Uitvaart Appingedam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Appingedam?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Appingedam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Appingedam – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Appingedam gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Appingedam

Uitvaart Appingedam
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 128 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Appingedam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Appingedam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Steendam, Krewerd en Holwierde bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Appingedam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Appingedam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke punten die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Appingedam vindt die het beste met je voor heeft. Lees hieronder verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Appingedam kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Appingedam

Bij het overlijden van een geliefde spelen er verscheidene emoties. Er is vanzelfsprekend het verdriet en mogelijkerwijs de shock bij een plotseling overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware periode in, waarin in een korte tijd de uitvaart georganiseerd moet worden. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Appingedam. In de dagen ogenblikkelijk na het heengaan dienen er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keuze van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Aanvullende verlangen

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Als dit niet het geval is zul je als achtergeblevene de keuzes zo goed mogelijk willen laten aansluiten op de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer ruimte voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Appingedam.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Appingedam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Appingedam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Appingedam contacteren

Bij een uitvaart in Appingedam kun je kiezen uit een afwisseling aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een omvangrijke invloed op alle zaken voor en na de uitvaart. In elk uitvaartcentra in Appingedam zijn er belangrijke faciliteiten om de overledene professioneel en met trots te behouden tot de dag van de uitvaart. Eveneens is hier alles beschikbaar om de overledene de laatste behandeling te kunnen geven.

De belangrijkste functie van een uitvaartcentrum Appingedam zijn de plekken waar de gestorvene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt gehouden. Uiteraard kun je de overledene ook in huis opbaren. Als je dit liever in het uitvaartcentra laat doen zijn hier alle opties voor aanwezig. Je kunt hier een ogenblik kiezen om voorafgaande aan de uitvaart een condoleance te regelen voor alle belangstellenden, maar je mag het ook besloten houden voor louter familieleden.

De meeste uitvaartcentra in Appingedam hebben een zaal waar de dienst georganiseerd kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het uitleiden erg sluitend maken. Er is de mogelijkheid voor zelfstandig gekozen muziek, al dan niet live, sprekers en er is mogelijkheid voor alle verschillende geloofsthema’s. Diverse uitvaartcentra in Appingedam kun je tevens media zoals video en foto’s laten zien tijdens het afscheid.

Na de teraardebestelling zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt vaak kiezen voor iets eenvoudigs zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er veelomvattende opties. Zorg ervoor dat je vergelijkt tussen de verscheidene uitvaartcentra in Appingedam en kies voor wat past bij jullie uitleiden.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Appingedam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Appingedam

Een van de eerste beslissingen die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Regelmatig heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Ook kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in bijna alle uitvaartcentra in Appingedam gehouden kan worden.

Wanneer men kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een kerkhof worden overgebracht. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een begraafplaats. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar tevens gecremeerd kan worden. Dat hoeft overigens niet. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er gelijktijdig voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Appingedam in het oog houdt. Normaliter is een begrafenis kostbaarder dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende kosten voor een grafsteen of monument op het graf. Logischerwijs is de wens van de overledene steevast leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Appingedam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Appingedam

Piekeren over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Het is ook noodzaak gezien het organiseren van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Daar zitten weliswaar allerlei mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor de uitvaart kun je afhankelijk van de wensen zelf inschatten. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten aanzienlijker dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Regelmatig zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Appingedam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Appingedam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Appingedam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Appingedam

Het is voor elk persoon uit Appingedam raadzaam om een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel jij als je familie hebben dan de garantie dat zij niet voor hoge kosten komen te staan. Doorgaans kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou uitgekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect als je aparte voorkeuren uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een optie waarbij er een combinatie wordt aangeboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Appingedam dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking cruciaal. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het beste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Appingedam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Appingedam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Appingedam

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Appingedam in te schakelen voor het organiseren van een uitvaartdienst in Appingedam. We hebben het al even kort vermeld in dit artikel, maar is het handig om hier wat meer bij stil te staan. Het regelen van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan doorgaans direct de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de correcte wijze zal worden georganiseerd.

Alle plechtigheden en de strakke planning wordt georganiseerd door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is verstandig omdat het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze website eenvoudig en vlug doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het finale afscheid is zeer belangrijk en op deze wijze heb je snel een indruk van degene die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het slim om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze periode van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige moeizame zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Appingedam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Appingedam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Appingedam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Appingedamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Appingedam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Appingedam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Appingedam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Appingedam

Het afscheid was fijn

18 mei 2024

Gauw en volmaakt alles geregeld na de aanvraag. Ook nog na de uitvaartdienst even gebeld of we nog vragen hadden.

- Christian de Vos

Liefdevol opgevangen

16 mei 2024

Ons mamma stond zelf enorm kleurrijk in het leven dus de attente opvang was ontzettend fijn. Niks was te raar en het was zeer persoonlijk.

- Wouter de Jonge

Tot in de puntjes verzorgd

6 mei 2024

De uitvaartverzorgster was als een stille schaduw aanwezig. Vooraf veel gesprekken gehad en daarom was de crematie erg soepel georganiseerd. Ook hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de aanvraag.

- Guido van Dongen

Fijne mensen voor de uitvaart

1 mei 2024

De uitvaart is snel, zorgeloos en persoonlijk begeleid.

- Manon Kuiper

Afscheid schitterend zoals verlangd

26 april 2024

Precies zoals mijn pappa het wilde! Onvoorstelbaar hoe persoonlijk en relatief goedkoop deze uitvaart geregeld is. Het was erg mooi met alle ‘vreemde’ wensen die we hadden en dit kon ook stuk voor stuk. Naderhand is er ook nog even gepolst hoe het met ons was en of alles naar wens was geweest.

- Marinus de Vries

Warme helpende hand

14 april 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een gepaste uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel bijstand gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Oprecht heel vriendelijk.

- Thomas van der Laan

Uitermate handige hulp

11 april 2024

Enkel heel speciale mensen kunnen werken in de uitvaartzorg. Wat een gepaste ervaring hebben we gehad, zo eigen dat was echt heel gewild in deze moeilijke tijd.

- Gerardus Sanders

Oprechte interesse

30 maart 2024

Toen mijn mama overleed was ik erg bedroefd en had ik geen zin om het uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een fijne uitvaartverzorgster die mij ondersteunde. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Na de uitvaart heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Melanie van de Ven

Een waardig afscheid

25 maart 2024

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer betrokken is dan die van ons. Enkel de nazorg kon wellicht wat beter.

- Daniël van der Horst

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Appingedam

Uitvaartverzorging Eefting

Weg naar Den Dam 19
9932 GA Delfzijl
Nederland

0596 633 049
http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/

Uitvaartcentrum Fivelhof

Weg naar Den Dam 19
9932 GA Delfzijl
Nederland


http://www.uitvaartverzorging-eefting.nl/uitvaartcentrum-fivelhof.html

Regionale Werkgroep Groningen vd Humanistische Uitvaartbegeleiding

Noordersingel 12
9901 BP Appingedam
Nederland

0900 9005030
http://www.humanistischeuitvaart.nl/