Uitvaart Ter Apelkanaal

Het laatste wat je wilt doen met je week is een uitvaart regelen. Vanuit Uitvaartplek, ons medeleven. We maken de situatie graag draaglijker voor je. Zoek jij ontzorging voor de uitvaart in Ter Apelkanaal?

Dan ben je aan het juiste adres.

Uitvaartplek zorgt dat jij die op zoek bent naar uitvaart Ter Apelkanaal verbonden wordt aan een expert die bij je wensen past.

Het belangrijkste gedeelte?

Uitvaartplek doet dit compleet gratis & onafhankelijk van alle uitvaartondernemers uit Ter Apelkanaal – voor altijd – zodat onze klanten het beste geholpen worden in 2024 en verder.

Uitvaartondernemer Ter Apelkanaal gezocht?

Vraag ondersteuning aan in Ter Apelkanaal

Uitvaart Ter Apelkanaal
4.7
4.7 van de 5 sterren (gebaseerd op 115 reviews)
uitvaart en begrafenis
Uitvaartcentrum
Uitvaart wat te doen
Uitvaart verzekering regelen
Uitvaart regelen
Uitvaartcentrum
Haesema Uitvaartondernemer

Hulp bij uitvaart Ter Apelkanaal aanvragen gaat heel gemakkelijk zoals je ziet. Meestal ontvang je dezelfde dag nog reactie! We helpen niet alleen mensen in Ter Apelkanaal, maar in heel Nederland! Zo hebben wij nabestaanden uit Sellingen, Ter Apel en Musselkanaal bijvoorbeeld ook geholpen aan een uitvaartondernemer.

Waarom uitvaart Ter Apelkanaal

Het zoeken van een geschikte en natuurlijk een betaalbare uitvaartondernemer in Ter Apelkanaal is nog niet zo makkelijk als dat je zou denken. Het is nu eenmaal niet geheel volgens etiquette om zomaar een uitvaartcentrum binnen te stappen zonder eerder contact. Er zijn een aantal stappen om in je achterhoofd te houden wanneer je opzoek gaat naar een uitvaartondernemer in Ter Apelkanaal. Wij vertellen je met alle plezier wat je moet onthouden!

Spring direct naar:

Uitvaart regelen Ter Apelkanaal

Een overlijden is immer een heftige situatie. Denk aan de schok bij een plotseling heengaan en het daaruit voortkomende leed. Het is daarnaast een periode waarin er heel veel op je afkomt. Er moet veel geregeld worden bij een begrafenis. Ten eerste de administratieve bekendmaking bij de gemeente. Vervolgens moet de overledene vervoerd worden naar een uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal. In de dagen direct na het overlijden moeten er allerlei keuzes gemaakt worden, zoals de keus van:

 • De kist
 • De (graf)steen of de urn
 • Bloemstuk
 • Rouwkaarten
 • Het vervoer van de overledene
 • Zelf verzorgen of laten verzorgen
 • De koffietafel
 • De uitvoering van de wilsbeschikking

Als de overledene zelf al voorkeuren over de invulling heeft vastgelegd, dan is het gemakkelijker om beslissingen te maken. Mocht dit anders zijn, dan maak je keuzes naar je beste inzicht, zodat het verbindt met het leven van de overledene. Daardoor is het ook steeds vaker mogelijk om bij een teraardebestelling in Ter Apelkanaal unieke aanpassingen aan een uitvaart aan te brengen.

Zeker zul je in deze drukke periode enkele dingen over het hoofd zien. Daarom is het regelen van een uitvaartondernemer zo fundamenteel. Veel zaken worden je uit handen genomen en er wordt niets over het hoofd gezien. Waar moet je verder nog bij stil staan? Vindt meer info over een uitvaart regelen.

Regel de uitvaart in Ter Apelkanaal

Uitvaart Regelen

Klik op ‘Uitvaart regelen’ om een betaalbare uitvaartondernemer uit Ter Apelkanaal te vinden en gemakkelijk de uitvaart te regelen.

Uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal contacteren

Als een dierbare komt te overlijden dan zul je binnen de kortste keren in contact komen met een uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal. Het is niet bij iedereen bekend wat een uitvaartcentrum eigenlijk regelt. Op deze plek vindt het finale afscheid plaats van de overledene alvorens deze naar de begrafenis of crematie gaat. In het uitvaartcentrum worden dierbaren klaargemaakt voor de uitvaart en liggen zij hier opgebaard wanneer dit gewenst is. Er zijn gekoelde kamers beschikbaar zodat de overledene keurig opgebaard kan worden tot het afscheid. Thuis opbaren behoort ook tot de mogelijkheden, dit kun je afspreken met jouw betreffende uitvaartondernemer in Ter Apelkanaal. Zo is het onder andere mogelijk om een aparte koelcabine te huren. Door deze mogelijkheid zal je in staat zijn om langduriger afscheid te kunnen nemen van jouw naaste of geliefde.

Naast het opbaren van de overledenen is het uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal er voor je als het aankomt op de behandeling van de overledene. De opties zijn bijvoorbeeld make-up en ook het aantrekken van bepaalde kleding. Foto’s aanleveren is raadzaam. Bij sommige uitvaartcentra mag je zelf meehelpen met het klaarmaken. Voor de teraardebestelling kun je samenkomen in het uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal met genodigden om in besloten kring afscheid te nemen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een privé moment te plannen waarop jij afscheid kunt nemen. Na het afscheid behoren de welbekende koffie en cake tot de mogelijkheden om de uitvaart af te ronden.

Vanaf het uitvaartcentrum in Ter Apelkanaal kan het afscheid beginnen met een rouwstoet naar de begraafplaats of het crematorium. Soms is het denkbaar om na afloop nog een laatste keer samen te komen in het uitvaartcentrum.

Lees verder over wat een uitvaartcentrum allemaal voor jou doet.

Alle uitvaartondernemers uit Ter Apelkanaal

Bekijk ook uitvaartondernemers uit

Crematie en Begrafenis Ter Apelkanaal

Een van de eerste keuzes die nabestaanden moeten maken is de selectie tussen een begrafenis of een crematie. In de meeste situaties is het wel helder wat de voorkeur van de overledene was en deze wens wordt normaal alsmede opgevold. De keuze kan ook overgelaten zijn aan de directe familie.

Het verschil tussen begrafenis en crematie in Ter Apelkanaal zal bekend zijn, maar wat hebben deze afwijken voor impact op de uitvaart zelf? Feit is dat de uitvaartondernemer het regelen van zowel een begrafenis als een crematie op zich kan nemen en dat een uitvaartdienst in zo goed als alle uitvaartcentra in Ter Apelkanaal gehouden kan worden.

Bij een begrafenis zal de overledene na de plechtigheid naar een kerkhof gebracht worden. Er zijn uitvaartcentra die gevestigd zijn bij een begraafplaats en zo nu en dan moet er met de rouwauto naar een kerkhof gereden worden.

Wordt er voor een crematie gegaan, dan is het normaal om te kiezen voor een crematorium waar ook de mogelijkheid is om een uitvaartdienst te regelen. Dat is vanzelfsprekend niet gedwongen. Je mag ook van een uitvaartcentrum naar het crematorium rijden.

Zorg er eveneens voor dat je de tariefstelling van een begrafenis of crematie in Ter Apelkanaal in het oog hebt. Een begrafenis zal kostbaarder zijn dan een crematie. Dit komt in het bijzonder door de storting van grafrechten aan de gemeente en de bijomende tariefstelling voor een grafsteen of monument op de rustplaats. overigens is de wil van de overledene over het algemeen bepalend in de keuze tussen een begrafenis of crematie.

Op de pagina’s begrafenis en crematie hebben we meer info voor je klaarstaan.

Crematie & Begrafenis Ter Apelkanaal

Regel de begrafenis

Regel de crematie

Klik op een van bovenstaande knoppen voor meer informatie.

Kosten van een uitvaart in Ter Apelkanaal

Nadenken over een uitvaartdienst kan een hinderlijk gevoel geven, vooral als je aan de prijzen denkt. Het is toch echt noodzaak gezien het regelen van een overlijden enorm prijzig kan zijn. Je gaat hoe dan ook een aantal kosten maken, denk hierbij aan een grafkist of een (as)urn. Ook de verzorging van de dierbare en de kosten van een uitvaartverzorger. Afhankelijk van de wensen komen daar nog extra kosten bij, zoals:

 • De locatie van opbaren voor de uitvaartdienst
 • Het vervoer van de gestorvene
 • Eventueel in te huren dragers van de (graf)kist
 • Bloemen
 • Rouwkaarten
 • Een advertentie voor melding van overlijden

De prijzen na overlijden lopen gemiddeld op tot tenminste 7.000,- euro. Een veelheid zaken zitten hier normaal bij in. De tarieven voor de uitvaartsdienst kun je afhankelijk van de voorkeuren zelf afwegen. Denk aan koffie en cake maar eveneens aan broodjes, lunch, kleine hapjes of een diner. Denk je aan het allerlaatste, dan zijn de tarieven hoger dan wanneer je louter voor koffie en cake kiest. Kies je voor een teraardebestelling dan dien je te denken aan grafrechten en de keuze voor een graf. Een algemeen graf is namelijk beter geprijsd dan een particulier graf.

De prijs wordt ook bepaalt door een mogelijke uitvaartverzekering die de dierbare vooraf heeft geregeld. Welk bedrag er verzekerd is wordt dan vergoed bij de uitvaart. Ga je hier overheen zal dit extra betaald moeten worden. Meer informatie over de kosten bij een overlijden?

Navigeer even naar kosten uitvaart en we zetten alles voor je op een rijtje.

Vergelijk uitvaartondernemers in regio Ter Apelkanaal en krijg direct een kostenindicatie voor de uitvaart en alle diensten eromheen.

Kosten uitvaart Ter Apelkanaal inzichtelijk

Klik op de knop ‘Kosten uitvaart Ter Apelkanaal inzichtelijk’ om vrijblijvende voorstellen te ontvangen die je op je gemak kunt vergelijken zodat je de beste keuze kunt maken die fijn voelt voor jouw situatie.

Uitvaartverzekering Ter Apelkanaal

Een uitvaartverzekering in Ter Apelkanaal vergelijken is een van de beste beslissingen die je zelfstandig kunt maken. Als je in Ter Apelkanaal een uitvaartverzekering afsluit, ben je ervan verzekerd dat een belangrijk gedeelte van de kosten zijn gedekt. De meeste uitvaartverzekeringen vergoeden de meest voorkomende onkosten die komen kijken bij een uitvaart. Bij deze variant spaar je als het ware een bedrag bij elkaar. Een uitvaartverzekering is niet gedwongen. Maar, aangezien het zaken zoveel zorgelozer maakt bij een uitvaart regelen, is het zeer raadzaam.

De premie van de uitvaartverzekering in Ter Apelkanaal zal steevast afhankelijk zijn van een aantal factoren. Dat is dan zeker de reden dat de premie voor elk persoon zal wisselen. Zo valt een verzekeringspremie minder hoog uit wanneer je hem op een jongere leeftijd aangaat. Begrijpelijk, want een ouder individu overlijdt statistisch gezien eerder dan een jonger persoon. Tevens zal de premie afhankelijk zijn van de soort verzekering die je wilt hebben en van jouw welzijn. Een verzekeraar is niet gedwongen om je te accepteren voor een uitvaartverzekering. Wanneer een uitvaartverzekeraar in Ter Apelkanaal je een te fors risico vindt, kunnen ze je afslaan. Het aanvragen van een verzekering gaat dan ook regelmatig samen met het opsturen van een gezondheidsverklaring en in een aantal gevallen het meesturen van een medisch dossier. Je kunt er simpelweg ook voor kiezen om zelf geld opzij te leggen in plaats van te verzekeren. Zorg er dan wel écht voor dat dit gedaan wordt, anders komen de achtergeblevenen later geld tekort bij het financieren van jouw uitvaart. Bij een tekort zal de gemeente wellicht jouw familie benaderen om de overige kosten te dekken.

Bereken direct de kosten van de uitvaart zoals jij hem graag zou willen zien, en sluit direct een uitvaartverzekering af via onze pagina uitvaartverzekering vergelijken.

Uitvaartverzekering vergelijken Ter Apelkanaal

Vrijblijvend uitvaartverzekeringen vergelijken

Zorg ervoor dat je verzekerd bent voor de toekomst en dat je je nabestaanden niet met een boel problemen achterlaat. Sluit gemakkelijk een uitvaartverzekering af zodat je jouw uitvaart in Ter Apelkanaal verzekerd kunt laten plaatsvinden.

Uitvaartondernemer Ter Apelkanaal

Meteen na het heengaan van een dierbare kun je het beste een uitvaartverzorger bellen in Ter Apelkanaal De rouw overheerst nadat een mens overlijdt en het laatste waar je aan wil denken is dingen organiseren. Indien dit de eerste keer is dat je ermee te maken krijgt is het overdonderend om aan alles te denken. Daarvoor is er de uitvaartondernemer.

De uitvaartondernemer is er om alle formaliteiten die direct na een heengaan geregeld moeten worden, uit handen te nemen van de nabestaanden. Daardoor kunnen jij en je familie er voor mekaar zijn terwijl de uitvaartverzorger bijvoorbeeld de aangifte regelt alsmede het rouwvervoer van de overledene naar een uitvaartcentrum. Later kunnen jullie samen doorspreken wat de voorkeuren rondom het afscheid zijn.

Omdat je niet aan de formaliteiten hoeft te denken is een uitvaartverzorger vaak een enorme hulp bij een overlijden. Het kan financieel altijd uit om uitvaartcentra te vergelijken. Uitvaartondernemers in Ter Apelkanaal zorgen voor een gedenkwaardige allerlaatste groet aan je dierbare.

Uitvaarthulp inschakelen in Ter Apelkanaal

Vragen over Uitvaartplek?

Customer Succes manager Mariëlle Veenstra Mariëlle Veenstra
Customer Succes manager bij uitvaartplek.nl
Verzorging94%
Administratief90%
Communicatie97%
Ik help je graag

Veelgestelde vragen over uitvaart in

Ter Apelkanaal

Wanneer je een aanvraag doet, heb je dezelfde dag* nog contact met drie uitvaartondernemers regio Ter Apelkanaal. Wanneer je een uitvaartondernemer inschakelt voor het regelen van de uitvaart zullen er meerdere zaken uit handen worden genomen. De Ter Apelkanaalse uitvaartverzorger is er voor jou, om te luisteren naar de wensen van de overledene en nabestaanden, hij bekijkt wat er allemaal mogelijk is voor de begrafenis. De uitvaartverzorger zal ervoor zorgen dat er op de dag van het afscheid geen problemen ontstaan. Tevens kan de hij of zij ervoor zorgen dat je geholpen wordt bij de polis indien er een verzekering is afgesloten. Heb je eerst nog vragen aan ons alvorens je een aanvraag doet? Neem dan contact met ons op.

* In alle redelijkheid. Wanneer je bijvoorbeeld een aanvraag rond middernacht doet neemt de uitvaartondernemer de volgende dag contact met je op.

Iedereen heeft eigen wensen wat betreft de uitvaart, ook zijn de kosten per provincie en regio zeer verschillend, zo ook in Ter Apelkanaal. De gemiddelde kosten van een uitvaart ligt tussen de 7.000 en 10.000 euro. Een crematie is in de regel wat goedkoper dan een begrafenis. Sommige uitvaartondernemingen in Ter Apelkanaal bieden pakketten aan om zo voordelig mogelijk de wensen te kunnen uitvoeren. Wanneer er een uitvaart verzekering is dekt dit vaak ook (gedeeltelijke) kosten.

Ja! Dit werkt net zoals bij energiecontracten, maar dan net wat persoonlijker. Kies voor de uitvaartondernemer uit Ter Apelkanaal die voldoet aan jouw budget, en wie bij je past. Direct vergelijken.

Lees de recensies over

uitvaarten in Ter Apelkanaal

Blij met warme hulp

18 mei 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij enorm geholpen bij de uitvaart van mijn lieve man. Ik hoefde niets afzonderlijk te doen. Ik hoefde alleen de allereerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. Gelukkig was dit in minder dan 1 dag gelukt.

- Bas Mol

Ontzettend tevreden door fijne hulp

16 mei 2024

De personen van het uitvaartcentrum hebben mij heel erg geholpen bij de uitvaart van mijn lieve partner. Ik stond er niet alleen meer voor. Ik hoefde alleen de eerste dag te zoeken naar wie mij kon assisteren. De opvolgende dag was het geregeld.

- Robert van der Laan

Eerbiedige uitvaart

9 mei 2024

Respectvol afscheid kunnen nemen van mijn broer. De koffie was enigszins minder smakelijk maar verder alles goed geregeld.

- Mariska Schipper

Lage tarieven en sereen

30 april 2024

Een zowel betaalbare als eervolle uitvaartdienst was uitgebreider dan we verwacht hadden. We hebben niet zo veel geld dus was belangrijk.

- Daniëlle Verbeek

Een uitkomst bij verdriet

24 april 2024

Niet verwacht om via uitvaartplek een persoon te vinden die zoveel ondersteuning kon bieden. Chapeau voor de vlotte en persoonlijke begeleiding.

- Steven Bosch

De uitvaartdienst was schitterend

14 april 2024

Snel en vlekkeloos alles georganiseerd na de offerteaanvraag. Achteraf nog gebeld of ik nog vragen had.

- Nicolaas Verhoeven

De uitvaartdienst van opa was ontzagwekkend

11 april 2024

Het was het allereerste overlijden wat wij meemaakten en moesten organiseren. Gelukkig hadden we zorgzame hulp, wat zo belangrijk is voor een goede en waardige uitvaartdienst!

- Natasja van der Meulen

Schitterende uitvaart

31 maart 2024

De uitvaart was erg indrukwekkend. De troosteloosheid was aanzienlijk na het sterven van grootmoeder maar de uitvaartdienst had niet prettiger georganiseerd kunnen worden. Erg fijn hoe vlug we de offertes binnen hadden.

- Jelle Veenstra

Verwachtingen zijn overtroffen

25 maart 2024

De veranderingen in organisatie van de dag was geen probleem. De uitvaartverzorgster was erg meegaand dus dit was pijlsnel georganiseerd.

- Joost van Dam

Uitgelichte uitvaartondernemers uit Ter Apelkanaal

Lichtenberg uitvaartzorg

Palmenhage 19
9501 TT Stadskanaal
Nederland

06 53575978
http://www.lichtenberguitvaartzorg.nl/

bert mulder uitvaartzorg

Spechtenhof 7
9502 SM Stadskanaal
Nederland

0599 611 145
https://www.bmuz.nl/

Dierencrematorium Stadskanaal

Mandenmaker 7
9502 KK Stadskanaal
Nederland

0599 613 431
http://www.dierencrematoriumstadskanaal.nl/