Uitvaart Alblasserdam

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat gemakkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Alblasserdam?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Alblasserdam verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het fijnste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Alblasserdam – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Alblasserdam gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Alblasserdam
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 117 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Alblasserdam aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Alblasserdam, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Nieuw Lekkerland bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Alblasserdam

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Alblasserdam is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Alblasserdam. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Alblasserdam

Een begrafenis organiseert zichzelf niet en hier komt flink wat bij kijken. Omdat iedere fase van elementair belang is adviseren wij je aan om hulp te vragen bij het regelen van de teraardebestelling. Je kunt dit niet alleen verzoeken aan kennissen of aan familieleden, maar je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartondernemer te contacteren. Zij assisteren je met het inregelen van alles wat er belangrijk is op deze dag. Wat zijn nu werkelijk de stappen die genomen moeten worden? De belangrijkste stap is om aangifte te doen bij de gemeente. Indien je een uitvaart in Alblasserdam wilt organiseren, zul je allereerst deze stap te zetten voordat je verder kunt. Van de gemeente ontvang je een verlof, zodat je de begrafenis of crematie in beweging kunt zetten. Buiten dit verlof kun je niet de daaropvolgende stappen zetten voor het regelen. Uiteraard zal je na deze aangifte de naasten op de hoogte moeten stellen rondom het heengaan. Je kunt ervoor kiezen om iedereen te contacteren die de overledene kende, maar het is vaak gangbaar om louter de directe kring op de hoogte te stellen.

Dan is het ogenblik daar om de uitvaart eigenhandig te gaan regelen. Daarmee bedoelen we dus het afstemmen van de uitvaartdienst en het uitzoeken van een kerkhof of strooigebied. Het is altijd wijs om in de wilsbeschikking te kijken van de overledene, hier is dikwijls wat in gedocumenteerd omtrent de finale wensen. Indien er geen wilsbeschikking is besluit je naar eer en geweten wat het beste bij de overledene zou passen. De uitvaartdiensten kunnen hier dan ook op worden afgestemd. Denk aan zaken zoals:

  • Hoeveel mensen nodig je uit voor de ceremonie?
  • Besloten kring of open kring?
  • Hoeveel mensen nodig je uit op de koffietafel/naborrel?
  • Wat voor een muziek, foto’s, kleding, etc?

Na de dag is het belangrijk om de resterende zaken te organiseren. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan de administratie van de overledene of aan de geldelijke dingen. Dit is dan ook de tijd waarin er gekeken zal worden naar de nalatenschap. Er komt dus flink wat op je af bij een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Alblasserdam

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Alblasserdam te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Alblasserdam contacteren

Als iemand heengaat die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Alblasserdam Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak mooi gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam goed bewaard. Het is ook mogelijk om iemand thuis op te baren, dit kan vaak worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Alblasserdam. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Alblasserdam er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Alblasserdam met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Eveneens kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na afloop bestaat er vaak de mogelijkheid om gemeenschappelijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Alblasserdam kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Soms is het mogelijk om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Alblasserdam

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Alblasserdam

Het is van belang dat je nadenkt over de vraag of je graag gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Het liefste wil je deze moeilijke keuze niet aan nabestaanden overlaten. Meestal is een begrafenis wat prijziger dan een crematie. Belangrijkste aanleiding hiertoe is dat er bij een begrafenis in Alblasserdam een graf geregeld moet worden. De tarieven daarvoor kunnen hard stijgen. Elke gemeente in Nederland rekent zijn eigen tarieven voor een begrafenis. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Naast de tarieven voor de rustplaats zelf zal je eveneens kosten kwijt zijn aan de steen en een kist. Ook hier kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Een crematie in Alblasserdam brengt minder kosten met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste kosten in de urn zitten. Tegen een vergoeding kun je iemand zijn as eveneens uit laten strooien. Het is eveneens mogelijk om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Alblasserdam, is het immer verstandig om de kosten tegen elkaar af te wegen. Onderling zitten er namelijk forse verschillen tussen de aanbieders. Door dit te inspecteren zul je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Alblasserdam

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Alblasserdam

Nadenken over een uitvaartdienst kan een vervelend gevoel geven, zeker als je aan de prijzen denkt. Het is wel noodzaak gezien het regelen van een overlijden behoorlijk prijzig kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de laatste verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen daar nog extra kosten bij, zoals:

  • Het opbaren in een uitvaartcentrum
  • Rouwvervoer
  • Eventueel in te huren dragers van de kist
  • Bloemen
  • Rouwkaarten
  • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar flink wat opties inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Alblasserdam zo kostbaar maken als je zelf wilt. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tariefstelling hoger dan indien je enkel voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een regulier graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Alblasserdam en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Alblasserdam inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Alblasserdam inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Alblasserdam

Wij raden iedereen in Alblasserdam aan om een uitvaartverzekering te regelen. Je weet dan geheid dat je nabestaanden niet voor onverwachte hoge prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort genomen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering verzeker je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waardoor je verzekerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is ideaal als je specifieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn daarnaast nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering samengevoegd worden. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Alblasserdam dat het vergelijken ervan imposant lijkt. Toch is een vergelijking vereist. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw stijl past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Alblasserdam

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Alblasserdam verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Alblasserdam

Direct na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Alblasserdam De rouw overheerst nadat iemand overlijdt en het allerlaatste waar je aan wil denken is zaken organiseren. Wanneer dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die meteen na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de achtergeblevenen. De familie kan dan stilstaan bij het rouwproces. Onderwijl zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de finale verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Hierna zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het invullen van de uitvaartdienst en alle behoeften hieromtrent doorspreken.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Alblasserdam zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Alblasserdam

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Alblasserdam

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Alblasserdam. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Alblasserdamse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Alblasserdam. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Alblasserdam bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Alblasserdam die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Alblasserdam

Een respectvol vertrek

26 juli 2024

Er is geen andere uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, jammer.

- Dirk Willems

Boven verwachting meegaand

17 juli 2024

Omdat onze familie het niet volstrekt eens was werden er op het laatste ogenblik zaken gewijzigd. Dit was geen probleem dus heel flexibel deze mensen die gevonden hebben.

- Ellen de Bruin

Eerbiedige uitvaart

11 juli 2024

We hebben mijn broer een waardige en prachtige uitvaartdienst kunnen geven. De koffie was wat minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Nathalie van der Meulen

Uitvaartdienst ondersteuning was geweldig

30 juni 2024

Ongeacht het tijdstip van de dag (of nacht) konden we contact opnemen, dat was heel erg prettig. De lievelings lekkernij van oma stond tijdens de uitvaartdienst (tijdens de koffie) centraal. Prachtig.

- Karin Dekker

Welgemeende betrokkenheid

23 juni 2024

Het heengaan van mijn mama had een grote impact op mij, flinke rouw en dus niet in staat zaken te organiseren. Dus kon ik via uitvaartplek.nl vlot in aanraking komen met de passende mensen. Ze was zo meegaand en begripvol.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Enorm gewaardeerd.

- Bram Kok

Vlug geregelde huiselijke uitvaart

18 juni 2024

De uitvaartorganisatie van onze keuze was absoluut betrokken. Het afscheid (en de plaats) voelde volstrekt relaxed ondanks het verdriet. Doordat het ook vlot geregeld was en niet in een koude ambiance vonden wij het fijn dat het uit handen werd genomen.

- Maarten Scholten

Prachtige uitvaart

14 juni 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. De troosteloosheid was enorm na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet waardiger georganiseerd kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er flink wat tijd om de uitvaart te organiseren.

- Dirk Peters

Enorme hulp gehad

5 juni 2024

Vrijblijvend eerst kunnen kijken wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zus) was geregeld.

- Nicolaas van Veen

De ultieme groet was perfect

27 mei 2024

De woorden ontbreken om te vertellen hoe keurig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden gauw de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de wensen van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze liefste opa.

- Rutger Smeets

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Alblasserdam

Aandacht voor Afscheid | uitvaart | begrafenis | crematie

Kerkbuurt 122
3354 XM Papendrecht
Nederland

06 24204630
http://www.aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl/

Stoppelenburg Uitvaartverzorging Lekkerkerk

Burgemeester van der Willigenstraat 37B
2941 ES Lekkerkerk
Nederland

0180 522 255
https://stoppelenburguitvaart.nl/uitvaartcentrum-lekkerkerk/

Meenhuis Uitvaartzorg

Langeweg 5
3343 LD Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland

078 681 9674
http://www.meenhuis.nl/