Uitvaart Zeijerveen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Zoek jij een professional voor de uitvaart in Zeijerveen?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Zeijerveen verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het beste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Zeijerveen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Zeijerveen gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Zeijerveen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 87 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Zeijerveen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Zeijerveen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Bovensmilde, Rhee en Ter Aard bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Zeijerveen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Zeijerveen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te lopen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Zeijerveen. Wij vertellen je met alle plezier waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Zeijerveen

Het regelen van een heengaan is iedere keer zwaarwegend. Denk aan de schok bij een onvoorzien overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een moeilijke tijd in, waarin in een korte tijd de uitvaart geregeld moet worden. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Zeijerveen gebracht worden. In de dagen meteen na het heengaan dienen er verschillende keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • Koffie of thee
 • Hoe wordt de uitvaartdienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het gemakkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Zeijerveen unieke wijzigingen aan een begrafenis aan te brengen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode een aantal dingen vergeten. Dus is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer vitaal? Lees meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Zeijerveen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Zeijerveen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Zeijerveen contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Zeijerveen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak attractief gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je overeenkomen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Zeijerveen. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Hierdoor is het mogelijk om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Wanneer je verzorging wenst van je dierbare is dit ook voorstelbaar in de uitvaartcentra in Zeijerveen. Hier kan je denken aan het opmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Bij een paar uitvaartcentra mag je zelf bijdragen aan het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Zeijerveen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de uitvaart af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Zeijerveen. Tenslotte kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Zeijerveen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Zeijerveen

Het is raadzaam dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen graag niet mee belasten. Over het algemeen is een begrafenis wat kostbaarder dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met het feit dat voor een begrafenis in Zeijerveen een grafkuil gehuurd moet worden. De prijzen kunnen behoorlijk stijgen hiervoor. De kosten voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente verschillen. Het is dan ook om eerst wat onderzoek te plegen. Je bent behalve de kosten voor de rustplaats zelf ook geld kwijt aan een grafkist en een steen. Afhankelijk van je persoonlijke wensen kunnen de kosten hierin logischerwijs ook weer heel erg afwijken.

Een crematie in Zeijerveen brengt minder tariefstelling met zich mee. Bij een crematie gaan de allermeeste tarieven in de urn zitten. Tegen een compensatie kun je iemand zijn as tevens uit laten strooien. Het is tevens een optie om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Of je nu kiest voor een begrafenis of een crematie in Zeijerveen, is het altijd verstandig om de prijzen tegen elkaar af te wegen. Er bestaan behoorlijk wat prijsverschillen tussen partijen. Je kunt vanzelfsprekend al snel aardig besparen door wat onderzoek.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Zeijerveen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Zeijerveen

Piekeren over een uitvaart kan een vervelend gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Het is ook noodzakelijk gezien het regelen van een heengaan behoorlijk prijzig kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een grafkist, de laatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de wensen komen er nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

Een doorsnee uitvaartdienst kost momenteel circa € 7.000,-. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Zeijerveen zo kostbaar maken als je zelf wilt. Een koffietafel onder andere, is meestal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de tarieven hoger zijn. De tarieven zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een teraardebestelling, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort graf. Een algemeen graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Zeijerveen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Zeijerveen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Zeijerveen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Zeijerveen

Een uitvaartverzekering in Zeijerveen is de voornaamste selectie rondom je uitvaart. Door een uitvaartverzekering in Zeijerveen zal je er tenslotte niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de kosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een bepaald geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Je verzamelt bij deze uitvaartverzekering een vastgesteld geldbedrag bij elkaar. Het is trouwens niet verplicht om een dergelijke verzekering af te sluiten. Wel is het te adviseren, het maakt het je wel echt een stuk makkelijker rondom de uitvaart.

Hoeveel je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Zeijerveen is afhankelijk van meerdere zaken. Dit is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal variëren. Zo valt een verzekeringspremie lager uit als je die op een jongere leeftijd afsluit. Dit is vanzelfsprekend, de verzekeraar loopt anders teveel risico. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van het soort verzekering die je wilt afnemen en van jouw gezondheid. Een aanbieder is niet gedwongen om je te aanvaarden voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Zeijerveen je een te omvangrijk risico vindt, mogen ze je weigeren. Bijna altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten aanleveren als je een verzekering wilt aanvragen. Mocht je het zelf liever doen dan kun je natuurlijk ook gewoonweg een bedrag opzij zetten. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen je nabestaanden straks geld tekort bij het bekostigen van jouw uitvaart. Wanneer dit niet zo is zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Zeijerveen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Zeijerveen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Zeijerveen

Direct na het overlijden van een geliefde kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Zeijerveen Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om meteen al zaken te regelen. Wanneer je nog nooit met een overlijden te maken hebt gehad, heb je ook geen idee waar je moet zijn en hoe er dingen georganiseerd moeten worden. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een overlijden geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de familie. De nabestaande kan dan stilstaan bij het rouwproces. Ondertussen zal de uitvaartondernemer melding doen bij de gemeente en de laatste verzorging en transport naar een rouwcentrum organiseren. Dan zal de uitvaartondernemer met de familie om tafel gaan over het uitwerken van de uitvaartdienst en alle wensen hieromtrent bespreken.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een flinke toegevoegde waarde bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Zeijerveen zorgen voor een gedenkwaardige finale groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Zeijerveen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Zeijerveen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Zeijerveen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Zeijerveense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Zeijerveen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Zeijerveen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Zeijerveen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Zeijerveen

Liefdevolle mensen voor de begrafenis

15 mei 2023

Lieve mensen die alles pijlsnel en betrouwbaar organiseren ontdekt.

- Steven Schouten

Persoonlijke begeleiding afscheid

11 mei 2023

Liefdevolle mensen die alles snel en betrouwbaar regelen ontdekt.

- Albert van de Velde

Dankbaar voor een eigen afscheid

5 mei 2023

Het uitvaart centrum van onze voorkeur was snel en erg lief. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet te veel en de handreiking was erg gewaardeerd.

- Stefan de Bruijn

Een fijne uitvaart

28 april 2023

Er is geen enkele uitvaartverzorger te bedenken die meer hulpverlenend is dan de onze. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, spijtig.

- Marc van de Velde

Fijne helpende hand

20 april 2023

Toen mijn mama overleed was ik erg droevig en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de passende mensen. Ik heb zoveel hulp gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel vriendelijk.

- Sabine van der Meer

Op verzoek vrijwel direct een passende begeleider

16 april 2023

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al besproken worden. Om dit samen zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlot in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Manon van Wijk

De uitvaartdienst was geweldig

4 april 2023

Snel en uitstekend alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Tamara van der Linden

Betrokken en hulpvaardig

25 maart 2023

Dit gaan we niet snel vergeten daar de persoon van het crematie centrum was geweldig. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Pascal Wolters

Erg meelevend

15 maart 2023

Na het heengaan wisten we even niet wat we precies moesten doen. Gelukkig kwamen we door uitvaartplek.nl direct in aanraking met een hele fijne begeleidster. We hadden enorm vlug contact en ze heeft ons geweldig goed geholpen met het regelen.

- Renate Jacobs

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Zeijerveen

Crematorium de Boskamp

Boskamp 5
9405 NN Assen
Nederland

0592 390 330
https://www.boskamp.nl/

Flare uitvaartbegeleiding

Vaart Z.Z. 1d
9401 GE Assen
Nederland

06 15427898
http://www.flare-uitvaartbegeleiding.nl/

Uitvaartverzorging Achaat

Collardslaan 21
9401 GX Assen
Nederland

0592 340 354
https://www.achaat.nl/