Uitvaart Valthe

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, onze sympathie. Vandaar dat we het jou iets gemakkelijker willen maken. Ben jij opzoek naar een fijne uitvaartondernemer uit Valthe die bij jouw wensen past?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Valthe verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het mooiste deel?

Wij doen dit compleet gratis & onafhankelijk van ieder uitvaartcentrum uit Valthe – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Valthe gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Valthe
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 132 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Valthe aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Valthe, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Nieuw Weerdinge, Sleen en Diphoorn bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Valthe

Een betaalbare en geschikte uitvaartondernemer vinden in Valthe kan best een lastige zijn. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer uit Valthe. Lees snel verder om erachter te komen hoe ook jij de beste uitvaartondernemer van Valthe kunt vinden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Valthe

Bij het wegvallen van een geliefde spelen er diverse emoties. Er is uiteraard het verdriet en mogelijkerwijs de schok bij een onverwachts overlijden. Het is daarnaast een tijd waarin er enorm veel op je afkomt. Er komt veel kijken bij het regelen van een uitvaart. Allereerst moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Aansluitend moet de overledene gebracht worden naar een uitvaartcentrum in Valthe. Daarna moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstukken
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Rouwvervoer
 • Wel of niet opbaren
 • De koffietafel
 • Hoe wordt de dienst ingevuld

Als de overledene zelf al wensen over de invulling heeft gedocumenteerd, dan is het makkelijker om keuzes te maken. Mocht dit niet zo zijn, dan maak je keuzes naar het beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Gelukkig is er momenteel steeds meer aandacht voor het regelen van een zo persoonlijk mogelijke begrafenis in Valthe.

Ongetwijfeld zul je in deze hectische periode enkele dingen vergeten. Daarom is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo belangrijk. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Lees aanvullende info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Valthe

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Valthe te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Valthe contacteren

Als iemand overlijdt die je dierbaar is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Valthe Lang niet iedereen weet wat het nut is van een dergelijk centrum. Je kunt dit centrum ook wel zien als de rustplaats voor de overledene voordat de uitvaart zal plaatsvinden. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak knap gemaakt en opgebaard wanneer dit gewild is door de nabestaanden. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene mooi opgebaard kan worden tot het afscheid. Het is ook geoorloofd om iemand thuis op te baren, dit kan doorgaans worden geregeld met een van onze aangesloten uitvaartcentrum in Valthe. Een speciaal koelelement huren behoort ook tot de opties. Daardoor is het een optie om langer gebruik te kunnen maken van de afscheidsperiode.

Indien je verzorging wenst van je geliefde is dit ook mogelijk in de uitvaartcentra in Valthe. Hier kan je denken aan het gereedmaken en aan het aankleden. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra helpen met de verzorging voor het afscheid. Voor de teraardebestelling kun je bijeenkomen in het uitvaartcentrum in Valthe met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Wil je nog een klein 1 op 1 afscheid met de dierbare, dan is dit het tijdstip hiervoor. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de opties om de begrafenis af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Valthe. Af en toe kun je ook na het afscheid samen te komen in het uitvaartcentrum voor een finale afsluiting.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Valthe

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie of Begrafenis Valthe

Bij een overlijden is een significante optie waar de achtergeblevenen mee geconfronteerd worden de optie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel begrijpelijk wat de wens van de overledene was en deze wens wordt in de regel ook gevolgd. Bovendien kan het zijn dat de directe familie hier een keuze in moet maken.

Wat het onderscheid tussen een crematie of begrafenis precies inhoudt zzal het meerendeel wel weten. Maar wat is de impact op de uitvaart op zichzelf? Weet dat los van de keuzemogelijkheid een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de plechtigheid daardoor in praktisch alle uitvaartcentra in Valthe gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de gestorvene na de plechtigheid naar een begraafplaats getransporteerd worden. Enkele uitvaartcentra zijn gelegen meteen naast een begraafplaats. Anders moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het gebruikelijk om te kiezen voor een crematorium waar ook de plaats is om een uitvaartdienst te organiseren. Dat is uiteraard niet gedwongen. Het staat je vrij om vanuit een uitvaartcentrum naar een losgelegen crematorium te rijden.

Zorg er wel voor dat je de prijzen van een begrafenis of crematie in Valthe in de gaten houdt. Meestal is een begrafenis duurder dan een crematie. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tarieven voor een steen of gedenkteken op de gedenkplaats. logischerwijs is de voorkeur van de gestorvene immer leidend in de keuzemogelijkheid voor een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis en Valthe

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Wat kost een uitvaart in Valthe

Het lijkt misschien wat zuur om na een overlijden te moeten stilstaan bij de kosten van een uitvaart in Valthe. Jammer genoeg is dit wel noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de kosten lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke prijzen, zoals een kist, de finale verzorging van de overledene en diensten van de begrafenisondernemer. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor kennisgeving van overlijden

De kosten na overlijden lopen doorgaans op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal aangelegenheden zitten hier normaal bij in. De tariefstelling voor het afscheid kun je afhankelijk van de behoeften zelf inschatten. Denk aan koffie en cake maar tevens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Dan zullen de tarieven hoger zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet helemaal. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een generaal graf is namelijk beter geprijsd dan een privaat graf.

Vaak zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Benieuwd naar de gemiddelde kosten die bij uitvaarten komen kijken?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Valthe en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Valthe inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Valthe inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Valthe

Wij raden iedereen in Valthe aan om een uitvaartverzekering te regelen. Zowel jij als je nabestaanden hebben dan de zekerheid dat zij niet voor flinke kosten komen te staan. Vaak kun je een keuze maken uit een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Met een natura uitvaartverzekering garandeer je je van een dienstenpakket waarin alle basis diensten zijn opgenomen en waarbij je verzekerd bent van een degelijk geregelde uitvaart.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitbetaald krijgt waarvoor een uitvaart kan worden geregeld. Deze versie is perfect als je specifieke wensen losstaand van een dienstenpakket hebt.

Verder is er ook nog een versie waarbij er een combinatie wordt geboden tussen een kapitaal- en natura uitvaartverzekering. Het is niet eenvoudig om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn zoveel instanties voor een uitvaartverzekering in Valthe dat het vergelijken ervan overdonderend lijkt. Toch is een vergelijking noodzakelijk. Zo betaal je niet teveel voor de keuze die het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Valthe

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Valthe verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Valthe

Het is een verstandig idee om een uitvaartondernemer in Valthe in te huren voor het organiseren van een uitvaart in Valthe. Even vluchtig andermaal stilstaan bij de voordelen van een uitvaartondernemer is slim. Het regelen van het afscheidsceremonie is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Zij regelen gelijk voor een schitterend persoonlijke uitvaartdienst waarin alles gesmeerd loopt.

De meeste formaliteiten en de smetteloze planning wordt geregeld door hen. Vergelijken van uitvaartondernemers is slim daar het een enorm persoonlijke dag is. Je kunt dit via onze internetpagina eenvoudig en snel doen zodat je vrijblijvend kunt bekijken welke partij bij jou past. Het allerlaatste afscheid is erg belangrijk en op deze wijze heb je vlug een impressie van de professionals die dit voor jou kunnen doen. Tevens is het een verstandig idee om altijd even te kijken naar de diensten die er uitgevoerd kunnen worden.

Is de uitvaartondernemer ook in staat om aanvullende diensten te verrichten, zoals het aankopen van bloemstukken? Of is deze uitvaartondernemer in Valthe ook in staat om eventueel live muziek te regelen als de gestorvene dit heeft gewenst? Deze persoonlijke ideeën kun je meenemen in je zoektocht naar de juiste uitvaartondernemer. In deze tijd van verdriet wensen wij jou veel sterkte en nemen we je met deze site hopelijk een lange pittige zoektocht uit handen.

Uitvaarthulp inschakelen in Valthe

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Valthe

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Valthe. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Valthese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Valthe. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Valthe bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Valthe die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Valthe

Fijne helpende hand

24 juli 2024

Toen mijn moeder overleed was ik erg somber en had ik geen zin om alles uit te zoeken en te pluizen. Via uitvaartplek.nl had ik binnen 24 uur een lieve uitvaartverzorgster die mij kon helpen. Ik heb zoveel steun gehad van de begeleidster.
Na de uitvaartdienst heeft ze nog even gebeld hoe het met mij ging. Echt heel vriendelijk.

- Maarten van der Meer

Waardige uitvaart geregeld

13 juli 2024

Vlug en loffelijk geregeld. Heel tevreden.

- Angelique de Graaf

Een eigen afscheid geregeld

10 juli 2024

Soms in het leven kom je mensen tegen die werkelijk met je betrokken zijn. Nooit verwacht dat we dit bij de uitvaart zo fijn geregeld konden krijgen.

- Johannes Gerritsen

Volkomen de zorg uit handen

1 juli 2024

Mede dankzij uitvaartplek hebben wij nauwelijks aan iets hoeven denken. Van onze eigen uitvaartverzekering nog even checken tot het echte afscheid, alles was besloten . Snel en eenvoudig kwamen wij in contact met de passende uitvaartcentra. Super geregeld.

- Nienke Post

Prachtig afscheid

26 juni 2024

Het was zo mooi! De verslagenheid was enorm na het sterven van oma maar de uitvaartdienst had niet beter geregeld kunnen worden. Enorm fijn hoe razendsnel we de offertes binnen hadden.

- Marcel van de Brink

Geweldig geholpen

21 juni 2024

Wij konden eerst goed voelen wie wij fijn vonden. We vonden een persoon die ons erg steunde en die zaken direct voor ons regelde. Zelfs het melden bij de gemeente (van het sterven van mijn zusje) was geregeld.

- Vanessa van der Linden

Dank jullie wel!

11 juni 2024

We hadden binnen een paar uur de belangrijkste offertes in huis. Vandaar hoefde we zelf amper iets te organiseren.
Super dankbaar!

- Guido Hendriks

Tot in de puntjes geregeld

7 juni 2024

Bijna onzichtbare hulp op de dag van de uitvaart gehad. Vooraf veel gesprekken gehad en daardoor was de crematie behoorlijk prettig georganiseerd. Verder hadden we vlot contact met de uitvaartcentra na de offerteaanvraag.

- Johanna Huisman

Merci!

31 mei 2024

We hadden binnen een paar uur de eerste offertes binnen. Dus hoefde we zelf nauwelijks iets te organiseren.
Enorm dankjewel!

- Nienke Post

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Valthe

Stg. tot Beh. van het Cremat. “De Meerdijk”

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland


http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/

UITVAARTVERZORGING HBS

Sint Gerardusstraat 92
7826 CH Emmen
Nederland

0591 725 802
http://uitvaartverzorginghbs.nl/

Crematorium de Meerdijk

Meerdijk 74
7825 TH Emmen
Nederland

0591 628 305
http://www.crematoriumdemeerdijk.nl/