Uitvaart Uffelte

Een uitvaart regelen stond vast niet op je verlanglijstje. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. Dit is de reden dat we het jou ietwat makkelijker willen maken. Ben jij op zoek naar een professional voor de uitvaart in Uffelte?

Kijk dan niet verder.

Wij zorgen dat jij die op zoek bent naar uitvaart Uffelte verbonden wordt aan een uitvaartondernemer die bij je past.

Het belangrijkste onderdeel?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartcentra uit Uffelte – voor altijd – zodat jij het beste geholpen wordt in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Uffelte gezocht?

Vraag direct 3 offertes aan

Uitvaart Uffelte
4.9
4.9 van de 5 sterren (gebaseerd op 99 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Uffelte aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Uffelte, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Meppel, Frederiksoord en Koekange bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Uffelte

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Uffelte is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Je kunt nu eenmaal niet bij het dichtstbijzijnde uitvaartcentrum binnen stappen en de eerste persoon kiezen die je ziet. Er zijn enkele belangrijke stappen die je zult moeten volgen om er helemaal zeker van te zijn dat je uiteindelijk een uitvaartondernemer in Uffelte vindt die het beste met je voor heeft. Wij vertellen je graag waar je aan moet denken!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Uffelte

Een heengaan is altijd een ingrijpende aangelegenheid. Denk aan de schok bij een onverwacht overlijden en het daaruit voortkomende verdriet. Maar een heengaan houdt ook een drukke periode in, waarin in een kort tijdsbestek de uitvaart georganiseerd moet worden. Er moet veel georganiseerd worden bij een teraardebestelling. Ten eerste moet het overlijden aangegeven worden bij de gemeente. Dan moet de overledene overgebracht worden naar een uitvaartcentrum in Uffelte. In de dagen meteen na het heengaan moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de voorkeur van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Rouwvervoer
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De executie van de wilsbeschikking

Wanneer er van tevoren helderheid is over de voorkeuren van de overledene, helpt dit enorm. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het aansluit op het leven van de overledene. Daarom is het ook steeds vaker mogelijk om bij een begrafenis in Uffelte unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Geheid zul je in deze indrukwekkende tijd een aantal zaken over het hoofd zien. Dus is het inschakelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog aan denken? Lees aanvullende informatie over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Uffelte

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Uffelte te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Uffelte contacteren

Als iemand overlijdt die je geliefd is moet je op korte termijn contact opnemen met een uitvaartcentrum in Uffelte Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk organiseert. Op deze plaats vindt het finale afscheid plaats van de overledene voordat deze naar de begrafenis of crematie gaat. De overledene wordt in het uitvaartcentrum vaak aantrekkelijk gemaakt en opgebaard wanneer dit wenselijk is door de nabestaanden. Door de bijzondere koelcellen blijft het lichaam optimaal bewaard. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je regelen met jouw betreffende uitvaartondernemer in Uffelte. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een speciale koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Uffelte er voor je als het neerkomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn onder andere make-up en ook het aandoen van bepaalde kleren. Hiervoor kun je een foto aanleveren. Ook kun je bij allerlei uitvaartcentra assisteren met de behandeling voor het vertrek. Eveneens kunt je in uitvaartcentrum Uffelte bijeenkomen met de directe kring om afscheid te nemen van de geliefde. Tevens kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Daarna bestaat er vaak de gelegenheid om tezamen een kopje koffie te drinken en om het samen af te ronden.

Op de dag van de crematie of uitvaart zal de rouwstoet afreizen van het uitvaartcentrum in Uffelte. Soms is het geoorloofd om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Uffelte

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Begrafenis & Uffelte

Het is belangrijk dat je nadenkt over de vraag of je liever gecremeerd wilt worden of dat je begraven wilt worden. Hier wil je jouw achtergeblevenen liever niet mee belasten. Een crematie is over het algemeen genomen beter geprijsd dan een begrafenis. Belangrijkste aanleiding hiervoor is dat er bij een begrafenis in Uffelte een graf geregeld moet worden. De prijzen kunnen flink oplopen hiervoor. De tariefstellingen voor een begrafenis in Nederland zullen per gemeente afwijken. Je doet er dus goed aan om dit eerst even degelijk uit te zoeken voordat je besluit om een keuze te maken. Je bent behalve de tariefstelling voor het graf zelf ook geld kwijt aan een kist en een grafsteen. Ook hierbij kunnen de kosten oplopen, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

Crematies in Uffelte zijn fors beter geprijsd. Het prijzigste aan het cremeren is de urn. Tegen een kostenvergoeding kun je iemand zijn as ook uit laten strooien. Het is tevens een optie om zelf de as uit te strooien, indien dit in overleg wordt gedaan. Los van de kwestie of je een begrafenis of crematie in Uffelte wilt is het van belang om de tarieven altijd goed te vergelijken. Er bestaan flink wat prijsverschillen tussen partijen. Door dit te beschouwen zal je in staat zijn om flink geld te besparen.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie of Begrafenis Uffelte

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Uffelte

Piekeren over een uitvaart kan een hinderlijk gevoel geven, zeker als je aan de kosten denkt. Jammer genoeg is dit toch echt noodzakelijk, want een uitvaartdienst kan behoorlijk in de papieren lopen. Hierbij heb je te maken met onvermijdelijke tarieven, zoals een kist, de finale verzorging van de gestorvene en diensten van de begrafenisondernemer. Afhankelijk van de behoeften komen daar nog diverse kosten bij, zoals:

 • De plaats van opbaren voor de uitvaart
 • Rouwvervoer
 • Mogelijk in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemstukken
 • Overlijdenskaarten
 • Een aankondiging voor aangifte van overlijden

Een gemiddelde uitvaartdienst kost tegenwoordig circa € 7.000,-. Daarbij zitten weliswaar een aantal mogelijkheden inbegrepen. Je kunt de uitvaartkosten in Uffelte zo exclusief maken als je zelf wilt. Een koffietafel bijvoorbeeld, is standaard met koffie en cake. Wil je broodjes, hapjes of een lunch of avondmaaltijd? Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de kosten hoger dan indien je uitsluitend voor koffie en cake kiest. Is er gekozen voor een begrafenis, dan moet je rekening houden met grafrechten en het soort rustplaats. Een alledaags graf is namelijk goedkoper dan een privaat graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Uffelte en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Uffelte inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Uffelte inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Uffelte

Een uitvaartverzekering in Uffelte afsluiten is een van de slimste beslissingen die je zelf kunt maken. Indien je in Uffelte een uitvaartverzekering regelt, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk deel van de kosten zijn afgedekt. De allermeeste uitvaartverzekeringen keren een vast geldbedrag uit bij overlijden, wat gebruikt kan worden voor de uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een geldbedrag bij elkaar. Het is overigens niet verplicht om zo’n verzekering af te sluiten. Maar, omdat het dingen zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart organiseren, is het zeer aan te raden.

Wat je aan verzekeringspremie moet betalen voor je uitvaartverzekering in Uffelte is afhankelijk van een aantal zaken. Dat is dan zeker de aanleiding dat de verzekeringspremie voor elk persoon zal uiteenlopen. Een jonger persoon betaalt doorgaans minder verzekeringspremie dan een mens op latere leeftijd. Verstandig, want een ouder mens overlijdt statistisch gezien sneller dan een jonger mens. Verder is de verzekeringspremie afhankelijk van het soort verzekering wat je wilt afsluiten en van je persoonlijke welzijn. Een aanbieder is niet gedwongen om je te accepteren voor een verzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Uffelte je een te omvangrijk gevaar vindt, zullen ze je afwijzen. Bijna altijd zul je dan ook jouw medische verslag moeten inleveren voordat je een verzekering wilt afsluiten. Mocht je het zelf wensen te doen dan kun je uiteraard ook zelfstandig een geldbedrag apart zetten. Kies er echter dan wel voor om dit echt te doen, je wilt immers wel zeker zijn dat de uitvaart betaald kan worden. Wanneer dit niet gebeurt zal de gemeente mogelijk jouw naasten aanspreken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Uffelte

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Uffelte verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Uffelte

Het is verstandig om direct na het overlijden een uitvaartondernemer in Uffelte te bellen. Na een heengaan zul je niet in de gemoedstoestand zijn om onmiddellijk al dingen te regelen. Als dit de allereerste keer is dat je hiermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Hiervoor is er de uitvaartondernemer.

Om veel dingen uit je handen te nemen in een tijd van rouw zijn er uitvaartverzorgers. Zij regelen alle zaken rondom een uitvaart. Hierdoor kunnen jij en je familie er voor elkaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt als ook het rouwtransport van de overledene naar een uitvaartcentrum. Aansluitend kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Doordat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Uffelte zorgen voor een mooie allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Uffelte

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Uffelte

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Uffelte. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Uffeltese uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Uffelte. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Uffelte bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Uffelte die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Uffelte

Snel geregelde huiselijke uitvaartdienst

5 maart 2024

Het bedrijf wat contact met ons zocht was erg persoonlijk. Naast dat we snel gebeld werden was het uitvaartcentrum ook nog eens erg knus. Paste bij wat wij fijn vinden, geen klinische centra maar smaakvol en warm.

- Renate Schipper

Een fijne uitvaartdienst

24 februari 2024

We hebben een buitengewoon passende begeleider kunnen vinden. We hebben alleen achteraf niks meer vernomen, spijtig.

- Tim Bos

Zeer blij door attente hulp

19 februari 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik stond er niet alleen meer voor. Alles werd voor mij georganiseerd na het contact zoeken met deze mensen. Gelukkig was dit binnen 1 dag gelukt.

- Albert de Graaf

Een vertrouwd afscheid

12 februari 2024

Na het vlotte eerste contact met de begeleider konden we alle persoonlijke behoeften in het afscheid opnemen. Omdat dit er behoorlijk wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaart zoals onze vader dat bij voorkeur wilde. Ook vielen de tarieven ons alles mee dus erg blij met de aanbieding van uitvaartplek achteraf!

- Sander van de Wal

Wel betrokken bij de uitvaart

7 februari 2024

Zelden in het leven kom je mensen tegen die oprecht met je betrokken zijn. Nimmer verwacht dat we dit bij de uitvaart zo mooi geregeld konden krijgen.

- Niels Driessen

Prachtig afscheid begeleid

22 januari 2024

Vlot en waardig geregeld. Heel gelukkig.

- Sjoerd de Groot

Zeer tevreden door lieve hulp

17 januari 2024

Ik heb hele attente ondersteuning gehad toen ik het overlijden van mijn partner moest organiseren. Ik hoefde niets zelfstandig te doen. Ik hoefde uitsluitend de eerste dag te zoeken naar wie mij kon helpen. Gelukkig was dit binnen 1 dag geslaagd.

- Dirk van de Velden

Persoonlijke uitvaartdienst

7 januari 2024

Omdat we na de aanvraag vlug contact met een uitvaartbegeleider hadden was er plaats voor alle eigen ideeën. Omdat dit er nogal wat waren was het een volkomen persoonlijke uitvaartdienst zoals onze pappa dat graag wilde. Ook vielen de kosten ons alles mee dus erg blijgestemd met de offerte van uitvaartplek achteraf!

- Adriaan van Dijk

Het vertrek was prachtig

31 december 2023

Vlug en keurig georganiseerd. Naderhand nog gevraagd of ik nog vragen had.

- Vanessa Schipper

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Uffelte

Annerie Kremer Uitvaartzorg

Noordeinde 9
7941 AS Meppel
Nederland

0522 245 021
http://www.kremeruitvaartzorg.nl/

Wassink Begraf.-/Crem.verz. BV

Zomerdijk 9-A
7942 JR Meppel
Nederland

0522 281 878
http://www.wassink-uitvaart.nl/

Wassink Begrafenis- en Crematieverzorging B.V.

Zomerdijk 9-A
7942 JR Meppel
Nederland

0522 281 878
http://www.wassink-uitvaart.nl/