Uitvaart Sint Annen

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Wil jij een gemoedelijke uitvaartondernemer uit Sint Annen die bij jouw wensen past?

Dan ben je op de goede plek.

Wij zorgen dat jij die zoekt naar uitvaart Sint Annen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Sint Annen – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Sint Annen gezocht?

Laat je snel helpen

Uitvaart Sint Annen
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 116 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Sint Annen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Sint Annen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Ten Boer, Lellens en Thesinge bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Sint Annen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Sint Annen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Sint Annen vindt die het beste met je voor heeft. Lees snel verder om te leren hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Sint Annen kan vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Sint Annen

Een overlijden is iedere keer een ingrijpende situatie. Er is uiteraard het leed en wellicht de schok bij een onverwachts overlijden. Maar een overlijden houdt ook een zware tijd in, waarin in een kort tijdsbestek de teraardebestelling geregeld moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Sint Annen gebracht worden. Hierna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al wensen over de uitwerking heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Sint Annen.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode meerdere dingen missen. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Sint Annen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Sint Annen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Sint Annen contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn bellen met een uitvaartcentrum in Sint Annen Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze locatie vindt het laatste afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewenst is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afstellen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Sint Annen. Een apart koelelement huren behoort ook tot de mogelijkheden. Daardoor is het een optie om langduriger gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Behalve het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Sint Annen er voor je als het aankomt op de verzorging van de overledene. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Foto’s aanleveren is wenselijk. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de uitvaart kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Sint Annen met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de mogelijkheid om gezamenlijk een kopje thee te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of begrafenis zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Sint Annen. Soms is het een optie om na afloop nog een allerlaatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Sint Annen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Sint Annen

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Doorgaans heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Wat het verschil tussen een crematie of begrafenis exact inhoudt zullen de meesten wel weten. Maar wat is het effect op de teraardebestelling op zichzelf? Besef dat los van de keuze een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie kan regelen en dat de plechtigheid daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Sint Annen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de dienst naar een kerkhof getransporteerd worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te regelen. Dit hoeft trouwens niet. Je mag eveneens van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er daarnaast voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Sint Annen in de gaten houdt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit ontstaat vooral door de afdracht van grafrechten aan de gemeente en de aanvullende tarieven voor een grafsteen of monument op het graf. logischerwijs is de wens van de overledene altijd leidend in de keuze voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Sint Annen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Sint Annen

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, met name als je aan de tarieven denkt. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaart kan behoorlijk in de papieren lopen. Je gaat sowieso meerdere kosten maken, denk daarbij aan een (graf)kist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de kosten van een uitvaartverzorger. Verder is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de grafkist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een gemiddelde uitvaart kost tegenwoordig bij benadering € 7.000,-. Hierin zitten wel veel mogelijkheden inbegrepen. De tarieven voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf bepalen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is meestal met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De tarieven zijn dus iets beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Sint Annen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Sint Annen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Sint Annen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Sint Annen

Het is voor iedereen uit Sint Annen raadzaam om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan immers dat je nabestaanden niet voor onverwachte forse prijzen van de uitvaart komen te staan. Kort door de bocht zijn er twee verschillende soorten verzekering: een nature uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Tekenend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een vaststaand dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn geïntegreerd. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een degelijk georganiseerde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze variant is uitstekend als je unieke wensen buiten een dienstenpakket hebt.

Er zijn bovendien nog variaties waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Omdat het aanbod voor een uitvaartverzekering Sint Annen best fors is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw leven past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Sint Annen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Sint Annen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Sint Annen

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Sint Annen in te schakelen voor het regelen van een uitvaartdienst in Sint Annen. We hebben het al even beknopt aangestipt in dit artikel, echter is het handig om hier wat dieper bij stil te staan. Het organiseren van het afscheidsdienst is veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij zorgen gelijk voor een fantastisch persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

Alle formaliteiten en de strakke planning wordt geregeld door hen. Als je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Sint Annen is het altijd verstandig om even via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Het allerlaatste afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je meteen een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Ook is het een goed plan om altijd even te kijken naar de werkzaamheden die er verricht kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer tevens in staat om additionele werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemen? Of bijvoorbeeld muziek (al dan niet live) ook binnen de opties valt? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. In deze tijd van rouw wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een langdurige pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Sint Annen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Sint Annen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Sint Annen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Sint Annense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Sint Annen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Sint Annen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Sint Annen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Sint Annen

Direct in contact met de correcte persoon

9 juni 2024

Vlak voor het heengaan kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Aan het sterfbed konden de voorkeuren al doorgenomen worden. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis dankzij deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Dank jullie wel voor het mogelijk maken hiervan!

- Janneke Hermans

Uitvaartbegeleider was enorm vriendelijk

2 juni 2024

Allereerst komt het leed en de dreun en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek vlot mensen inschakelen daarvoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verbaasd met hoe vriendelijk en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Niets geen nuchter gedoe, oprecht heel persoonlijk en niets was vreemd.Petje af.

- Marieke Meijer

Enorme steun gehad

28 mei 2024

Vrijblijvend eerst kunnen bestuderen wie er bij ons paste. We vonden iemand die ons erg steunde en die zaken vlot voor ons regelde. We hoefde niet eens zelf het overlijden van onze zus aan te geven.

- Brenda van de Wal

Een persoonlijk uitvaart geregeld

24 mei 2024

Mensen die echt meedenken zijn zeldzaam. We zijn een positieve ervaring rijker door deze uitvaart, hoe gek dat ook klinkt.

- Martine Willemsen

Snel in contact met de juiste persoon

13 mei 2024

Voor het echte overlijden van mijn tante zochten wij al contact met meerdere uitvaartcentra. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen reeds door te nemen. Om dit gezamenlijk zo te doen was het een indrukwekkende belevenis door deze uitvaartbegeleiders waarmee we vlug in contact waren. Bedankt voor het mogelijk maken hiervan!

- Kirsten Wolters

Geweldig afscheid

4 mei 2024

De uitvaartdienst was behoorlijk imponerend. Ondanks het verdriet na het heengaan van grootmoeder hadden we geen waardiger afscheid georganiseerd kunnen krijgen. Ontzettend fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Cornelis Martens

Passende uitvaart geregeld

28 april 2024

Vlot en respectvol geregeld. Erg content met hoe dit verlopen is.

- Robin Bakker

Het afscheid was geweldig geregeld

22 april 2024

Ik heb echt niet de juiste woorden om te definiëren hoe passend het contact tussen ons en de uitvaartbegeleider was. We hadden vlot de reacties op ons verzoek binnen en het klikte meteen met deze uitvaartbegeleider. Er werd echt geluisterd naar wat onze opa en wij zelf wilde en de ervaring van onze begeleider was zo welkom. We hebben echt een mooie laatste groet kunnen houden aan onze liefste opa.

- Vanessa van den Broek

Dank jullie wel!

16 april 2024

Gauw waren we in contact met diverse uitvaartcentra. Daarom hoefde we zelf amper iets te bepalen.
Mega bedankt!

- Judith Schouten

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Sint Annen

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Catrien Coolsma Uitvaartverzorging

Bentismaheerd 76
9736 EE Groningen
Nederland

06 47224744
http://catriencoolsma.nl/

Carla van der Burg Uitvaartverzorging

Holtstek 4
9713 DC Groningen
Nederland

050 318 6636
http://www.carlavanderburg.nl/