Uitvaart Westerwijtwerd

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Behoefte aan een professionele uitvaartondernemer uit Westerwijtwerd die bij jouw wensen past?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Westerwijtwerd verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Westerwijtwerd – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Westerwijtwerd gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Westerwijtwerd

Uitvaart Westerwijtwerd
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 118 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Westerwijtwerd aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Westerwijtwerd, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bedum, Sint Annen en Stedum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Westerwijtwerd

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Westerwijtwerd is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het meest nabije uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Westerwijtwerd vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer uit Westerwijtwerd kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Westerwijtwerd

Een overlijden is altijd een heftige gebeurtenis. Er is vanzelfsprekend het leed en wellicht de schok bij een onverwacht overlijden. Het is tevens een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel besloten worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve melding bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Westerwijtwerd. In de dagen meteen na het heengaan moeten er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • De executie van het testament

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer ruimte voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Westerwijtwerd.

Geheid zul je in deze drukke periode enkele dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Westerwijtwerd

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Westerwijtwerd te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Westerwijtwerd contacteren

Indien een geliefde komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Westerwijtwerd. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk doet. Op deze locatie vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de speciale koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook een optie om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Westerwijtwerd. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Westerwijtwerd er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Plaatjes aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra helpen met de behandeling voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Westerwijtwerd bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de overledene. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het vertrek behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Westerwijtwerd. Tot slot kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Westerwijtwerd

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Westerwijtwerd

De selectie tussen een begrafenis of een crematie is een belangrijke en zeer persoonlijke keuze van mensen. Graag wil je deze moeilijke keuzemogelijkheid niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen minder prijzig dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Westerwijtwerd een graf geregeld moet worden. De tariefstelling kunnen aardig oplopen hiervoor. De prijzen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus wijs aan om dit eerst even degelijk te onderzoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de prijzen voor de grafkuil zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin natuurlijk ook weer heel erg verschillen.

Crematies in Westerwijtwerd zijn flink minder duur. Bij een crematie gaan de meeste prijzen in de urn zitten. Mocht je ervoor willen kiezen om iemand zijn as uit te laten strooien dan is dit regelmatig een optie tegen een kostenvergoeding. Het is eveneens geoorloofd om eigenhandig de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Westerwijtwerd, is het altijd wijs om de tariefstelling tegen elkaar af te wegen. Over en weer zitten er namelijk omvangrijke verschillen tussen de aanbieders. Door dit te bekijken zul je in staat zijn om veel geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Westerwijtwerd

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Westerwijtwerd

Nadenken over een uitvaartdienst kan een rot gevoel geven, met name als je aan de tariefstelling denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het organiseren van een overlijden aanzienlijk prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook diverse kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor melding van overlijden

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid dingen zitten hier gebruikelijk bij in. De prijzen voor het afscheid kun je afhankelijk van de wensen zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar ook aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een avondmaaltijd. Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je enkel voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Westerwijtwerd en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Westerwijtwerd inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Westerwijtwerd inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Westerwijtwerd

Het is voor iedereen in Westerwijtwerd raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Zowel jij als je familie hebben dan de garantie dat zij niet voor aanzienlijke prijzen komen te staan. Over het algemeen kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een fatsoenlijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is uitstekend voor wanneer je persoonlijke voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn eveneens nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Westerwijtwerd best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuzemogelijkheid die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Westerwijtwerd

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Westerwijtwerd verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Westerwijtwerd

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Westerwijtwerd De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken regelen. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarom zijn er uitvaartverzorgers.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een heengaan georganiseerd moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Dan zal de uitvaartondernemer met de nabestaanden om tafel zitten over het invullen van de uitvaart en alle behoeften hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke hulp bij een overlijden. Vergelijk dus een aantal uitvaartondernemers, want dankzij de uitvaartondernemer Westerwijtwerd zal er een indrukwekkende dag plaatsvinden voor een prettige laatste herinnering aan de overledene.

Uitvaarthulp inschakelen in Westerwijtwerd

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Westerwijtwerd

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Westerwijtwerd. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Westerwijtwerdse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Westerwijtwerd. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Westerwijtwerd bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Westerwijtwerd die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Westerwijtwerd

Lieve mensen voor de uitvaartdienst

29 februari 2024

De uitvaart is vlot, onbekommerd en persoonlijk begeleid.

- Raymond Dijkstra

Echt betrokken bij de uitvaartdienst

22 februari 2024

Personen die echt meedenken zijn uitzonderlijk. Wij zijn een fijne ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat misschien klinkt.

- Raymond de Graaf

Lage prijzen en sereen

11 februari 2024

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was belangrijk.

- Renate Meijer

Tot in de puntjes georganiseerd

3 februari 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw voorhanden. Met regelmaat werden er vragen en keuzes aan ons voorgelegd waardoor de crematie vlot en tot in de puntjes geregeld werd. Ook hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Petronella van der Laan

Grote hulp gehad

22 januari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was georganiseerd.

- Annemarie van Wijk

Betaalbaar en eervol

17 januari 2024

Een zowel goedkope als eervolle uitvaart was uitgebreider dan we verwacht hadden. Aangezien ons inkomen beperkt is was dit perfect.

- Suzanne de Haan

Heel fijn opgevangen

9 januari 2024

Het geweldige leven van onze moeder is formidabel omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Alles was bespreekbaar en speciaal afgestemd op wat wij wilden.

- Robin Schipper

De ultieme groet was perfect

6 januari 2024

Ik heb echt niet de geschikte woorden om te omschrijven hoe goed het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al meteen contact met deze personen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet mogen houden aan onze liefste opa.

- Albert Hofman

Betrouwbaar

28 december 2023

We wilden het liever klein en besloten houden en dat is gelukt. Binnen een paar uur hadden we contact met onze uitvaart ondernemer en konden we vlot de teraardebestelling regelen. Bedankt.

- Marleen Hofman

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Westerwijtwerd

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/

Catrien Coolsma Uitvaartverzorging

Bentismaheerd 76
9736 EE Groningen
Nederland

06 47224744
http://catriencoolsma.nl/