Uitvaart Menaldum

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Dit is de reden dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Zoek jij hulp voor de uitvaart in Menaldum?

Dan ben je op de goede plek.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Menaldum verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste gedeelte?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Menaldum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2021 en verder.

Uitvaartondernemer Menaldum gezocht?

Schakel direct hulp in

Uitvaart Menaldum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 51 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Menaldum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Menaldum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Schingen, Blessum en Dronrijp bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Menaldum

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Menaldum is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn een aantal punten om in je achterhoofd te houden wanneer je zoekt naar een uitvaartondernemer in Menaldum. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Menaldum kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Menaldum

Een heengaan is altijd een ingrijpende aangelegenheid. Er is vanzelfsprekend het verdriet en wellicht de schok bij een onverwacht overlijden. Het is ook een periode waarin er enorm veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Als eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Menaldum gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Rouwboeket
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het eenvoudiger om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke uitvaart in Menaldum.

Ongetwijfeld zul je in deze drukke tijd veel zaken over het hoofd zien. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Menaldum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Menaldum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Menaldum contacteren

Wanneer een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in verbinding komen met een uitvaartcentrum in Menaldum. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewild is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het vertrek. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan regelmatig worden overeengekomen met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Menaldum. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Menaldum er voor je als het neerkomt op de verzorging van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Afbeeldingen aanleveren is aan te raden. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra bijstaan met de verzorging voor het vertrek. Daarnaast kunt je in uitvaartcentrum Menaldum samenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Ook kun je ervoor kiezen om een privé ogenblik te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de teraardebestelling af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Menaldum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematorium. Zo nu en dan kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Menaldum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Menaldum

Bij een heengaan is een cruciale keuzemogelijkheid waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Veelal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. De voorkeur kan alsmede overgelaten zijn aan de naaste familie.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de teraardebestelling op zichzelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Menaldum gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de uitvaartdienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Sommige uitvaartcentra zijn gelegen onmiddellijk naast een kerkhof. Anders moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Ingeval er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dat is natuurlijk niet verplicht. Je mag tevens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het van belang om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Menaldum in de gaten te houden. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft vooral te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een (graf)steen of gedenkteken op het graf. Vanzelfsprekend is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie en Begrafenis Menaldum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Uitvaartkosten Menaldum

Het voelt mogelijkerwijs wat wrang om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Menaldum. Het is echt noodzaak gezien het organiseren van een overlijden best kostbaar kan zijn. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke kosten, zoals een kist, de allerlaatste verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er aanvullend bij komen. Denk aan:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de overledene
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaartdienst kost hedendaags circa € 7.000,-. Een veelheid dingen zitten hier standaard bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Menaldum zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is normaal met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De kosten zijn dus enigszins beïnvloedbaar, maar niet volledig. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een particulier graf.

Dikwijls zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Menaldum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Menaldum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Menaldum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Menaldum

Het is voor iedereen uit Menaldum verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. Je weet dan echt dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte enorme kosten van de uitvaart komen te staan. Bij benadering kun je een keuze maken tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin allemaal basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een degelijk georganiseerde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor een uitvaart kan worden georganiseerd. Deze variant is ideaal als je unieke voorkeuren losstaand van een dienstenpakket hebt.

Als laatste is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt aangereikt tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet simpel om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel aanbieders voor een uitvaartverzekering in Menaldum dat het vergelijken ervan overweldigend lijkt. Toch is een vergelijking onmisbaar. Zo betaal je niet buitensporig voor de keuze die het beste aansluit bij jouw wensen.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Menaldum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Menaldum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Menaldum

Het is slim om een uitvaartverzorger in Menaldum in te huren voor een afscheidsdienst in Menaldum. Even kort opnieuw stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is verstandig. Het organiseren van het afscheidsceremonie is een hoop werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

Alle plechtigheden en de smetteloze planning wordt georganiseerd door hen. Indien je ervoor kiest om meteen in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Menaldum is het iedere keer handig om even via onze pagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het finale afscheid is heel erg belangrijk en op deze wijze heb je gauw een indruk van de personen die dit voor jou kunnen doen. Ook is het verstandig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Deze persoonlijke voorkeuren kun je meenemen in je zoektocht naar de passende uitvaartondernemer. We wensen jou sterkte in deze lastige tijd, en helpen jou graag met het vinden van de juiste uitvaartverzorger zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Menaldum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Menaldum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Menaldum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Menaldumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Menaldum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Menaldum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Menaldum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Menaldum

Uitvaartbegeleider was enorm lief

7 november 2021

Na de schok van het ineens heengaan van mijn schoonmama konden we gelukkig snel iemand inschakelen (via uitvaartplek.nl) om ons te assisteren. Enorm erkentelijk dat dit uit handen werd genomen en blij toe, de betrokkenheid en hoe de uitvaartverzorgers meeleefde was zeer bijzonder. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Pascal Dekker

Lage kosten en sereen

3 november 2021

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaart was meer dan we verwacht hadden. We hebben niet zoveel geld dus was noodzakelijk.

- Koen van Dijk

Betaalbaar en eervol

28 oktober 2021

Een evenzeer betaalbare als eervolle uitvaartdienst was meer dan we verwacht hadden. Omdat ons inkomen beperkt is was dit uitstekend.

- Diana Bakker

Dankbaar voor een eigen afscheid

19 oktober 2021

Onze persoon van de uitvaart begeleiding was vlot bij ons en hielp ons met alles. Zelfs het assisteren met de persoonlijke teksten was niet teveel en de handreiking was enorm gewaardeerd.

- Franciscus Willems

Betrouwbaar

16 oktober 2021

Huiselijk en alleen met familie was de wens. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon regelen. Dank jullie wel.

- Annemarie Prins

Het afscheid was uitstekend geregeld

4 oktober 2021

De woorden ontbreken om te verwoorden hoe mooi de ervaring met de uitvaartorganisatie was. We hadden snel de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. Daarom hebben we een geweldig afscheid voor onze beste opa kunnen regelen.

- Angelique Hofman

Persoonlijke uitvaartdienst

24 september 2021

Aangezien we na de aanvraag razendsnel contact met een uitvaartbegeleider hadden was er gelegenheid voor alle eigen ideeën. Aangezien dit er redelijk wat waren was het een geweldig persoonlijke uitvaartdienst zoals onze vader dat het liefste wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Tamara de Wit

Mooie uitvaart

17 september 2021

De uitvaartdienst was behoorlijk imponerend. De verslagenheid was groot na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet prettiger geregeld kunnen worden. De snelheid van de offerte heeft hier ook aan bijgedragen, hierdoor was er veel tijd om de uitvaart te regelen.

- Marije Kuipers

Een uitkomst bij rouw

9 september 2021

Niet verwacht om via uitvaartplek iemand te vinden die zoveel steun kon bieden. Chapeau voor de snelle en persoonlijke begeleiding.

- Elisabeth van der Horst

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Menaldum

Anne de Jong Uitvaartzorg

Buorren 23
9012 DK Raerd
Nederland

0566 602 922
http://www.dejonguitvaartzorg.nl/

Begrafenis- & Crematieverzorging J AE de Boer & Zn

Harinxmalaan 1
8602 CN Sneek
Nederland

0515 416 114
http://www.deboeruitvaart.nl/

Eelco de Vries Uitvaartverzorging

De Haven 3
8831 ZP Winsum
Nederland

0517 201 028
http://eelcodevriesuitvaartverzorging.nl/