Uitvaart Wachtum

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag behapbaarder voor je. Heb jij behoefte aan hulp voor de uitvaart in Wachtum?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Wachtum verbonden wordt aan een professional die bij je wensen past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Wachtum – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Wachtum gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Wachtum vinden

Uitvaart Wachtum
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 108 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Wachtum aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Wachtum, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Wezup, Aalden en Meppen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Wachtum

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Wachtum kan best een moeilijke klus blijken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Wachtum vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Wachtum

Een overlijden is iedere keer een ingrijpende situatie. Er is uiteraard het leed en misschien de schrik bij een plotsklaps heengaan. Het is tevens een tijd waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel georganiseerd worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve aangifte bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Wachtum gebracht worden. Hierna moet er over belangrijke zaken een beslissing worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Wanneer er vooraf helderheid is over de voorkeuren van de overledene, geeft dit een hoop richting. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer ruimte voor het initiëren van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Wachtum.

Zeker zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal dingen vergeten. Dus is het regelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer relevant? Lees meer informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Wachtum

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Wachtum te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Wachtum contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Wachtum Lang niet iedereen weet wat de rol is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de bewaarplaats voor de overledene voordat de begrafenis zal plaatsvinden. De gestorvene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit verlangd is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. In eigen woning opbaren behoort ook tot de opties, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Wachtum. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze optie zal je in staat zijn om langer afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Behalve het opbaren van de personen is het uitvaartcentrum in Wachtum er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De mogelijkheden zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Hiervoor kun je een illustratie aanleveren. Ook kun je bij diverse uitvaartcentra bijstaan met de behandeling voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Wachtum met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Ook kun je ervoor kiezen om een privé tijdstip te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om samen een kopje thee te drinken en om het gezamenlijk af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Wachtum kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar het kerkhof of het crematiecentrum. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een allerlaatste afronding.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Wachtum

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Wachtum

Bij een overlijden is een cruciale optie waar de nabestaanden mee geconfronteerd worden de keus tussen een begrafenis of een crematie. Meestal heeft de overledene aan familie of via een wilsbeschikking laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Alsmede kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Wachtum zal begrijpelijk zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Vast staat dat de uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in vrijwel alle uitvaartcentra in Wachtum gehouden kan worden.

Wanneer iemand kiest voor een begrafenis, zal de gestorvene daarna naar een begraafplaats worden overgebracht. Een paar uitvaartcentra zijn gelegen meteen behalve een kerkhof. Als alternatief moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, is het normaal om te kiezen voor een uitvaartcentrum waarbij tevens gecremeerd kan worden. Dat is logischerwijs niet gedwongen. Je mag daarnaast van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Wel is het noodzakelijk om de tariefstellingen van een begrafenis en crematie Wachtum in het oog te houden. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit heeft grotendeels te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en bijomende tarieven voor een grafsteen of monument op het graf. Natuurlijk is de wil van de overledene doorgaans leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis & Wachtum

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Wachtum

Nadenken over een uitvaart kan een naar gevoel geven, vooral als je aan de kosten denkt. Het is toch echt noodzakelijk gezien het regelen van een overlijden best kostbaar kan zijn. Hier heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een grafkist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen hier nog diverse kosten bij, zoals:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de gestorvene
 • Eventuele dragers
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een rouwadvertentie

Een doorsnee uitvaart kost momenteel rond de € 7.000,-. Hierin zitten weliswaar een aantal opties inbegrepen. De kosten voor de uitvaart kun je afhankelijk van de behoeften zelf afwegen. Een koffietafel bijvoorbeeld, is gebruikelijk met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Denk je aan het laatste, dan zijn de tarieven aanzienlijker dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf zal goedkoper zijn dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Het verzekerde bedrag is dan het budget voor de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Wachtum en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Wachtum inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Wachtum inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Wachtum

Een uitvaartverzekering in Wachtum is de voornaamste selectie van je uitvaart. Met het hebben van een uitvaartverzekering in Wachtum zal je er immers niet helemaal afzonderlijk voor staan als het neerkomt op de onkosten. De meeste uitvaartverzekeringen betalen een afgesproken bedrag uit bij overlijden, wat ingezet kan worden voor de uitvaart. Bij genoemde optie spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet vereist. Maar, omdat het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het absoluut raadzaam.

Hoeveel je aan premie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Wachtum is afhankelijk van een aantal zaken. Dit is dan eveneens de reden dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een premie lager uit indien je deze op een jongere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger iemand. Verder is de premie afhankelijk van het soort uitvaartverzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke gezondheid. Het is zo dat een verzekering in Wachtum geweigerd kan worden als de verzekeraar je een te risicovol geval vindt. Bijna iedere keer zul je dan ook jouw medische dossier moeten overleggen voordat je een verzekering wilt aanvragen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een bedrag apart te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gebeurt, anders komen de achtergeblevenen straks geld tekort bij het financieren van jouw uitvaartdienst. Bij een tekort zal de gemeente mogelijk jouw naasten aansprakelijk stellen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Wachtum

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Wachtum verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Wachtum

Het is een goed besluit om een uitvaartondernemer in Wachtum in te huren voor het organiseren van een uitvaartdienst in Wachtum. Even kort nogmaals stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is wijs. Een uitvaartondernemer is er voor je om het werk rondom het organiseren van een uitvaart uit handen te nemen. Zij regelen gelijk voor een prachtig persoonlijke uitvaartdienst waarin alles soepel verloopt.

De meeste plechtigheden en de strakke planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is handig aangezien het een erg persoonlijke dag is. Je kunt dit middels onze pagina simpel en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is heel erg belangrijk en op deze manier heb je vlug een indruk van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Daarnaast is het slim om de werkzaamheden die de uitvaartverzorger voor je kan doen te analyseren en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer daarnaast in staat om persoonlijke werkzaamheden te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Wachtum ook in staat om misschien live muziek te organiseren als de gestorvene dit heeft gewenst? Dit zijn allemaal vragen die je misschien kunt stellen tijdens je zoektocht. We wensen jou sterkte in deze kritieke tijd, en helpen jou bij voorkeur met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets makkelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Wachtum

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Wachtum

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Wachtum. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Wachtumse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Wachtum. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Wachtum bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Wachtum die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Wachtum

Fantastische uitvaart

1 maart 2024

Het was zo smaakvol! De verslagenheid was enorm na het overlijden van grootmoeder maar de uitvaart had niet fijner geregeld kunnen worden. Het tempo van de offerte heeft hier echt aan bijgedragen, daardoor was er veel tijd om de uitvaartdienst te regelen.

- Melanie Hoekstra

Het vertrek van opa was erg fijn!

18 februari 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten regelen. Gelukkig hadden we zorgzame ondersteuning, wat zo belangrijk is voor een fijne en waardige uitvaart!

- Marijke Mulder

Volkomen de zorg uit handen

13 februari 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even vergelijken tot het werkelijke afscheid, alles was overeengekomen. Het verliep gemakkelijk en we kwamen in contact met mensen die er echt verstand van hebben. Buitengewoon tevreden.

- Elizabeth van der Meulen

Eerbiedige uitvaart

7 februari 2024

We hebben onze broer een eerbiedige en prachtige teraardebestelling kunnen geven. Het enige minpunt was de koffie, deze was niet erg aangenaam maar de rest was top georganiseerd.

- Ronald Sanders

Geweldige uitvaart

24 januari 2024

De uitvaartdienst was erg indrukwekkend. De verslagenheid was aanzienlijk na het sterven van grootmoeder maar de uitvaart had niet beter geregeld kunnen worden. Buitengewoon fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Mirjam Brouwer

Uitvaartbegeleider was enorm lief

20 januari 2024

Eerst komt het leed en de klap en dan weet je dat er van alles georganiseerd moet worden, gelukkig konden we via uitvaartplek gauw mensen inschakelen ervoor. Heel blij met dat we niet alles zelf moesten regelen en hoofdzakelijk verbaasd met hoe lief en persoonlijk deze begeleiding voor ons was. Persoonlijk contact en alles was mogelijk.Petje af.

- Frank Smeets

Een integere uitvaartdienst

13 januari 2024

We wilden het liever klein en privé houden en dat is geslaagd. Binnen een paar uur hadden we contact met onze begrafenis ondernemer en konden we vlug de begrafenis regelen. Merci.

- Bastiaan van der Meulen

Op verzoek vrijwel onmiddellijk een passende begeleider

3 januari 2024

Vlak voor het overlijden kwamen wij in contact met de juiste persoon voor de uitvaart van onze tante. Hierdoor waren we in staat de opties en wensen alvast door te nemen. Dit was erg bijzonder en denkbaar door dat we snel verschillende uitvaartverzorgers in onze mailbox en aan de telefoon hadden. Bedankt voor het mogelijk maken ervan!

- David Dekker

Liefdevol opgevangen

29 december 2023

Het schitterende leven van onze moeder is prachtig omgezet in haar afscheid en de liefdevolle opvang was ontroerend. Niks was te eigenaardig en het was enorm persoonlijk.

- Evelien de Graaf

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Wachtum

Uitvaartzorg Salland

Gramsbergerweg 66
7772 PB Hardenberg
Nederland

0523 522 117
http://www.uitvaartzorgsalland.nl/

Crematorium de Lariks

Oldemeijerweg 3
7794 RL Rheeze
Nederland

0523 522 112
http://www.crematoriumdelariks.nl/

Begrafenisvereniging Hardenberg Eo

Ommerweg 35
7797 RD Rheezerveen
Nederland

0523 263 015
https://www.bvheo.nl/