Uitvaart Onderdendam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken het geregel graag behapbaarder voor je. Behoefte aan een gemoedelijke uitvaartondernemer in Onderdendam die bij jouw wensen past?

Lees dan vooral verder.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Onderdendam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Onderdendam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Onderdendam gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Onderdendam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 130 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Onderdendam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Onderdendam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Rottum, Stitswerd en Bedum bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Onderdendam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Onderdendam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens standaarden om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Onderdendam. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Onderdendam

Bij het heengaan van een naaste spelen er verschillende gevoelens. Denk aan de schok bij een onverwacht heengaan en het daaruit voortkomende leed. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het heengaan aangegeven worden bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Onderdendam gebracht worden. In de dagen meteen na het overlijden moeten er meerdere keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Onderdendam.

Zeker zul je in deze hectische tijd veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Onderdendam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Onderdendam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Onderdendam contacteren

Voor een uitvaart in Onderdendam heb je de keuze uit allerlei verschillende uitvaartcentra die door de hele stad vindbaar zijn. Een uitvaartcentrum behelst een significante rol bij zowel alle werkzaamheden vantevoren aan de begrafenis als de uitvaart zelf. In iedere uitvaartcentrum in Onderdendam zijn prachtige opties om je geliefde vakkundig als persoonlijk op te vangen tot wanneer de begrafenis is. Bovendien is daar alles in paraatheid om je geliefde fatsoenlijk te laten verzorgen.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum Onderdendam zijn de plekken waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Uiteraard mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit het liefste niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt hier een tijdstip kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te organiseren voor alle belangstellenden, maar je mag het ook privé houden voor alleen intimi.

In haast alle uitvaartcentra in Onderdendam kun je gebruik maken van een bijzondere aula voor het afscheid. De gedienstigheid is het meest persoonlijke deel van de uitvaart en mag je als nabestaanden zelf indelen. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is ruimte voor alle soorten geloven. In menig uitvaartcentrum Onderdendam zijn er ook opties voor video- of foto presentaties bij de uitvaartdienst.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Dit kan een simpele koffietafel zijn, maar ook veelomvattend. Vergelijk daarom de verschillende uitvaartcentra in Onderdendam met mekaar en maak een bewuste keus voor een uitvaartcentrum die aan alle wensen kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Onderdendam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Onderdendam

De keuze tussen een begrafenis of een crematie is een bepalende en zeer persoonlijke keuze van personen. Graag wil je deze vervelende keuze niet aan nabestaanden overlaten. Een crematie is gemiddeld genomen goedkoper dan een begrafenis. Voornaamste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Onderdendam een grafkuil geregeld moet worden. De prijzen kunnen stevig oplopen hiervoor. De tariefstellingen voor een begrafenis in Holland zullen per gemeente afwijken. Het is dan ook aan te raden om eerst wat onderzoek te plegen. Behalve de tariefstelling voor het graf zelf zal je daarnaast prijzen kwijt zijn aan de (graf)steen en een (graf)kist. Afhankelijk van je eigen voorkeuren kunnen de tarieven hierin natuurlijk ook weer heel erg verschillen.

Crematies in Onderdendam zijn beduidend beter geprijsd. Bij een crematie gaan de meeste tariefstelling in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Je kunt er logischerwijs daarnaast voor kiezen om het persoonlijk te doen, mits dit in overleg gebeurt. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Onderdendam, is het altijd verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel flink besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Onderdendam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Onderdendam

Het lijkt mogelijkerwijs wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de tarieven van een uitvaart in Onderdendam. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een heengaan best duur kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost hedendaags rond de € 7.000,-. Daar zitten weliswaar allerlei opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Onderdendam zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is normaal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan indien je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een algemeen graf zal beter geprijsd zijn dan een privaat graf.

Meestal zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Onderdendam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Onderdendam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Onderdendam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Onderdendam

Wij advisreren iedereen in Onderdendam aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan echt dat je familie niet voor onverwachte forse kosten van de uitvaart komen te staan. In de regel zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vastgesteld dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hierbij ben je dan gegarandeerd van een verstandig geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarmee een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze optie is uitstekend indien je unieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog varianten waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Onderdendam enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering absoluut aan te raden. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw leven.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Onderdendam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Onderdendam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Onderdendam

Vlak na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Onderdendam Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overweldigend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een periode van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken bij een uitvaart. Daardoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene richting een uitvaartcentrum. Vervolgens kunnen jullie gezamenlijk doorspreken wat de behoeften rondom het afscheid zijn.

De uitvaartondernemer geldt na een heengaan als een steun en toeverlaat voor de familie. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Onderdendam zorgen voor een fijne finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Onderdendam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Onderdendam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Onderdendam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Onderdendamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Onderdendam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Onderdendam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Onderdendam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Onderdendam

Persoonlijke begeleiding afscheid

26 februari 2024

De uitvaart is vlot, onbezorgd en persoonlijk begeleid.

- Margaretha Bosch

Flinke hulp gehad

20 februari 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die dingen vlug voor ons regelde. Zelfs het aangeven bij de gemeente (van het overlijden van mijn zusje) was geregeld.

- Wilhelmus van Doorn

Uitvaartverzorger zeer lief

10 februari 2024

Na de shock van het opeens heengaan van mijn schoonmoeder konden we gelukkig snel iemand inzetten (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten organiseren en vooral verrast met hoe vriendelijk en op maat deze begeleiding voor ons was. Niets geen koel gedoe, gewoon heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Pieter van der Laan

Het afscheid was geweldig geregeld

7 februari 2024

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze personen en het was vanaf begin af aan prima. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van grootvader echt werden gehoord. Daarom hebben we een schitterend afscheid voor onze beste opa kunnen organiseren.

- Mariska Vermeulen

Een persoonlijk afscheid

25 januari 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke wensen in het afscheid opnemen. Er waren meerdere behoeften en daarom werd afscheid net zoals vader dat wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Klaas de Wit

Betrokken en behulpzaam

19 januari 2024

Deze uitvaart is gedenkwaardig, de uitvaartverzorger was zeer doorgewinterd. Deze was erg nauw betrokken en hielp ons echt met alles.

- Renate van Dongen

Verwachtingen zijn overtroffen

11 januari 2024

Omdat onze familie het niet volledig eens was werden er op het laatste tijdstip zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Wendy Post

Vlot geregelde huiselijke uitvaartdienst

3 januari 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was heel betrokken. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Omdat het ook vlot geregeld was en niet in een kille omgeving vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Chantal Vos

Een persoonlijk uitvaart geregeld

24 december 2023

Personen die echt meedenken zijn sporadisch. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaartdienst zo mooi georganiseerd konden krijgen.

- Marjolein Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Onderdendam

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Algemeen Belang DELA

Esdoornlaan 187
9741 KC Groningen
Nederland

050 700 1506
http://www.algemeenbelang.nl/

Catrien Coolsma Uitvaartverzorging

Bentismaheerd 76
9736 EE Groningen
Nederland

06 47224744
http://catriencoolsma.nl/