder smakelijk maar verder alles goed geweest.

- Dennis de Boer

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Bedum

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/