Uitvaart Uithuizen

We begrijpen dat een uitvaart regelen een lastige tijd met zich mee brengt. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken dingen graag behapbaarder voor je. Ben jij op zoek naar hulp voor de uitvaart in Uithuizen?

Kijk dan niet verder.

Uitvaartplek zorgt dat jij die zoekt naar uitvaart Uithuizen verbonden wordt aan de partij die bij je wensen past.

Het fijnste deel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Uithuizen – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2023 en verder.

Uitvaartondernemer Uithuizen gezocht?

Een uitvaartondernemer uit Uithuizen vinden

Uitvaart Uithuizen
4.8
4.8 van de 5 sterren (gebaseerd op 94 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Uithuizen aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Uithuizen, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Startenhuizen, Kantens en Eppenhuizen bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Uithuizen

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Uithuizen is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zonder uitnodiging een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer uit Uithuizen vindt die hart heeft voor jouw zaak. Wij vertellen je graag wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Uithuizen

Bij het heengaan van een naaste spelen er diverse gevoelens. Er is vanzelfsprekend het leed en misschien de shock bij een onvoorzien heengaan. Het is ook een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet van alles georganiseerd worden bij een uitvaart. Als eerste de administratieve melding bij de gemeente. Daarna moet de overledene zelf verzorgd worden en naar een uitvaartcentrum in Uithuizen gebracht worden. Vervolgens moet er over belangrijke aangelegenheden een besluit worden genomen, zoals over:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemen
 • Berichtgeving naar nabestaanden
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • Aanvullende wensen

Indien er vooraf helderheid is over de wensen van de overledene, geeft dit een hoop richting. Als dit niet het geval is zul je als nabestaanden de keuzes zo goed mogelijk willen laten verbinden met de persoonlijkheid en het leven van de overledene. Gelukkig is er hedendaags steeds meer aandacht voor het organiseren van een zo persoonlijk mogelijke teraardebestelling in Uithuizen.

Zeker zul je in deze indrukwekkende periode een aantal dingen over het hoofd zien. Daarom is het inzetten van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Zij helpen je om alles in goede banen te leiden en zorgen dat er niets wordt vergeten. Welke zaken zijn er nog meer beslissend? Vindt aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Uithuizen

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Uithuizen te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Uithuizen contacteren

Bij een uitvaart in Uithuizen kun je kiezen uit een verscheidenheid aan uitvaartcentrums die verspreid in de stad beschikbaar zijn. Het uitvaartcentra heeft een flinke invloed op alle dingen voor en na de begrafenis. In alle uitvaartcentra in Uithuizen zijn er toerijkende faciliteiten om de overledene professioneel en met aanzien te behouden tot de dag van de begrafenis. Daarnaast is hier alles voorhanden om de overledene de allerlaatste behandeling te kunnen geven.

De primaire functie van een uitvaartcentrum Uithuizen zijn de ruimtes waar de overledene opgebaard kan worden en waar de uitvaartdienst wordt georganiseerd. Zonder twijfel mag het opbaren ook thuis gebeuren, maar als je dit liever niet hebt, dan heeft het uitvaartcentrum hier alle faciliteiten voor. Je kunt voorafgaand een ogenblik voor condoleances houden voor alle mensen die de geliefde kenden. Ook kun je het afgesloten houden voor uitsluitend genodigden of familie.

De meerderheid aan uitvaartcentra in Uithuizen hebben een zaal waar de dienst gehouden kan worden. Als dierbaren van de overledene kun je het afscheid erg sluitend maken. De voorkeur voor muziek (live, cd of usb), wie er een zegje doet en vanuit welk geloof er gesproken gaat worden is aan jullie. In veel uitvaartcentrum Uithuizen zijn er ook mogelijkheden voor video- of foto voorstellingen bij de dienst.

Na de begrafenis zijn er mogelijkheden voor een koffietafel in het uitvaartcentrum. Je kunt doorgaans kiezen voor iets simpels zoals koffie, thee en cake maar ook zijn er uitgebreidere mogelijkheden. Vergelijk daarom de andere uitvaartcentra in Uithuizen met mekaar en maak een weloverwogen keuze voor een uitvaartcentrum die aan alle verlangens kan voldoen.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Uithuizen

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie & Begrafenis Uithuizen

Een van de eerste beslissingen die achtergeblevenen moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. Dikwijls heeft de overledene aan familie of via een testament laten weten wat de persoonlijke voorkeur geniet. Bovendien kan het zijn dat de naaste familie hier een keuze in moet maken.

Het onderscheid tussen begrafenis en crematie in Uithuizen zal bekend zijn, maar wat hebben deze verschillen voor invloed op de uitvaart zelf? Besef dat ongeacht de selectie van een uitvaartondernemer de organisatie van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat de uitvaartdienst daardoor in bijna alle uitvaartcentra in Uithuizen gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gelocaliseerd zijn bij een kerkhof en af en toe moet er met de rouwauto naar een begraafplaats gereden worden.

Als er voor een crematie wordt gekozen, is het gangbaar om te kiezen voor een uitvaartcentrum waar daarnaast gecremeerd kan worden. Dat is simpelweg niet gedwongen. Het staat je vrij om vanaf een uitvaartcentrum naar een extern crematorium te rijden.

Zorg er ook voor dat je de tarieven van een begrafenis of crematie in Uithuizen in de gaten hebt. Een begrafenis zal prijziger zijn dan een crematie. Dit heeft in het bijzonder te maken met grafrechten die je aan de gemeente moet betalen en aanvullende tariefstelling voor een steen of monument op de rustplaats. Uiteraard is de voorkeur van de overledene meestal leidend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Begrafenis of Crematie Uithuizen

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Uithuizen

Het voelt mogelijkerwijs wat zuur om na een heengaan na te denken over de prijzen van een uitvaart in Uithuizen. Helaas is dit echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan enorm in de papieren lopen. Je gaat überhaupt sommige kosten maken, denk hier aan een grafkist of een asurn. Ook de verzorging van de geliefde en de tarieven van een uitvaartverzorger. Ook is het persoonlijk welke kosten er nog bij komen. Denk aan:

 • Het opbaren in een uitvaartcentrum
 • Het transport van de overledene
 • Eventuele dragers
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor mededeling van overlijden

De kosten na overlijden lopen over het algemeen op tot tenminste 7.000,- euro. Een aantal zaken zitten hier normaal bij in. Je kunt de uitvaartkosten in Uithuizen zo hooggeprijsd maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wens je broodjes, hapjes of een lunch of diner? Dan zullen de kosten aanzienlijker zijn. De prijzen zijn dus nogal beïnvloedbaar, maar niet volledig. Kies je voor een begrafenis dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een alledaags graf is namelijk minder duur dan een privaat graf.

Doorgaans zijn de kosten ook afhankelijk van de soort verzekering die de overledene heeft afgesloten. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Bij extra wensen en gemaakte kosten die je deze zelf te betalen. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Uithuizen en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Uithuizen inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Uithuizen inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Uithuizen

Wij raden iedereen in Uithuizen aan om een uitvaartverzekering te nemen. Je weet dan geheid dat je achtergeblevenen niet voor onverwachte aanzienlijke prijzen van de uitvaart komen te staan. Over het algemeen kun je kiezen tussen een natura uitvaartverzekering of een kapitaal uitvaartverzekering.

Kenmerkend van een uitvaartverzekering op basis van natura is een permanent dienstenpakket waarin de door jou gekozen services zijn opgenomen. Hiermee ben je dan gegarandeerd van een goed georganiseerde uitvaartdienst.

Kenmerkend voor een kapitaal uitvaartverzekering is dat je een geldbedrag uitgekeerd krijgt waarmee een uitvaart kan worden geregeld. Deze optie is perfect als je bijzondere wensen uitgezonderd van een dienstenpakket hebt.

Er zijn verder nog vormen waarbij een natura en kapitaal uitvaartverzekering gecombineerd worden. Aangezien het aanbod voor een uitvaartverzekering Uithuizen enorm groot is, is het vergelijken van een uitvaartverzekering zeer aan te raden. Zo selecteer je de uitvaartverzekering die het meeste bij jouw situatie past.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Uithuizen

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Uithuizen verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Uithuizen

Het is een verstandig besluit om een uitvaartondernemer in Uithuizen in te schakelen voor het regelen van een uitvaart in Uithuizen. We hebben het al even eerder vermeld in dit artikel, maar is het belangrijk om hier wat meer bij stil te staan. Het regelen van het afscheid is erg veel werk en een uitvaartverzorger neemt dit je uit handen. Dat is dan daarnaast meteen de partij die ervoor zal zorgen dat alles op de passende manier zal worden georganiseerd.

Alle plechtigheden en de smetteloze planning wordt georganiseerd door hen. Voordat je ervoor kiest om rechtstreeks in zee te gaan met een uitvaartondernemer in Uithuizen is het iedere keer verstandig om moeiteloos via onze webpagina een aanvraag in te dienen, zodat je vrijblijvend kunt vergelijken. Zo kun je even kort in contact komen en heb je al snel een goed beeld door wie jij graag de allerlaatste dag van jouw geliefde laat regelen. Ook is het handig om de diensten die de uitvaartverzorger voor je kan doen te bekijken en te vergelijken.

Is de uitvaartondernemer verder in staat om persoonlijke diensten te verrichten, zoals het kopen van bloemstukken? Of eventueel muziek (al dan niet live) ook binnen de mogelijkheden valt? Dit zijn allemaal vragen die je eventueel kunt stellen bij het zoeken. We wensen jou sterkte in deze lastige periode, en helpen jou het liefste met het vinden van de juiste connectie zodat alles net even iets dragelijker voor je wordt.

Uitvaarthulp inschakelen in Uithuizen

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Uithuizen

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Uithuizen. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Uithuizense uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Uithuizen. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Uithuizen bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Uithuizen die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Uithuizen

Persoonlijke steun en toeverlaat

20 mei 2023

Deze uitvaart is memorabel, de uitvaartverzorger was flink doorgewinterd. Hij was erg vriendelijk en persoonlijk ingesteld en heeft ons met alles bij mogen staan.

- Simone Meijer

Een integere uitvaartdienst

7 mei 2023

We wilden het bij voorkeur klein en privé houden en dat is gelukt. Gelukkig hadden we snel contact met degene die de begrafenis voor ons kon organiseren. Merci.

- Bas Huisman

Fijne mensen voor de uitvaartdienst

6 mei 2023

Fijne mensen die alles vlot en degelijk regelen ontdekt.

- Klaas de Haan

Erg content door lieve hulp

23 april 2023

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niks zelfstandig te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Ronald Verbeek

De ultieme groet was perfect

17 april 2023

De woorden ontbreken om te beschrijven hoe prachtig de ervaring met de uitvaartorganisatie was. Op dezelfde dag dat we de offertes aan hadden gevraagd kregen we al gelijk contact met deze mensen en het was vanaf begin af aan volmaakt. Luisteren en dit omzetten in de juiste wensen was echt geen probleem voor deze man waardoor de voorkeuren van opa echt werden gehoord. We hebben echt een mooie ultieme groet kunnen geven aan onze liefste opa.

- Natascha van Dam

Het afscheid van opa was enorm fijn!

13 april 2023

Het was het eerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame ondersteuning, wat zo bepalend is voor een goede en waardige begrafenis!

- Antonius Evers

Zeer fijne ceremonie gehad!

4 april 2023

Het is exact gegaan zoals papa het het liefste had gewild. Echt geweldig mooi (en met betrekkelijk beperkte prijzen) hoe we dit vertrek hebben kunnen vormgeven. Niets was vreemd of teveel voor de uitvaart, alle mogelijkheden die we wilden konden ook. Zelfs na de plechtigheid was er nog even contact over hoe het met ons ging.

- Barry de Lange

Warme helpende hand

19 maart 2023

Het doodgaan van mijn mama had een forse impact op mij, enorme rouw en dus niet in staat zaakjes te regelen. Dus kon ik via uitvaartplek.nl rap in aanraking komen met de juiste mensen. Ze was zo behulpzaam en begripvol.
Ze was heel warm en begripvol. En ook na het afscheid nam ze nog even contact op. Enorm gewaardeerd.

- Sjoerd van der Horst

Het afscheid van opa was zo mooi!

15 maart 2023

Aangezien dit de eerste keer was dat we een overlijden in de kring hadden was het behoorlijk indrukwekkend. Nu begrijpen wij hoe beslissend de juiste persoon voor de uitvaart eigenlijk is.

- Christian van de Brink

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Uithuizen

Uitvaartverzorging Koster

Zuiderweg 191
9744 AD Groningen
Nederland

050 309 5674
http://begrafenis-crematieverzorging.nl/

Marijke Buursink Uitvaartverzorging

Oosterseweg 1
9785 AD Zuidwolde
Nederland

06 41108520
http://www.marijkebuursink.nl/

Sakura Uitvaartverzorging

Nieuwbrugsterweg 1021
9832 TH Den Horn
Nederland

06 46642828
http://www.sakura-uitvaart.nl/